Frankrijk 2022 | Rust en uit eten in La-Trinité-sur-Mer (dag 3)

Nadat we zijn aangekomen in ons vakantiehuisje is de eerste volledige dag aangebroken. In deze blog vertel ik meer over de derde dag van onze reis.

Zondag 4 juni 2022

Ik heb afgelopen nacht goed geslapen. Het bed en het kussen liggen goed.

Mama en papa gaan naar de bakker, die op zo’n 200 meter gelegen is. Het stokbrood en het brood zijn enorm lekker. Niemand kan beter stokbrood maken dan de Fransen.

Voor mij is het rustdag. Na de afgelopen dagen vraagt mijn lijfje rust. Ik heb de afgelopen dagen niet gelezen, dus ik zet me met mijn e-reader neer. Ik heb trouwens enkel mijn e-reader mee. Klein en compact, maar wel ontelbare boeken. 🙂

’s Avonds gaan we uit eten. En ’s avonds is dus na 19u00. We rijden naar het nabijgelegen stadje La-Trinité-sur-Mer. Mama had op het internet iets gezien, maar blijkbaar was daar weinig eten te zien. We raken dan verzeild bij Le Britannia. Het personeel is vriendelijk en informeel en schakelen meteen over op het Engels als ze nog maar horen dat je geen Franstalige bent.

Het eten was lekker. Als je trouwens “un café” vraagt, krijg je een heel klein kopje. Wil je een kop koffie zoals in België, moet je “un grand café” vragen. En de Fransen geven ook geen melkjes bij de koffie. Enkel suiker en een koekje.

Na het eten wandelen we nog even rond en dan rijden we terug naar ons vakantiehuisje. Tijd om te gaan slapen!

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: