Boekrecensie | De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

De kleine bakkerij aan het strand is het eerste boek in de gelijknamige reeks. Het is al bijna een schande om als feelgoodliefhebber deze reeks nog niet gelezen te hebben. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

De kleine bakkerij aan het strand | Jenny Colgan | vertaling Elise Kuip

2020 | Luitingh-Sijthoff | 384 pagina’s

Reeks: De kleine bakkerij aan het strand #1

Gelezen via KoboPlus

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

Mijn mening

Polly is bijna alles kwijt. Haar zaak is failliet verklaard, de curator eist bijna heel de inboedel op, haar luxe appartement wordt verkocht, haar relatie met Chris zit in het slop,… Tijd om het over een andere boeg te gooien en haar leven terug op te pakken. Per toeval ontdekt ze een krakkemikkig pand in Mount Polbearne, een schiereiland aan de kust van Cornwall. Door de getijden van de zee is het eiland niet altijd bereikbaar. Ze wordt verliefd op het dorpje, maakt nieuwe vrienden, zelfs met een papegaaiduiker, maar kan ze haar eigen leven ook terug op de rails krijgen?

~

Het werd eens tijd om aan deze reeks te beginnen, aangezien ik er al zo veel goeds over gehoord en gelezen heb.

Jenny Colgan beschrijft de omgeving prachtig. De vervallen huisjes, de kinderkopjes, de smalle straten, de haven, de toegangsweg,… Je ziet het zo voor je. Ook de verschillende personages worden goed uitgewerkt. Uiteraard de ene wat meer dan de andere, maar je krijgt toch al een behoorlijk beeld van hen.

Een verhaal over een kleine bakkerij trekt natuurlijk ook aan. Burgerlijk, gezellig, romantisch,… We hebben er allemaal een beeld over, maar feit is dat dit verhaal vele mensen kan bekoren.

Ik las het boek in een dag uit. Volgens mijn e-reader heb ik 7,5 uur gelezen. Dit zegt iets over hoe Jenny Colgan je meeneemt naar Mount Polbearne en je niet meer loslaat. Ik heb genoten van het verhaal en kijk uit naar mijn volgende verblijf op het schiereiland. 🙂

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: