Boekrecensie | Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven – Marije van der Made

Het klimaat blijft opwarmen en de politiek doet niets. Toch kunnen we met z’n allen al een klein steentje bijdragen en duurzamer gaan leven. Wat je kan doen en wat er dan gebeurt, legt Marije van der Made in dit boek uit.

Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven | Marije van der Made

2021 | Kosmos Uitgevers | 192 pagina’s

Gelezen via KoboPlus

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

YouTuber Marije van der Made veegt in ‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ alle misvattingen over een duurzame lifestyle van tafel.

In ‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ gaat Marije van der Made in op alle vragen die je over duurzaam leven kunt krijgen. Eet je dan helemaal geen vlees? Neem je echt de trein in plaats van het vliegtuig? Is het niet vies dat je kleding tweedehands is? Is soja niet slecht voor het Amazonewoud? Vragen die je vaak te horen krijgt als je bezig bent met bewuster en duurzamer leven. In dit handboek vol feiten, ervaringen en veelgehoorde misvattingen over duurzaamheid deelt groene influencer Marije van der Made op humoristische wijze vlammende antwoorden en handvatten om je te kunnen weren tijdens een volgende familiedag, etentje of verjaardag.

Mijn mening

Youtuber, influencer, journaliste,… Marije van der Made eet sinds kinds af aan geen vlees meer uit principe. Naarmate ze ouder wordt, begint haar interesse in duurzaam leven toe te nemen. Ze gaat op onderzoek uit en duikt veel verder de wetenschappelijke literatuur in dan de mainstream media. Ze is kritisch voor wat ze leest en gelooft niet alles meteen. Om mensen op weg te helpen naar een duurzamer leven op basis van wetenschappelijke onderzoeken, schreef ze dit boek. Op haar eigen inspirerende manier…

~

Om met de deur in huis te vallen: lees dit boek. Dit is een boek dat verder gaat dan de mainstream media en ontkracht enkele hardnekkige fabels over duurzamer leven.

Marije schrijft heel vlot, met een vleugje zelfspot, zonder met de vinger te wijzen, maar wel inspirerend. Ze laat je kennis maken hoe je duurzamer kunt leven en doet dit aan de hand van veelgestelde vragen aan een persoon die al verder staat in dit proces. Op het einde van elk hoofdstuk geeft ze kort antwoord op de vraag, op een nogal speciale, maar hilarische manier. Ze steekt bij wijze van spreken haar middelvinger op.

Dit boek is heel inspirerend, vlot geschreven en een echte aanrader!

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: