World MS Day 2022

Het is vandaag 30 mei. Op deze dag is het de jaarlijkse World MS Day, een dag om MS in de kijker te zetten. Ondertussen is dit mijn derde World MS Day en eigenlijk weet ik niet echt wat ik moet schrijven. Ik deel al zoveel over MS, het hele jaar door. Voor mij is het elke dag World MS Day.

Om deze dag toch niet helemaal voorbij te laten, deel ik hier even het filmpje dat de organisatie van World MS Day maakte.

Ondanks dat MS een veelvoorkomende ziekte is, is de onwetendheid nog heel groot. Zo denken veel mensen dat MS een spierziekte is. Nee, MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel.

Gelukkig is er in de voorbije jaren heel wat veranderd. Wist je dat de man die euthanasie in België mogelijk maakte, een persoon met MS was? Regisseur Nic Balthazar heeft hierover een film, Tot altijd, gemaakt. Dit duidt aan hoe erg multiple sclerose kan toeslaan, maar kijk eens naar wat er allemaal veranderd is. Door heel veel onderzoek is het vooruitzicht voor een persoon met MS iets rooskleuriger. De medicatie wordt steeds beter en beter en MS is geen rolstoelziekte meer (let op!: sommige personen met MS hebben nog wel een rolstoel nodig). En dit is mogelijk gemaakt door het vele onderzoek. Maar we zijn er nog niet. Bijlange nog niet, want MS is tot nu toe niet geneesbaar. Hiervoor is nog veel meer onderzoek nodig. En daarvoor zijn dagen zoals de World MS Day ontstaan: om je even niet te laten vergeten dat MS ook bestaat.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: