Verzorgingsproducten | Lavera

Vorige zomer maakte ik kennis met de producten van Lavera. Ik kocht toen de handcrème, de handzeep, de deodorant en de lippenbalsem. Ondertussen ben ik fan geworden van dit duurzame merk en heb ik mijn uitzet uitgebreid om uit te testen. En waarschijnlijk zal het nog verder uitbreiden. In deze blog vertel ik je meer over deze producten. Ik vermeld ook de prijzen en hoeveel er in een verpakking zit.

Ontstaan van Lavera

Het Duitse merk Lavera kent zijn oorsprong in 1987. Thomas Haase en en Klara Ahlers beginnen natuurlijke cosmetica te ontwikkelen. Lavera is afgeleid van het Latijnse woord “verum”, wat waarheid betekent.

Het bedrijf vindt het belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van plantaardige ingrediënten. Daarnaast willen ze ook dat hun producten met de hoogst mogelijke, milieuvriendelijke verpakking worden verpakt.

Lavera is naast een duurzaam product, ook een relatief goedkoop product. Sommige producten zijn iets duurder dan de A-merken in de supermarkt, maar zijn ten opzichte van andere milieuvriendelijke cosmeticabedrijven goedkoop. Een kleine budgettip als je dus op zoek bent naar milieu- en portemonneevriendelijke producten.

Mijn uitzet

Handcrème

Eén van mijn favoriete producten: de handcrème. In het begin was het wel even wennen aan de geur, maar nu ben ik het helemaal gewend. Een groot voordeel is dat het enorm snel intrekt. Na een paar keer wrijven zijn je handen totaal niet meer vettig.

2,99 euro voor 75 ml

Lash care serum

Je wimpers verdienen ook verzorging. Dit product gebruik je ’s avonds en werkt dus in ’s nachts. Deze serum ondersteunt de regeneratie en versterkt je wimpers.

4,79 euro voor 7 ml

Lippenbalsems

Lippenbalsems heb je nooit genoeg. Hier in huis liggen ook heel wat exemplaren, zowel deze van Lavera als drogisterijmerken. Ik wissel ook af en merk wel dat mijn lippen minder snel uitdrogen bij Lavera. Ze drogen nog steeds uit, maar misschien komt het ook omdat ik het niet de hele dag opsmeer. Standaard doe ik het ’s ochtends en ’s avonds. Als mijn lippen echt droog zijn en gewoon pijn doen, smeer ik het wel constant op.

Pearly pink: 2,99 euro voor 4,50 gram
Sensitive: 1,99 euro voor 4,50 gram

Handzeep

Nog een favorietje van mij: de handzeep. Ik hou van de geur van citroen/lemon. Deze handzeep schuimt ook lichtjes. Je krijgt er geen kapotte handen van (wat bij gewone handzeep, vooral die van op het werk, wel gebeurt). Vooral mijn knokkels krijgen het vaak te verduren, maar deze handzeep in combinatie met de handcrème is magisch!

2,84 euro voor 250 ml

Body lotion

Omdat ik zo enthousiast ben over de handcrème en de handzeep, kocht ik onlangs ook de body lotion. Uiteraard weer in het geurtje met citroen (want ik hou er gewoon van!). Er zijn ook andere varianten verkrijgbaar.

Deze lotion is heel verfrissend en ruikt ook weer heel goed. Ik gebruik ‘m graag. 🙂

5,99 voor 200 ml

Deodorant

Deo’s heb je ook nooit genoeg. Ik wissel hierin ook af tussen Dove en Lavera. Al vind ik deze van Lavera echt lekker en fris ruiken. En ja, de citroengeur is hier weer terug. Qua werking zijn Dove en Lavera gelijkaardig voor mij.

4,74 euro voor 50 ml

Waar te koop?

Ik heb deze producten via Ecco Verde gekocht. Maar Lavera is al zo’n bekende naam bij de duurzame, milieuvriendelijke webshops dat het wel overal te verkrijgen is. Zelfs via bol.com is het verkrijgbaar. 😉

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: