Shoplog | Ecco Verde (webshop)

Er staat weer een shoplog klaar! Deze keer bestelde ik producten bij Ecco Verde, een (groene) webshop met cosmeticaproducten. Wat is Ecco Verde, waarom bestelde ik hier, wat bestelde ik en wat is mijn ervaring? Dat lees je hier!

Ecco Verde

Ecco Verde is een webshop met cosmeticaproducten. Het maakt onderdeel uit van de Niceshops, een Oostenrijks bedrijf, dat nog andere webshops onder hun hoede heeft. Duurzaamheid is een deel van hun bedrijfsfilosofie. Zo werken ze uitsluitend met merken die ook aan het milieu denken en proberen ze zo goed als mogelijk het transport van producent tot consument zo klimaatneutraal mogelijk te doen. De keuze is reuze, want er zijn bijna 20 000 producten in de webshop te vinden.

Ik leerde de shop kennen toen ik op zoek was naar essentiële oliën voor mijn aromadiffuser. Voorlopig heb ik nog geen nieuwe oliën nodig, maar ik weet ze wel te vinden. 😉

Waarom kocht ik bij Ecco Verde?

Maar wat heeft dat met Ecco Verde te maken? Eigenlijk is door het bestellen van deze producten het doel om je afvalberg wat te verminderen en ineens lief te zijn voor je eigen lijf. Hoe het begon: Via social media ben ik er achter gekomen dat de reguliere zonnebrandcrème schadelijker is voor je lijf dan ze ons willen doen geloven. Want wat zeggen ze steeds: “Smeren, smeren, smeren. Elke dag, ook in de winter, ook als het bewolkt is.” Terwijl je ook gewoon zon en vitamine D nodig hebt. Ik deed daar sowieso niet aan mee. Ik smeerde me alleen in als ik wist dat ik heel lang in de volle zon was (en dat gebeurt ook niet vaak, want ik ben geen zonneklopper). Ik gebruik eigenlijk tussen september en april nooit zonnebrandcrème. En weet je wat: dat is zelfs goed! 😉

Dat onze planeet het hard te verduren krijgt, weten we met z’n allen al veel langer. De hittegolven van de afgelopen jaren waren lastig, maar we overleefden het (in het algemeen) wel. Met het noodweer van afgelopen maand, waar duizenden gezinnen ineens dakloos werden, kwam de realiteit wel heel dicht bij. Ik heb geen wateroverlast gehad, maar 100-150 km verderop zijn mensen hun huis, hun hele hebben en houden, … gewoon kwijt door de natuur. (Update : het onweer van afgelopen weekend heeft wel lelijk huisgehouden en voor wateroverlast gezorgd, maar niet zo erg als in Wallonië). Het was alsof dat mij ertoe aanzette om mijn consumptiegedrag nader te bekijken.

Oké, ik ben weer uitgeweid. Dus, waarom Ecco Verde? Ecco Verde verkoopt natuurlijke producten zonder toegevoegde troep die slecht is voor het milieu. In de reguliere producten zit er veel troep, je zou ervan verschieten, en waar belandt die troep? Juist ja, op de wereldwijde afvalberg… Of in de zee. Bij alle andere troep dat er al te vinden is.

Ik wilde dus goede/gezonde zonnebrandcrème bestellen. Om de verzendkosten te drukken, zo ben ik wel, zocht ik nog naar producten die ik nodig heb. Kopen om te kopen doe ik niet. Alle producten die ik kocht heb ik dus nodig.

Hoe kwam het pakket binnen?

Zoals op bovenstaande foto: in een doos. Zonder plakband. Ik kon de doos gewoon openen. Ik had geen schaar nodig.

De opvulling is van papier. Pluspunt. 😉

Rondom één product was er ook papier gewikkeld. Bij andere shops doen ze hier bubbeltjesplastic rondom, hier is het gewoon papier. Tweede pluspunt. 😉

Wat zat er in de doos?

Waar iedereen altijd nieuwsgierig naar is: wat zat er in de doos? Dit is het overzicht, verder in deze blog bespreek ik nog product per product. Ik zet er ook de prijs bij, om een gedacht te hebben.

Dat er wel plastic aan de pas komt, zie je aan de haarborstel. Maar, we zijn niet obsessief en te streng. Plastic bestaat en hoort nu eenmaal bij het leven. Enkel wordt er met plastic te overvloedig gegooid en dát is het probleem.

Zonnebrandcrème en aftersun (15,99 euro en 14,29 euro)

Oké, en waarom is deze zonnebrandcrème beter dan de reguliere zonnebrandcrème die je vindt in de supermarkt? Het zit ‘m allemaal in de ingrediënten. Er zijn namelijk twee soorten zonnebrandcrème: met minerale vs. met chemische filter. Een zonnebrandcrème met minerale filter reflecteert het UV-licht, zonnebrandcrème met een chemische filter absorbeert het UV-licht. Met andere woorden: een zonnebrandcrème met een chemische filter dringt door de huid naar binnen.

Daarnaast worden er in de reguliere zonnebrandcrème allerlei geurtjes en producten toegevoegd die 1. niet nodig zijn en 2. ook slecht zijn voor onze planeet.

Bovenstaande producten hebben een minerale filter en bevatten geen troep.

Handcrème en handzeep (beide 2,99 euro)

Lavera is een Duits merk, die de natuur en klimaatneutraliteit hoog in het vaandel draagt. Ik heb het merk trouwens eerst door Google gehaald en de reacties waren overwegend positief. Op de handcrème zie je trouwens Öko-test staan. Dit kunnen we vergelijken met Test-aankoop bij ons of de Consumentenbond in Nederland.

Naar de handcrème was ik gewoon benieuwd. Ik ben het volop aan het uittesten.

Ik hou van de geur van citroen en limoen. Mijn huidige handzeep (ook met de geur van citroen) is bijna op en kan ik nergens meer vinden. Dus toen ik dit in de webshop zag liggen, lag het al snel in het winkelmandje.

Haarborstel (14,99 euro)

Mijn huidige borstel is van plastic en de dopjes op die “sprietjes” zijn bijna allemaal weg. Toe aan vervanging dus. In mijn speurtocht door de Ecco Verde webshop kwam dit voorbij. Helemaal natuurlijk (en vegan voor de veganisten) door het beukenhout en het sisal haar. En wist je dat we bij ons thuis vroeger ook zo’n borstel hadden? Maar ik vond dat niet cool. Ik wilde liever een plastic borstel, want dat was modieuzer. Nu weet ik wel beter. 😉

In vergelijking met mijn huidige plastic borstel, kamt deze borstel zachter door mijn haar.

Gratis staaltjes

Bij aankoop mag je minimum één staaltje kiezen. Naargelang het bedrag dat je besteedt, zijn dat er meer. Ik koos voor deze staaltjes. Ja, kiezen, want je krijgt een hele lijst waaruit je kan kiezen. Of je klikt “verrassingssample” aan, dan weet je niet wat je krijgt.

Mijn ervaring met deze webshop

De website oogt fris en doet geen pijn aan je ogen door de kleur. Gewoon wit met een blauwgroenig accent in het navigatiemenu. Het is gemakkelijk te navigeren. Alle informatie (betaling, levering, verzenden, contact, …) vind je gewoon onderaan. Een fijne website om op te vertoeven dus. Op dit moment zijn de verzendkosten voor België vanaf 47,90 euro gratis. Vanaf 27,90 euro zijn de verzendkosten 4,50 euro en daaronder zijn de kosten 6,90 euro.

Ik bestelde deze producten op onze nationale feestdag. Twee dagen later werd het al probleemloos geleverd door UPS. Ik kreeg zowel van Ecco Verde als van UPS een mail dat het pakket verzonden was. Via UPS kreeg ik ook een tijdstip van vermoedelijke levering.

Ik ben de producten aan het uittesten, maar de eerste indruk is alvast goed. De prijs vind ik ook schappelijk en vergelijkbaar met drogisterijprijzen. Ook fijn dat je automatisch een gratis staal krijgt. Kun je weer een nieuw product uittesten… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: