Liefste dagboek #61: april 2022

En dan is april ook weer voorbij. Het begon koud, maar toen kwam de zon weer tevoorschijn. Mijn blog onderging een kleine verandering, ik genoot immens van het zonnetje, het was secretaressedag, ik ging shoppen, ik ging naar een theatervoorstelling… Ook al leek het alsof er weinig gebeurd was, toch was het een goed gevulde maand.

In dit dagboek ga ik ook iets dieper in op het geloof. Oké, verwacht er niet te veel van. Ik ben niet van plan om het klooster in te treden en ik gruwel van het instituut kerk. Maar wat is het dan wel? Dat lees je in dit dagboek! 🙂

Naar de neuroloog

Ik ben nog eens bij de neuroloog geweest. Hier komt later nog een uitgebreid verslag van.

Facturen

Als chronisch zieke heb je heel wat medische kosten. Gelukkig hebben we in België een goede sociale zekerheid. Daarnaast heb ik ook een extra hospitalisatieverzekering die ook een deel kosten dekt.

Eigenlijk stuur ik per kwartaal kopies van de facturen op naar DKV, maar dit begon zich een beetje op te stapelen. Onderstaande foto is het pakketje van het 4de kwartaal van 2021 en het 1ste kwartaal van 2022. Toen kwam ik er achter dat DKV ook een app heeft. In plaats van alles in te scannen, pc op te zetten en doorsturen, kan je gewoon heel gemakkelijk via de app je kosten insturen.

Sneeuw

Was het een 1 april-grap? Nee, het sneeuwde echt. Allez, hier bij ons was het natte sneeuw. Er lag enkel een klein laagje op auto’s. Het was wel een 1 april-grap omdat het leek alsof het keiveel ging sneeuwen. Haha, niet dus. 😉

Zonnige paasdagen

Gelukkig kwam de zon weer snel tevoorschijn. De paasdagen waren heerlijk genieten. En weet je wat het gekke is? Ik zit met een jurk, blote benen, blote armen, … op mijn terras en fietsers en wandelaars die passeerden hadden allemaal nog een dikke jas aan. Huh? Ja, op mijn terras was het heel goed vertoeven! 🙂

Van gratis naar professioneel

Op 1 april veranderde mijn blog een beetje. Ik ging namelijk van een gratis versie naar een betalende versie van WordPress, het platform achter mijn blog. Vanaf nu is het kimleeft.com! 🙂

Zonnebrandcrème

Het zonnetje schijnt weer volop, dat betekent dus ook insmeren maar. Ik kocht nieuwe zonnebrandcrème in. Het is de kindervariant, want die was 3,00 euro goedkoper dan de volwassenenvariant, terwijl het dezelfde SPF heeft.

Sticker Rode Kruis

Ze stonden er weer: de vrijwilligers van het Rode Kruis voor hun stickeractie. Ik kwam ze 3x keer tegen en pas de derde keer heb ik er eentje gekocht. De derde keer was namelijk in mijn eigen dorp, waardoor ik het lokale Rode Kruis steunde.

Secretaressedag

April is standaard secretaressedag. Wij krijgen op het werk dan een vlijtig liesje. Het zou een plantje zijn dat lang zou moeten overleven, maar dan toch niet bij mij. Ik geef het dagelijks water, het krijgt zowel zon als schaduw en toch lukt het niet om het lang in te leven te houden. Op dit moment leeft het nog, maar ik ben benieuwd of het mei zal overleven.

Shoppen @LolaLiza

Ik ging nog eens shoppen bij LolaLiza, toch één van mijn favoriete winkels. Ik kocht een jurkje en een blouseje. Ik paste ook een jeansvestje, maar die was een maatje te groot. “Mijn maat” was er niet meer in de winkel, waardoor ik het gewoon online bestelde.

Loempiabowl

Ik houd van loempia’s. Dit is een vereenvoudigde versie, afkomstig uit de Boost-app. Vooral dat filodeeg is zo lekker! 🙂

Tussendoortje tip

Een tussendoortje tip: kwark, een verkruimeld volkoren koekje en een sausje van Callowfit. Binnenkort publiceer ik nog een blog over Callowfit en wat het is.

IJsjesweer!

Ja, het is ijsjesweer! Vlak bij mij is er een ijsjesverkooppunt. Ik reed er even langs en bestelde een bolletje ijs in een potje. Dit is de smaak mango. Heel lekker!

Eerste keer buiten eten

Marktdag in ons dorp betekent gebraden kip en krieltjes. Ik vulde het nog aan met groenten, zodat het iets voedzamer was.

The Passion

Hier wil ik eventjes een woordje uitleg over geven. Ik ben katholiek opgevoed, in de zin van doopsel, eerste communie en Vormsel. Ik ben altijd naar een katholieke school geweest en in de lagere school was het nog veel meer aanwezig. Ik herinner mij nog jaren dat we ’s morgens achter onze stoel moesten blijven wachten. Dan maakten we een kruisteken, “in de naam van de Vader, de Zoon en Heilige Geest, amen” en dan pas mochten gaan zitten. Of dat het kruisbeeld van Jezus ergens in de klas hing. We gingen vier keer per jaar naar de kerk (begin schooljaar, Kerstmis, Pasen en einde schooljaar). Met advent verzamelden alle leerlingen in de refter om elke week een kaars aan te steken en liedjes te zingen. In het 6de leerjaar hadden we catechisme ter voorbereiding van ons Vormsel. Dat was de lagere school. Ook mijn middelbaar heb ik doorgebracht in een katholieke school. Godsdienst was hier iets verder weg, want behalve 2 uur godsdienst per week en een aantal keer per jaar naar de kerk was er van godsdienst weinig sprake. Zeker in de laatste jaren was het vak godsdienst eerder “levensbeschouwing” geworden.

Met de kerk als instituut heb ik helemaal niks. Ik bezoek wel graag kerken omdat ik het mooi vind. Maar waar mijn godsdienst/”geloof” nu voor staat is het verhaal in de Bijbel. Er staan zoveel waarheden in die we mee kunnen nemen in ons leven. Jammer genoeg is het imago van het christendom genadeloos verknald door het instituut kerk, getuige de vele ontdopingen.

Oké, tot zover mijn persoonlijk verhaal. The Passion wordt al enkele jaren uitgevoerd met bekende Nederlandse acteurs en actrices. Het paasverhaal wordt verteld in een soort van musical. Doodnormale Nederlandse hits krijgen ineens een plek in een geloofsverhaal! Onderstaande video is het lied Geloven in het leven van de 3JS. Dit lied is nooit geschreven in functie van het geloof. Verder komen ook Als het avond is van Suzan & Freek of Alles komt goed van Jaap Reesema in voor.

Ik vond het paasverhaal heel mooi gebracht. Noortje Herlaar speelde Maria en wat kan zij mooi zingen. Ik had ook een zwak voor Petrus, gespeeld door Thomas Cammaert (in de videoclip is hij diegene met geruite rode vest). Thomas is namelijk een Belg, maar woont en werkt al heel lang in Nederland. Hij heeft zich het Nederlands accent ook eigen gemaakt. Ik maak er een sport van om een klein vleugje Vlaams te horen en af en toe lukt dat. 😉

Waarom ik Geloven in het leven zo’n goed nummer vind, is omdat het gewoon kracht en hoop geeft. Net als Alles komt goed. Dat is ook geloof.

Dit jaar is er ook een The Passion Hemelvaart, waarin het verhaal van “Jezus naar de hemel” wordt verteld. Dit zal uitgezonden worden op 26 mei met dezelfde hoofdrolspelers. De personages Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij) en Petrus (Thomas Cammaert) krijgen een groter aandeel.

De playlist staat ook op Spotify.

Bron: Youtube

Speech – Wouter Deprez

Op het einde van de maand gingen we (papa en ik) naar de voorstelling van Wouter Deprez. We zaten helemaal vooraan en dan nog in het midden. Een heel gevaarlijke plaats, maar we zijn buiten schot gebleven. We hebben die plaatsen trouwens niet zelf gekozen, want anders zouden we daar nooit zitten.

De voorstelling was heel goed. Ik heb ervan genoten. Achteraf verkocht Wouter nog zijn gelijknamige boek, en vaak is daar weinig animo naar. In dit geval niet, want er sloot zich al heel snel een rij om een gesigneerd exemplaar te ontvangen. Wij gingen gewoon naar huis, maar hadden wel een leuke avond. 🙂

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: