Bij de kinesist #2

Enkele maanden geleden deelde ik al enkele ervaringen bij de kinesist. Nu is het tijd voor het tweede deel met nieuwe “ervaringen” en een update van een oudere ervaring.

Wasknijpertechniek

Wat bedoel je daar nu weer mee, Kim? Het is eigenlijk een zelfverzonnen woord. Om de spieren los te krijgen, neemt een kinesist een spierknoop vast en drukt daar heel lang op. Het lijkt alsof je wordt opgehangen met een wasknijper aan een waslijn, vandaar de naam. Bij mij duurt het uiteraard weer langer dan normaal om het los te krijgen, maar het komt wel losser. En dat is al heel wat. 🙂

Fietsen om hartslag te verhogen

Na elke sessie word ik op de fiets gezet voor conditieopbouw. Vijf minuten fietsen en proberen mijn hartslag zo hoog mogelijk te krijgen. Bij het begin is mijn hartslag 70, redelijk snel stijgt hij naar 90 en dan schommelt hij tussen de 90 en 100. Ik krijg hem met heel veel moeite boven de 100. De kinesist wil dat ik met weerstand “3 blokjes” naar de 120 – 125 ga, maar dat lukte me dus langs geen kanten. Ondertussen lukt het al om naar de 110 – 115 te gaan, dus wie volhoudt, raakt er wel. 😉

Tractie werkt niet #2

Voor wie niet meer weet wat tractie is: tractie is een behandeling waarbij de rug- en nekwervels manueel worden uitgerekt. Dit lukt enkel als de spieren rondom die wervels redelijk los zitten. Op een dag vond de kinesist dat mijn spieren (voor mijn doen) redelijk los waren, dus ze probeerde de tractie nog een keer. Jammer lukt het dan zelfs niet.

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

3 reacties op “Bij de kinesist #2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: