Bij de kinesist #1

Wekelijks ben ik tweemaal bij de kinesist te vinden. Nadat mijn vorige (vaste) kinesist half november 2021 de praktijk verliet, ben ik in de behandeling bij twee kinesisten (in dezelfde praktijk). Het kan soms een verademing zijn om verschillende standpunten te horen, want elke kinesist heeft zijn/haar eigen methode en visie. In deze rubriek deel ik mijn aha-erlebnissen van bij de kinesist, want vaak leg ik de link met MS. Of mijn link juist is, weet ik niet, maar het geeft wel een verklaring voor hetgeen ik dus voel. Een verklaring die ik nooit kreeg van andere zorgverleners.

Gespannen spieren

Ik heb heel vaak pijn. Rugpijn, nekpijn, schouderpijn. Mijn spieren staan altijd gespannen. De kinesist heeft er ook langdurig werk aan, want mijn spieren geven hun gespannenheid niet zo makkelijk op. Ze werken de kinesist tegen en springen altijd weg. Dat “wegspringen” is dus een term die de kinesist vaak gebruikt, maar geen idee wat ze juist bedoelt. Ik zou wel het ideale studie-object zijn voor toekomstige kinesisten, want mijn gespannen spieren voelen ze direct. 😉

Verklevingen

Mijn fascia (bindweefselvliezen) zijn verkleefd. Extreem verkleefd, want als de kinesist eraan komt, wordt het meteen gloeiend rood. Ik weet dat roodheid één van de kenmerken van een ontsteking is, maar in mijn geval dus niet. Dit is gewoon de iets extremere reactie van mijn lijf als de kinesist met mijn fascia bezig is. Als ik vraag hoe dit komt, de oorzaak van die verklevingen dus, antwoordt ze dat dit vaak te maken heeft met een overactief immuunsysteem. Het eurootje viel, want ja, mijn immuunsysteem is geweldig overactief. Het valt z’n eigen zenuwcellen aan. (MS is een auto-immuunziekte)

Tractie werkt niet

Tractie is een behandeling waarbij de nek- en rugwervels manueel worden uitgerekt. Mijn wervels zitten muurvast en wanneer de kinesist op mijn wervels duwt, schiet ik de lucht in van de pijn. Tractie is dus een methode om meer ruimte te krijgen in de wervels, maar werkt enkel als de omliggende spieren ontspannen en los zijn. En daar zit ook “mijn probleem”. Mijn spieren zijn extreem gespannen, waardoor tractie dus geen uitkomst biedt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: