Boekenoverzicht | Gelezen in 2021

Wat was 2021 een fijn leesjaar! Ik heb lekker veel gelezen, mede door de aankoop van een e-reader. In deze blog blik ik terug op het afgelopen jaar. Het is een overzicht van alle gelezen boeken. Wil je meer weten, kan je altijd op de link klikken om zo doorgestuurd te worden naar de recensie. Per maand geef ik ook nog mijn Aanrader van de maand mee. Doe ermee wat je wil. 😉

Hoeveel ik nu werkelijk gelezen heb, kom je helemaal onderaan te weten. Laten we zeggen dat ik mijn absoluut record van 108 boeken (dat was in 2013) niet heb behaald, maar ik heb wél meer gelezen dan in 2020. 😉

Januari

 1. Leven met een leugen – Wendy Brokers
 2. Zondagsleven – Judith Visser
 3. Ik mis je – Gillian King
 4. Het weesmeisje – Anne Jacobs
 5. Puta – Sterre Carron

Tussenstand: 5
Aanrader van de maand: Zondagsleven

Januari was een mooie leesmaand. Over Ik mis je was ik een beetje teleurgesteld, maar de andere boeken vond ik zeker goed.

Februari

 1. Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May
 2. De crèche – Elle van Rijn
 3. Geluk komt in de zomer – Michelle Visser
 4. Loslaten doet pijn – Marianne Swinkels
 5. Eens gegeven – Charlotte de Monchy
 6. De ontdekking van Urk – Matthias M.R. Declercq

Tussenstand: 5 + 6 = 11
Aanrader van de maand: De ontdekking van Urk

In februari kocht ik een e-reader. Ik koos voor Kobo Libra H2O, de witte variant met het roze hoesje (apart te bestellen). Daarnaast ging ik ook het KoboPlus-abonnement aan. De eerste maand is dit gratis, nadien is het 9,99 euro per maand. Een KoboPlus-abonnement is te vergelijken met Netflix, Streamz, … maar dan voor boeken. Je mag onbeperkt boeken lenen die beschikbaar zijn in KoboPlus.

Maart

 1. Onder de sterren – Klaartje van Setten
 2. Omkijken naar morgen – Wendy Brokers
 3. De matchmaker – Marijke Vos

Tussenstand: 11 + 3 = 14
Aanrader van de maand: Omkijken naar morgen

In maart las ik niet zoveel. Drie boeken per maand was in 2018 – 2019 – 2020 een gemiddelde, maar in 2021 niet meer. Toch heb ik genoten van deze boeken.

April

 1. Agneta’s erfenis – Corina Bomann
 2. Vaarwel Roscoe – Céla van Gastel
 3. Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen
 4. Wandellust – Cynthia Schultz
 5. Het geheime kistje van Elle – Aline van Wijnen
 6. Onverbeterlijk – Lisette Jonkman
 7. De kaasfabriek – Simone van der Vlugt
 8. Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? – Naomi Smits
 9. Een stap vooruit, een stap terug – Christina Donlan

Tussenstand: 14 + 9 = 23
Aanrader van de maand: Vaarwel Roscoe

Terwijl ik in maart wat sputterde met lezen, ging de trein in april in volle vaart vooruit. Ik las maar liefst 9 boeken uit. De laatste maand waar ik meer dan 9 boeken uitlas, was juni 2016. Toen las ik 10 boeken uit. De aanrader van de maand is Vaarwel Roscoe, maar ook Het geheime kistje van Elle is een echte aanrader. Over Een stap vooruit, een stap terug was ik een beetje teleurgesteld.

Mei

 1. Stuk! – Reni de Boer
 2. De moed van het weesmeisje – Anne Jacobs
 3. Ik vergeet je niet – Gillian King
 4. Pijn is persoonlijk – Marleen Schefferlie
 5. Wacht maar af – Loes den Hollander

Tussenstand: 23 + 5 = 28
Aanrader van de maand: Ik vergeet je niet

She did it again! Nadat ik wat teleurgesteld was in Ik mis je van Gillian King, vond Ik vergeet je niet echt een topper. Ook De moed van het weesmeisje vond ik een goed boek.

Juni

 1. Een onverwachte zomer – Marjoleine Tel
 2. Droomvakantie – Sarah Morgenthaler
 3. Mathilda’s geheim – Corina Bomann
 4. De koning van de flat – Marieke Smithuis
 5. Er is toch niks mis, dokter? – Anne Marieke Wiggers
 6. Op goed geluk – Jenny Colgan
 7. Zolang er leven is – Hendrik Groen

Tussenstand: 28 + 7 = 35
Aanrader van de maand: Op goed geluk

Juni was een mooie leesmaand met 7 boeken. Naast Op goed geluk vond ik Mathilda’s geheim ook wel oké. In de recensie was ik niet zo heel positief, maar nu ik dit typ, vond ik het zo slecht nog niet. Ondertussen is het derde deel, Solveigs belofte, gereserveerd bij de bib en daarna ben ik razend benieuwd naar de Sophie-reeks.

Juli

 1. Vier seizoenen in Damascus – Fernande van Tets
 2. Lentegroen – Jackie van Laren
 3. Ademloos – Anja Feliers
 4. Corinnes toekomst – Paula Stern
 5. Pinguïnpost – Karla Stoefs
 6. Opgewekt naar de eindstreep – Hendrik Groen
 7. Toen geluk nog heel gewoon was – Dirk Musschoot
 8. Wedden dat ik blijf – Marijke Vos
 9. Femme fatale – Anja Feliers
 10. Leven zonder afval – Emily-Jane Townley

Tussenstand: 35 + 10 = 45
Aanrader van de maand: Wedden dat ik blijf

In 2020 las ik 43 boeken uit. Tijdens deze maand haalde ik al 43 boeken in 2021, waardoor ik al meer boeken uitlas dan in 2020. Juli was een heel goede leesmaand. Ik had de eerste twee weken wel verlof, dus dat doet ook al iets aan het aantal gelezen boeken.

Augustus

 1. Over vijf jaar – Rebecca Serle
 2. A sustainable wardrobe – Stephanie van den Sigtenhorst
 3. Tot aan de zon en terug – Jill Mansell
 4. Beter op reis – Viora Rebergen & Joost van Willigenburg

Tussenstand: 45 + 4 = 49
Aanrader van de maand: Beter op reis

Vanaf augustus gooide ik het recensieschrijven over een andere boeg. Ik maak nog korte recensies en bundel deze in één blog.

September

 1. Strandslag – Linda van Rijn
 2. Buren with benefits #1: Onbreekbaar – Lisette Jonkman
 3. Met een beetje geluk – Tamara Haagmans
 4. Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers

Tussenstand: 49 + 4 = 53
Aanrader van de maand: Met een beetje geluk

Na wat teleurstellende boeken kwam er weer een supergoed boek. Ik vond Met een beetje geluk één van de beste boeken die ik gelezen heb in 2021. Ik kijk al uit naar het volgende boek van Tamara Haagmans.

Oktober

 1. Zomerloof – Jackie Van Laren
 2. Niet normaal zo moe – Wilma van Erven
 3. Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen
 4. Lara – Lara Switten & Ine Nijs

Tussenstand: 53 + 4 = 57
Aanrader van de maand: Lara

De aanrader van de maand is Lara, want het is zo’n mooi boek. Maar ook de twee andere romans vond ik wel goed. Eigenlijk was oktober best een prima leesmaand.

November

 1. De koffiesalon #1: Eén depresso, alsjeblieft – Marloes Berghege
 2. De koffiesalon #2: Een dubbele shot liefde – Marloes Berghege
 3. De koffiesalon #3: Een kopje geluk – Marloes Berghege
 4. Hou me vast zoals ik was – Gaby Rasters

Tussenstand: 57 + 4 = 61
Aanrader van de maand: De koffiesalon-reeks

Ook november is een prima leesmaand. Niet echt een teleurstellend verhaal gelezen, dus helemaal goed.

December

 1. Minjan – Margot Vanderstraeten
 2. Hemelse modder – Gaby Rasters
 3. De eekhoorntjesaffaire – Marijke Vos
 4. De kerstbachelorette – Lisanne Stam
 5. Tiener en moeder – Stephanie Planckaert & Iluna Timmerman

Tussenstand: 61 + 5 = 66
Aanrader van de maand: De eekhoorntjesaffaire

Ook in december las ik fijne verhalen. Uiteraard moeten er ook kerstverhalen bij zijn en die heb ik gevonden. Ik heb zelfs drie kerstverhalen gelezen. Maar ik lees ook graag waargebeurd en dat vond ik zeker in Minjan en Tiener en moeder.

Het jaar 2021

Het afgelopen jaar heb ik dus 66 boeken gelezen. Feelgood is nog altijd mijn lievelingsgenre.

Ik ben nog steeds immens blij met de aankoop van mijn e-reader en het KoboPlus-abonnement. Het uitleenplatform van e-books van de Vlaamse bibliotheken stelt me daarentegen wat teleur. Vaak zijn de boeken die ik wil lezen er niet te vinden of zijn ze ook beschikbaar in KoboPlus. Dan kies ik uiteraard om het via KoboPlus te lezen. Populaire boeken, zoals De vrouwen van de leeuwenhof-trilogie van Corina Bomann, zijn niet te vinden via het uitleenplatform (en ook niet via KoboPlus-abonnement). Ik begrijp het enigszins dat de uitgeverij dit niet beschikbaar stelt via KoboPlus, maar waarom niet via het uitleenplatform van de bib?

Achja, het is niet dat ik niets te lezen heb. Mijn verlanglijst is nog heel hoog. Op mijn e-reader zit ik al aan zo’n 200 boeken. En dagelijks komen daar nog boeken bij. Het is een kwestie van keuzes maken, want alles gelezen krijgen in mijn leven, is een mission impossible. 😉

Vooruitblik naar 2022

Ik hoop nog altijd heel veel te kunnen lezen. Ik heb de challenge voor 2022 op 50 boeken gezet. Ik houd het dit jaar ook bij in zowel Hebban als Goodreads. Ik ben eens benieuwd… Uiteraard komen er ook maandelijks blogs online met mijn gelezen boeken.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: