Groeten uit 2021: juli – december

Vorige week kwam het eerste deel van het jaaroverzicht online. Nu volgt het tweede deel, van juli tot december.

Juli

Als ik aan juli denk, denk ik meteen aan de watersnood. Met open mond zat ik te kijken naar de beelden vanuit Wallonië, Zuid-Nederland en de Eifel in Duitsland. We hebben afgelopen zomer heel vaak regen over ons heen gehad, maar wat ze daar hebben meegemaakt, is echt waanzin. Pure horror.

Dat corona nog niet weg is, werd me in juli nog eens duidelijk gemaakt. Ik was zwaar verkouden en vreesde even dat het coronavirus me weer te pakken had. Na een zelftest bleek dit niet het geval te zijn. Oef. Een gewone verkoudheid bestaat nog altijd!

In juli kreeg ik een e-bike. Na een eerste tourtje trakteerde ik me op een ijsje. Dit is kiwi-ijs, heel lekker en verfrissend.

Augustus

De verwachtingen waren torenhoog, maar ziet ze daar staan. Nina Derwael slaagde erin om goud te halen op de Olympische Spelen in Tokio. Daarnaast haalde ook Nafi Thiam (zevenkamp) en de Red Lions (hockey mannen) goud. Wout Van Aert veroverde zilver op de tijdrit. En we mochten drie keer brons meenemen met Matthias Casse (judo), het jumpingteam en Bashir Abdi (marathon).

Ondertussen zijn de deuren van het Studio 100-theater weer gesloten omwille van, hoe kan het ook anders, corona. Maar in augustus mochten we eindelijk naar de musical Daens gaan kijken. Normaal was deze voorstelling voorzien voor half maart 2020. We weten allemaal wat er toen (en dus nog steeds) gaande was/is. Daens was echt een heel mooie musical.

In augustus reed ik voor de eerste keer naar de carwash. Ik heb echt geen energie om mijn autootje nog zelf te wassen, dus vanaf nu is het carwash.

September

En daar staat ie. Wat staat, Kim? Wel, mijn keukenrobot. Ik hoefde geen keukenrobot met allerlei technische snufjes. Gewoon basic. En dat heb ik gevonden in deze keukenrobot.

Begin september gingen we op vakantie. Het was, wonder boven wonder, een heel zonnige, warme week. Hetgeen we eigenlijk in juli verwachtten, kregen we in september. Dat ding boven op de foto mis ik toch wel. Dat zalige warme water…

Eind september kreeg ik mijn boosterprik. Ik behoorde, door MS, bij de risicogroep die al vanaf half augustus werd uitgenodigd. Ik verwachtte die derde prik wel, maar eerder met de algemene bevolking in het voorjaar 2022. Ondertussen heeft de realiteit ons ingehaald en zijn we nu tegen een immens tempo aan het boosterprikken in verband met de opkomst van de omikron-variant.

Oktober

Ik ben geen grote drinker. En daar bedoel ik zowel niet-alcoholisch als alcoholisch mee. Ik had/heb veel moeite om voldoende te drinken. In poging-zoveel besloot ik om deze waterfles te kopen. Ik vul deze ’s morgens en tegen de avond moet-ie leeg zijn. Deze waterfles heeft me al veel meer doen drinken en daar is één verklaring voor: het rietje. 😉

Oktober is traditioneel de controlemaand in het ziekenhuis voor de MS. Ik kwam altijd overstuur buiten. Ik voelde me echt niet gezien, gehoord en geloofd.

Na het afgelopen jaar, vol met pijn, onzekerheid, frustratie, … besloot ik om een second opinion aan te vragen bij de MS-kliniek in Pelt. Het tripje naar Pelt, voor mij een dik uur rijden, was het meer dan waard.

November

Wanneer het winteruur ingaat, het buiten sneller donker is en we allemaal binnenkruipen, wil ik zo snel mogelijk de kerstboom zetten. Op 11 november stond hij recht, enkel met de lichtjes in. Het is namelijk al een work-out op zich om dat ding recht te zetten. Ik was ook een klein detail vergeten. Namelijk dat er de week nadien werkmannen langskwamen, om de afvoergootjes van het raam na te kijken. Als de kerstboom voor dat raam staat, kunnen ze er natuurlijk niet aan. Op de dag dat de werkmannen langskwamen, heb ik de boom eventjes kunnen verschuiven, nadien heb ik de kerstballen erin gehangen. Dit jaar is het een combi van rode en gouden kerstballen.

Vanaf september tot eind november zat ik zaterdagavond aan de buis gekluisterd voor K2 zoekt K3. Julia was te zien in de eerste aflevering (auditieshow) en werd uiteindelijk het nieuwe K3’tje. Ze was ook al geruime tijd mijn favoriete, maar uiteindelijk zijn het Hanne en Marthe die ermee opgescheept zitten. Dus dan kunnen ze beter iemand kiezen waarmee ze een klik hebben.

December

In december zag ik mijn eigen neuroloog weer, die na een tijdje afwezigheid weer terug was. Het vertrouwen was eventjes weg, maar is nu volledig terug. Eindelijk is er overgegaan op symptoombestrijding en niet alleen ziektebestrijding. Ze schreef Redomex voor, een antidepressivum dat ook goede resultaten boekt bij neuropatische pijn/zenuwpijn. Een andere bijwerking is het stilleggen van je blaas, zodat je ’s nachts niet meer naar het toilet moet.

Kerstmis vieren. Het was even bang afwachten wat het Overlegcomité zou doen, verbieden om samen te komen of aanbevelen om met zo weinig mogelijk samen te komen. Uiteindelijk wilde de politiek niet ingrijpen op het privéleven, dus het werd aanbevelen. Wij hebben het met onze (kleine) familie gevierd. Voorafgaand wel een zelftest gedaan, want dat is kerst vieren anno 2021. Mijn test was negatief.

Op kerstavond vierde ik samen met mijn ouders en broerlief. We zouden “geen pakjes doen” (we doen dit op nieuwjaarsdag), totdat ik diezelfde avond al een kleinigheidje in mijn handen kreeg. Een mok en kom van Blond Amsterdam. Ik had een glimlach tot achter mijn oren. Ik ben hier echt heel blij mee.

Op kerstdag zelf vierden we dus met onze (kleine) familie. Hier kreeg ik een tweede kom van Blond Amsterdam, het boek Master your mindset van Michael Pilarczyk en 3 kleine ovenschaaltjes. Wat niet op foto staat, maar wat ik ook gekregen heb, was een gebakje van Laurie’s Bakery.

Ik heb echt genoten van de kerstdagen, maar wat was ik zondag (tweede kerstdag) moe. Brak. En ik heb dan geen alcohol gedronken en ben niet immens laat gaan slapen. Het waren echt de vele prikkels, het “lawaai” / geroezemoes dat ik niet gewoon ben die me zo uitputte.

Op dit moment heb ik het gehad met kerstbomen, kerstliedjes, Kerstmis in het algemeen. Ik ben er altijd vroeg bij, begin november, maar ik ben er ook vlak na kerst helemaal klaar mee. Laat dat voorjaar maar komen. 😉 😀

2021. Het was weer een bijzonder jaar. Hoe ouder ik word, hoe sneller de tijd voorbij lijkt te vliegen.

Ik hoop dat je dromen in nieuwe jaar allemaal uitkomen! Want ook in het nieuwe jaar mag je blijven dromen en blijven groeien! Een heel gelukkig 2022 gewenst! 🙂

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: