Groeten uit 2021: januari – juni

2021 is bijna voorbij. Het was weer een bijzonder jaar, met ups and downs. Corona achtervolgt ons nog altijd en zal dat ook nog wel even blijven doen, vrees ik. Vandaag blik ik terug op het eerste deel van dit bijzondere jaar.

JANUARI

Januari was een lange maand. Ik had het helemaal gehad met heel dat coronagedoe. Wat verlangde ik naar de lente.

Gelukkig keerde ik ook terug naar mijn kindertijd met de tv-special 30 jaar Samson&Gert. Pure nostalgie!

Januari is traditioneel ook de maand dat mijn autootje naar de garage moet voor jaarlijks onderhoud. In 2022 is ‘m al vier jaar oud, dus hij moet ook naar de keuring. De afspraken voor het jaarlijks onderhoud en de keuring zijn al gemaakt. Dat is dan traditioneel een taak voor de laatste week voor kerst.

FEBRUARI

Let it snow, let it snow, let it snow. Normaal hoort dit op Kerstmis te gebeuren, maar ik heb al vaker een witte verjaardag dan een witte kerst gehad. Afgelopen jaar werd ik 29, wat betekent dat ik binnen een dikke anderhalve maand al 30 ben. Ik voel mij geestelijk totaal nog geen 30, lichamelijk daarentegen voel ik me… Oei, nu kan ik het getal niet meer omdraaien (29 – 92). Achja, laten we het er gewoon op houden dat ik me lichamelijk soms 92 voel.

Over het weer gesproken. Het ene weekend lag er nog sneeuw, het andere weekend zat ik buiten op mijn terras te genieten van een vroeg lentezonnetje. Februari was dus een wispelturige “weermaand”. 😉

De beste aankoop van 2021 was toch wel mijn e-reader. Ik kocht de Kobo Libra H2O en heb ook een KoboPlus-abonnement afgesloten. Ik baseerde me toen op de recensie van Cynthia. Ik heb de e-reader via Bol.com gekocht, waarbij je ook het KoboPlus-abonnement kunt aanschaffen. Als ik een e-book van Bol.com koop, komt deze rechtstreeks op mijn e-reader. Geen gedoe meer met kabeltjes en overzetten. Dit vind ik echt een heel groot voordeel.

MAART

Begin maart kreeg ik het eerste, maar zeker niet het laatste, coronavaccin. Ik werd ingeënt met AstraZeneca via het werk (ziekenhuis). Nadien heeft de overheid beslist om geen AstraZeneca meer te geven aan -40-jarigen, omdat ze een verhoogde risico op bloedklontervorming hebben. Van deze eerste prik ben ik ziek geweest.

Het was ook het begin van een ellendige tijd. Ik heb zo veel pijn geleden, maar niemand wist hoe of wat. Een hele boel frustratie langs mijne kant, want pijn hebben is niet zo plezant. Pijn heb ik dagelijks wel, maar dit was toch een periode met een gradatie meer pijn.

APRIL

April doet wat ie wil. Op Paasmaandag was het berekoud en sneeuwde het zelfs. Ik herhaal: op Paasmaandag. Het ene jaar loop je in een t-shirt buiten, het andere jaar nog met een dikke jas aan. Het was ineens de voorbode van de rest van het voorjaar en de zomer: nat, natter, natst.

Ik bestelde voor het eerst een boeket bij Bloomon. Het was ook niet de laatste keer. Ondertussen heb ik een abonnement en laat ik om de zoveel tijd een boeketje leveren. Cadeautje voor mezelf. 😉

MEI

Op de eerste dag van mei begon ik te schrijven in het Structuurjunkie dagboek. In eerste instantie dacht ik dat ik dit niet dagelijks zou doen, maar we zijn nu zo’n 8 maanden verder en ik heb er dagelijks in geschreven. Oké, dit klopt niet helemaal. Soms schreef ik op een dag voor twee (of drie dagen), maar toen merkte ik dat het maar vlug-vlug ging en dat ik ook al veel vergeten was. Sinds ik echt dagelijks de tijd neem om er in te schrijven, staan de pagina’s weer goed vol. Ondertussen staat dit ook op mijn verlanglijstje voor kerst/nieuw, want ik ben niet van plan om te stoppen. Als dit boek vol is, begin ik aan het volgende boek. En als ik het niet krijg (want dat weet ik pas op nieuwjaar), koop ik het zelf wel. 🙂

Mei is traditioneel de Eurovisiesongfestivalmaand. In 2020 was er een korte onderbreking door corona, maar in 2021 kon het echt wel doorgaan, mits immens strenge maatregelen. De winnaar van deze editie was de Italiaanse rockband Maneskin. Nog een interessant weetje: de rest van de top 3 (Frankrijk en Zwitserland) had ook geen Engelstalig lied. In 2022 strijkt het festival neer in Turijn. Zowel de Belgische als de Nederlandse kandidaat zijn al gekend, enkel op het lied is het nog wachten tot (vermoedelijk) begin maart.

Na een bezoek aan de reumatoloog weet niemand waar mijn pijn vandaan komt. Ik kom maar tot één conclusie: dit is MS-gerelateerde pijn. Het valt niet rechtstreeks aan MS te linken, in de zin dat er letsels te zien zijn, maar onrechtstreeks is het aan MS te linken.

Eind mei kreeg ik mijn tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin. Ik zette me al schrap voor mogelijke bijwerkingen, maar eigenlijk heb ik niet zo veel last gehad.

JUNI

Ik deed mee aan de online cooking van de MS-Liga Jongerwerking. Achteraf schreef ik er deze blog over.

Juni was ook het begin van de sportzomer. Eerst het EK voetbal, waarin onze “gouden generatie” (ahum) werd uitgeschakeld in de kwartfinale. Sommigen achtten België al als Europees Kampioen, maar dat was buiten de Italianen gerekend.

In juni kregen we al een voorbode van de natte zomer. Ik zat namelijk in een hevige onweersbui toen ik van het werk kwam. Ik haat onweer (of hevige regen) als ik aan het autorijden ben. Maar deze onweersbui was nog niets in vergelijking wat we een maand later voorgeschoteld kregen…

Dat lees je in het tweede deel van Groeten uit 2021. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: