Boekrecensies | Gelezen in september 2021

Ik lees iets minder dan een half jaar geleden, maar toch staan er vier boeken op de teller. Er waren twee boeken die ik heel goed vond en één boek dat me niet zo goed lag. Welke boeken ik afgelopen maand las, ontdek je hier. 🙂

Strandslag | Linda van Rijn | 2020 | Uitgeverij Marmer | 281 pagina’s

Gelezen via bibliotheek

Korte inhoud

Daniëlle en haar man Gijs hebben onlangs een vakantiehuisje gekocht op Texel, op dezelfde plek waar Daniëlle als kind altijd met haar grootouders naartoe ging. Het is een droom die kon uitkomen dankzij de erfenis die Daniëlle van haar oma heeft gekregen. Tijdens de eerste zomer in hun eigen huisje kunnen ze hun geluk niet op. Het is prachtig weer, de kinderen spelen eindeloos op het strand en Gijs en Daniëlle genieten van de rust en de tijd voor elkaar.
Op een avond meldt zich bij het huisje een bezoeker met een vreemde boodschap. Die klinkt onheilspellend en Gijs en Daniëlle weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Het kan niet anders dan dat er sprake is van een misverstand en daarom vergeten ze het voorval snel. Tot Daniëlle haar oude vakantieliefde Mitchell tegen het lijf loopt. Het is hem de laatste jaren niet bepaald voor de wind gegaan, maar wat heeft hij te maken met die vreemde bezoeker? Wanneer hij dreigt om haar gezin iets aan te doen, weet Daniëlle zeker dat ze niet langer kan toekijken. Als de politie niet ingrijpt, zal ze het zelf moeten doen…

Mijn mening

De boeken van Linda van Rijn zijn niet de meest hoogstaande boeken. Ik noem het ook wel eens “tussendoortjes”. Verstand op nul en lezen. Hier is ook niets mis mee en het is laagdrempelig voor iedereen. Voor mij is het in ieder geval geen boek geworden dat me nog lang zal bijblijven.

Onbreekbaar (Buren with benefits #1) | Lisette Jonkman

2018 | Luitingh-Sijthoff | 259 pagina’s

Gelezen via KoboPlus

Korte inhoud

Abigail Martens werkt in een café. Ze woont nog steeds op kamers, meer kan ze niet betalen. Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een vereniging en stort zich op al het vrouwelijk schoon.

Ferdi en Abby zijn buren en komen elkaar telkens tegen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar. Abby durft eerst haar interesse niet toe te geven, maar na een gevaarlijke situatie begint ze toch voor Ferdi te vallen…

Mijn mening

Ik heb zelf nooit in de fase “op kot” (of voor de Nederlanders “op kamers”) gezeten. Mijn studentenleven bestond uit studeren. Uitgaan en dergelijke interesseerde me totaal niet. Daardoor vond ik dit boek ook niet leuk. Ik vond geen enkele binding met één van de personages. Ik heb het uitgelezen, maar was eerlijk gezegd blij dat het uit was en dat ik aan een nieuw boek kon beginnen. Deze reeks van Lisette is dus niets voor mij, maar ik kijk wel uit naar het kerstverhaal. Normaal was deze gepland voor dit jaar, maar het is een jaartje uitgesteld tot het najaar van 2022.

Met een beetje geluk | Tamara Haagmans | 2021 | Luitingh-Sijthoff | 255 pagina’s

Gelezen via bibliotheek

Korte inhoud

Toen Nicole op zoek moest naar een nieuwe baan stond ‘eigenaar worden van het vervallen pretpark van mijn overleden tante’ niet echt bovenaan haar lijstje. Maar nu het zover is, is Nicole – ondanks de schulden die ze er gratis bij kreeg – vastberaden om er een succes van te maken en het park niet te verkopen aan Marc, de huidige manager.

Wanneer hij besluit haar te helpen, begint Nicole hem langzaam leuk te vinden. Toch gebeuren er vreemde dingen met hem in de buurt: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling gaat fout én ze krijgt een fikse boete. Gelukkig komt Nicole algauw met een plan de campagne om het park te redden.

Mijn mening

Na wat mindere boeken gelezen te hebben, heb ik weer een boek gevonden dat me volledig kon bekoren. Dit boek was geweldig leuk om te lezen. Er zit voldoende humor in verweven, maar Tamara Haagmans weet ook weer een gevoelig onderwerp aan te snijden. Ik heb zo genoten van dit verhaal. Een echte aanrader!

Briefjes voor Pelle | Marlies Slegers | 2020 | Luitingh-Sijthoff | 231 pagina’s

Gelezen via KoboPlus

Korte inhoud

Pelle (40 biljoen cellen, 4474 dagen oud) heeft een jaar geleden zijn vader verloren. Zijn leven lijkt sindsdien stil te staan, en dat benauwt Pelle. Om zijn verdriet de baas te blijven, somt hij feiten op in zijn hoofd.
Op een dag krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld is met briefjes en ingepakte voorwerpen. Het zijn briefjes die zijn vader nog voor hem geschreven heeft, met opdrachten die Pelle moet uitvoeren. Door de briefjes ontmoeten Pelle en zijn moeder allerlei mensen die weer kleur brengen in hun leven. En ondertussen leert Pelle alles over voor jezelf opkomen, verliefd worden, Griekse tragedies, boomhutten bouwen en houtkevers.

Mijn mening

Briefjes voor Pelle is een heel mooi jeugdboek. Vele gevoelens komen er aan bod: verdriet, boosheid, verliefdheid, opluchting, … Deze gevoelens komen ook oprecht over op de lezer. Zo oprecht dat je het soms zelf voelt. En dat laatste is meteen ook een klein minpuntje voor mij. Bij een bepaalde scène in de eerste helft van het boek (voor diegenen die het gelezen hebben: de scène van Pelle, Eva en Stomp op Pelles kamer) had ik zin om het boek weg te leggen. Als dit gevoel de voorbode voor de rest van het boek was, had ik hier echt geen zin in. Maar ik heb verder gelezen en gelukkig maar… Dit is een heel mooi verhaal.

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: