Liefste dagboek #57: augustus 2021

De zomer is weer voorbij. Of ja, zomer? Ook in augustus kregen we niet echt zomers weer voorgeschoteld. In augustus vroeg mijn lijfje weer alle aandacht. Mijn autootje (en ik) maakte(n) ook kennis met de carwash. En na anderhalf jaar mochten we eindelijk naar de musical Daens. Hoe mijn maand was, lees je hier. 🙂

Vage klachten

Augustus was weer de maand van de vage klachten. Zo heb ik nachten gehad dat ik het gewoonweg ijskoud had en ondanks vele pogingen niet opgewarmd raakte. Om over die maagpijn, misselijkheid, geen eetlust,… maar te zwijgen. Ik heb veel maaltijden overgeslagen omdat ik geen honger had. Of die plotselinge pijn in mijn ringvinger en pink. Ik kon geen kracht zetten om de deurklink naar beneden te duwen. 24u later was het weer verdwenen. Wat het was? Geen idee.

Hoe zegde da?

Niet op woorden komen. Hoe zegde da? Het was een zin die regelmatig uit mijn mond kwam. Of op het werk hebben we codes die gelijk staan aan een orgaan. Met die codes kunnen we snel iets opzoeken, bv. wanneer we de intake/invoer van stalen doen. Normaal rollen die uit mijn vingers, maar nu moest ik het aan een collega vragen. Wat is de code voor galblaas nu weer? En dan te weten dat ik die code dagelijks gebruik. Volledige black-out!

Vermoeidheid

Moe, moe, moe. Ik ben zo moe. Slapen gaat ook weer minder. Ik lig regelmatig om 2u00 ’s nachts naar het plafond te staren terwijl ik wel doodmoe ben.

Pijn in scheenbeen

Maar de hoofdprijs van de maand is die verdomde pijn in mijn linker scheenbeen. Stekende, aanvallende pijn. Het voordeel om al in behandeling te zijn bij een kinesist is dat je sneller “geholpen” wordt. De kinesist is tegenwoordig mijn eerstelijnshulp. Huisarts pas tweedelijns (terwijl het eigenlijk andersom zou moeten zijn). Bij een bezoek aan de huisarts werd wel beenvliesontsteking vastgesteld. Of ja, dit is de meest logische verklaring en de meest voorkomende diagnose van pijn in het scheenbeen. Alleen zou een beenvliesontsteking geleidelijk opkomen. Bij mij is het PLOTSELING opgekomen, ik ben ermee opgestaan. Zoals ik altijd met problemen opsta. Herinner je de pijn in de elleboog, waarmee ik ook plotseling opstond. Zit mijn lichaam mij echt voor de zot te houden? Oh ja, de behandeling voor een beenvliesontsteking is de hel. Het is omdat het mijn kinesist is en dat ik weet dat ze mij wil helpen, anders zou ik ze aanklagen voor mishandeling. Om je maar te kunnen voorstellen hoeveel pijn dat dat doet!

2 jaar na de opstoot

Ik vierde een “jubileum”. Het was namelijk twee jaar geleden dat ik wakker werd met een “tandartsverdovingsgevoel”. En de rest is geschiedenis. Ik blik terug naar het tweede jaar met MS in deze blog.

De slechte zomer zette zich verder. Heel wisselvallig weer. Eigenlijk hebben we geen zomer gehad. En ook geen lente. Het is al sinds de winter gedaan is herfst. Hopelijk krijgen we in september toch nog wat mooie dagen.

Ziekenhuisfactuur

Op een dag kreeg ik de ziekenhuisfactuur van mijn consultaties bij fysische geneeskunde en reumatologie. Maar ook apotheekkosten van een product dat ik helemaal niet kende: Depo-medrol. Als medisch secretaresse ken ik mijn wegen in de administratie en ik zocht meteen op bij welke categorie dit hoorde. Depo-medrol is prednisolon, een product dat ik 100% zeker NIET toegediend heb gekregen. Ik nam dus contact op met het ziekenhuis, die het verder gingen uitzoeken. Er zou blijkbaar een voorschrift bij de apotheek zijn geleverd door revalidatie (of fysische geneeskunde). Wat er gebeurd is, weet ik niet, maar ik heb nooit Depo-medrol gekregen. Ook in de medische verslagen staat er niets van toediening Depo-medrol, terwijl dit altijd wordt gedaan (ik bedoel dus in een verslag schrijven als er iets toegediend is). Het ziekenhuis ging nu aan de dokter uitleg vragen. Enkele dagen later kreeg ik telefoon dat er een correctiefactuur zal opgemaakt worden en dat de Depo-medrol wordt verwijderd.

Moraal van het verhaal: controleer altijd je ziekenhuisfactuur. 😉
In dit geval was het maar 1,72 euro (remgeld) voor de Depo-medrol, maar juist is juist.

Carwash

Ik rijd al meer dan 10 jaar met de auto en ik heb mijn autootje altijd met de hand gewassen. Maar dit werd fysiek veel te zwaar. Dit leidde tot heel veel gemopper en gezeur langs mijn kant. De laatste keer, ik denk dat dit in april was, riep ik gefrustreerd dat “ik de volgende keer wel naar de carwash zal rijden”. En zo geschiedde…

Ik gaf toe aan mijn “beperking”. Het lukt gewoon niet meer om zelf mijn autootje te wassen. Of ja, het zou nog wel lukken, maar dan ben ik weer dagenlang uitgeput. Heb ik het daarvoor over? Neen. Ik moet al dagelijks dealen met MS en pijn, dus ik maak het me zo gemakkelijk mogelijk. Gedaan met emmer, spons, … te zeulen. Tot de volgende keer, carwash!

BBQ

Als het dan toch eens iets beter weer was, hebben we weer lekker gebarbecued. Door de slechte zomer is dit ook veel te weinig voorgekomen. 😦

Musical Daens

Eindelijk was het zover. Na anderhalf jaar konden we naar Daens. Normaal zouden we half maart 2020 gegaan zijn, maar toen had Studio 100 de productie al stilgelegd. Anderhalf jaar later zaten we in een zaal met rijdende tribunes en hoofdtelefoons op ons hoofd.

De vertolkers van de hoofdpersonages waren Peter Van de Velde (Daens), Ianthe Tavernier (Nette) en Michiel De Meyer (Jan).

De voorstelling is een half uur later gestart door een technisch probleem bij één van de wagens en tijdens de voorstelling is het nog twee keer stilgelegd door technische problemen.

Niettemin was het een spektakel. Een heel mooie voorstelling met knappe acteerprestaties (vooral Peter in de rol van Daens, wauw!) en technisch huzarenstukje door de rijdende tribunes. Echt heel knap en om trots over te zijn als Belgenlandje.

Minpuntje waren de immens slechte stoelen. Na meer dan twee uur stilzitten voelde ik mijn benen niet meer. Ik ben ook gewoon terug gestrompeld naar de auto, hangend aan de arm van mama. Het was ook jammer dat we na de voorstelling niets meer konden drinken met als excuus dat de bars niet open waren omdat de voorstelling uitliep en de bezoekers voor de tweede voorstelling van de dag al stonden te wachten.

Het parkeren en dergelijke verliep heel goed, zeker omdat we gelijk liepen met de volgende voorstelling. Een hele horde mensen terug naar de parking, een hele horde naar het theater. Verliep heel vlot! We waren snel terug op de baan.

Aantal boeken gelezen?

In augustus las ik 4 boeken uit.

  1. Over vijf jaar – Rebecca Serle
  2. A sustainable wardrobe – Stephanie van den Sigtenhorst
  3. Tot aan de zon en terug – Jill Mansell
  4. Beter op reis – Viora Rebergen & Joost van Willigenburg

Ik besloot in augustus ook om de recensies in één blog te gieten. De energie ontbreekt mij om uitgebreide recensies te schrijven, maar ik wil het ook niet volledig over boord gooien. Vandaar de keuze om minirecensies in één blog te schrijven. Deze blog kan je hier terug lezen.

Boeken gekocht?

In augustus heb ik geen boeken gekocht.

Bezoek aan de bib

Ik ben twee keer in de bib geweest. Beide keren om gewoon gereserveerde boeken af te halen. Ik heb dan ook niets meer meegebracht dan enkel die gereserveerde boeken.

Welke boeken nam ik mee?:

  • Factcheck. Is het echt duurzaam? – Georgina Wilson-Powell
  • Met een beetje geluk – Tamara Haagmans
  • Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: