Boekrecensies | Gelezen in augustus 2021

De recensies die je de afgelopen weken (in augustus) nog zag verschijnen, waren boeken die in juli gelezen zijn. Vanaf augustus gooi ik het over een andere boeg. Het begon me veel te veel energie en moeite te kosten om bij elk gelezen boek een recensie te schrijven. Toch wil ik het niet helemaal over boord gooien, want ik vind het zelf leuk om een overzicht te bewaren van mijn gelezen boeken. Ik besloot toen om de gelezen boeken te bundelen in één blog. In plaats van lange recensies te maken, houd ik het nu kort en bondig (of probeer ik toch 😀 😉 ). Ik vermeld ook altijd hoe ik het boek gelezen heb: via de bibliotheek, via KoboPlus, … Dus, welke boeken heb ik gelezen in augustus en wat vond ik ervan? Hier gaan we dan…

Over vijf jaar | Rebecca Serle | vertaling Hi-en Montijn

2021 | Cargo | 268 pagina’s

Gelezen via bibliotheek

Korte inhoud

Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later.
Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later de nieuwe vriend van haar beste vriendin ontmoet. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker.
Over vijf jaar is een liefdesverhaal, boordevol geluk en hartzeer. Maar het is zeker niet een liefdesverhaal zoals je dat denkt te kennen.

Mijn mening

In het begin van het boek vroeg ik mezelf af of ik verder moest blijven lezen. Ik vond geen binding met de personages. Dannie en haar beste vriendin Bella staan mijlenver van mezelf af. Maar uit eerdere recensies wist ik dat er in de helft van de boek een ware omslag in het verhaal zou komen. Nou en of! Die omslag kwam er. Het verhaal nam een heel andere wending.

Al bij al vond ik dit boek niet zo schitterend. Het was een goed verhaal, maar ik ben er niet lyrisch over zoals vele andere lezers wel zijn.

A sustainable wardrobe | Stephanie van den Sigtenhorst | 2020 | Kosmos | 240 pagina’s

Gelezen via KoboPlus

Korte inhoud

Stephanie van den Sigtenhorst helpt met haar nieuwe boek A sustainable wardrobe iedereen de overstap te maken van fast fashion naar een duurzame stijl. Vol met tips om duurzaam te shoppen, en je kleding goed te verzorgen, om er langer plezier uit te halen.

Het resultaat? Een kledingkast bomvol duurzame kledingstukken, en jij die je eigen stijl behoudt. Door je een verdiepend inzicht te geven in de kledingindustrie, geeft Stephanie je de kracht om de kledingindustrie mee te veranderen. Verander je outfit voor-goed!

Mijn mening

Het was eens interessant om het wel en wee te lezen over hoe de kledingindustrie werkt. Het heeft me evenwel (nog) niet aangezet om mijn gedrag te veranderen.

Tot aan de zon en terug | Jill Mansell | vertaling Marja Borg

2021 | Luitingh-Sijthoff | 351 pagina’s

Gelezen via bibliotheek

Korte inhoud

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Shay vertrok destijds met de noorderzon en brak haar hart. Maar het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Als manager van een prachtig hotel in de Cotswolds is ze eindelijk gelukkig. En binnenkort gaat ze trouwen.

Didi is niet de enige die weggestopte emoties voelt bovenkomen bij Shays terugkeer. Zijn vertrek ging gepaard met een schandaal, en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen nu aan het licht. En dat lijkt precies de bedoeling. Maar van wie?

Mijn mening

Een zomer zonder het nieuwste boek van Jill Mansell is geen zomer. Ook dit boek is weer een boek met de gekende Jill Mansell-ingrediënten. Je weet in het begin al hoe het gaat aflopen, maar dit is helemaal niet erg. Jill Mansell weet de lezer nog steeds te boeien.

Beter op reis | Viora Rebergen en Joost van Willigenburg

2020 | Xander Uitgevers | 167 pagina’s

Gelezen via KoboPlus

Korte inhoud

Als Viora te horen krijgt dat ze acute lymfatische leukemie heeft verandert alles: haar bruisende leven waarin ze samenwoont met haar vriend Joost, vijf keer per week sport en fulltime werkt staat volledig op zijn kop. In Beter op reis beschrijven Joost en Viora de rollercoaster waarin hun leven is veranderd: de gekke en aangrijpende situaties in het ziekenhuis, de hoop en wanhoop, kleine overwinningen en grote mijlpalen en hoe ze elkaar en hun relatie op de been houden. Na tweeënhalf jaar ziekenhuis wordt Viora genezen verklaard. Ze laten alles achter zich om hun droom waar te maken, en vertrekken voor een jaar op wereldreis.

Beter op reis is ontroerend en aangrijpend, maar ook optimistisch en ontzettend vrolijk: indrukwekkende anekdotes worden afgewisseld met hilarische verhalen van Joost en Viora, elk vanuit hun eigen perspectief. Een inspirerend boek voor iedereen die zich afvraagt wat écht belangrijk is in het leven.

Mijn mening

Ik lees graag medisch waargebeurde verhalen. Toen ik dit boek zag passeren in KoboPlus, zette ik het op mijn verlanglijstje. Ondertussen heb ik het gelezen. Ik vind het een heel goed boek. Viora krijgt heel wat te verwerken en dat krijg je ook te lezen. Je krijgt weliswaar nooit het gevoel dat je een deprimerend boek zit te lezen. De positiviteit die Viora en haar vriend Joost willen behouden, ondanks alle ellende, lees je ook. Na de behandeling besluiten Viora en Joost op wereldreis te gaan, vandaar dus de titel.

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: