Femme fatale – Anja Feliers

Enkele weken geleden las ik het eerste boek, Ademloos, uit de reeks Dirty Little Secrets uit. Maar Anja Feliers heeft nog twee reeksen op haar naam staan. De ene reeks is de Kathleen Verlinden-reeks, de andere is de Caro Westerhof-reeks. De boeken met Kathleen Verlinden heb ik gelezen tot en met deel 6. De reeks bestaat ondertussen uit 10 delen. Het werd dus dringend tijd om deze terug bij te benen. 😉

Femme fatale (Kathleen Verlinden #7) | Anja Feliers | 2017 | Lannoo | 323 pagina’s

Korte inhoud

June en haar man Robbert leven in luxe, maar ze rouwen om hun verloren dochtertje Imke en zijn compleet vervreemd van elkaar. Dan duikt Lexi terug op in Junes leven. Deze vrouw met wie ze tijdens haar studententijd een passionele romance beleefde, laat oude gevoelens weer oplaaien en doet June helemaal opfleuren. Maar kan ze haar nieuwe minnares wel vertrouwen?
Lexi stelt June voor aan psychologe Kathleen Verlinden, die mee op zoek gaat naar wat er met Imke is gebeurd. Alleen blijken de geheimen die Kathleen zelf koestert, minstens zo groot en dreigen ze allemaal uit te komen.

Mijn mening

De boeken van Anja Feliers zijn mij niet onbekend. De eerste keer dat ik naar de Boekenbeurs ging, dat was in 2010, zat Anja Feliers eenzaam achter een tafeltje bij haar voormalige uitgever Manteau om haar boek Verleid me te signeren. Anja Feliers was nog een relatief onbekende naam in de Vlaamse thrillerwereld. Sindsdien brengt ze jaarlijks een boek (soms zelfs twee) uit en tot en met 2017 kocht ik het boek blindelings en las het heel snel nadien uit. Ja, Anja Feliers behoorde tot mijn favoriete schrijvers. Dat ik mijn Boekenbeurs-programma afstemde op de dagen dat zij kwam signeren, is ook wel het bewijs dat ik ze top vind.

Vanaf eind 2017, begin 2018 ging mijn leestempo iets achteruit. Van een gemiddelde van 80 – 100 boeken per jaar (lang leve het treinen naar school en werk 🙂 ) naar een gemiddelde van 30 – 40 boeken per jaar, schoten de thrillers er vaak bij in. De laatste tijd probeer ik het een beetje in te halen, want ik wéét gewoon dat de boeken van Anja Feliers top zijn. Ik heb nog wat werk voor de boeg, maar ik begin waar ik geëindigd ben… bij het zevende boek uit de Kathleen Verlinden-reeks. 🙂

Wanneer June haar oude vriendin Lexi tegenkomt, borrelen er weer allerlei gevoelens naar boven. Net als vroeger toen ze een passionele romance beleefden. Haar huwelijk met Robbert is na de dood van hun dochtertje Imke ten dode opgeschreven en Lexi weet de gevoelige snaar van June te raken. Daarnaast is June nog steeds op zoek naar de oorzaak van de brand waar Imke is ingebleven, want ze voelt aan dat ze de volledige waarheid niet kent. Daarvoor neemt Lexi June mee naar psychologe Kathleen Verlinden. Kathleen zelf maakt ondertussen een puinhoop van haar leven…

De hoofdstukken worden afwisselend verteld in de perspectieven van June, Lexi, Kathleen en sporadisch Robbert. Hierdoor weet Anja Feliers de vaart er in te houden, want uiteraard maakt ze gebruik van de gekende methode om de verschillende verhaallijnen af te wisselen.

Ondanks dat ik de boeken van Anja heel graag lees, stelde dit boek mij een beetje teleur. Ik kreeg geen voeling met de personages, ik ergerde mij dood aan de wispelturigheid van Kathleen, … Vooral de verhaallijn van Kathleen vind ik er een beetje over. Dit is niet het personage Kathleen dat ik mij herinnerde. Het lijkt alsof ze een hele gedaanteverwisseling heeft ondergaan.

En wat ik helemaal niet leuk vond, is het einde. Zo’n cliffhanger. Het voordeel van jaren achter de feiten aan te hollen: het vervolg in de reeks is al uitgekomen en de korte inhoud van het volgende boek is bekend. Want ook al vond ik dit boek niet zo goed, ik wil wel het vervolg lezen…

De boeken van Anja Feliers zijn ook te lezen via KoboPlus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: