Ademloos – Anja Feliers

Anja Feliers is een gekende naam in de Vlaamse thrillerwereld. Haar thrillers worden verslonden en in elk verhaal zit er ook iets licht erotisch in. Met deze nieuwe serie gooit ze haar typische schrijverskenmerken een beetje door elkaar. Het erotische komt naar voren en het thrillerelement verdwijnt naar de achterste kamertjes. Helemaal verdwijnen doet het niet, want ze weet als geen ander om de lezer te prikkelen voor het vervolg.

Ademloos (Dirty Little Secrets #1) | Anja Feliers | 2021 | Pelckmans | 274 pagina’s

Korte inhoud

Louise is een gepassioneerde lifestylejournaliste die volop geniet van haar leven als happy single. Na een wilde nacht ontdekt Louise dat Tyler Moore contact met haar zoekt. Tyler, de man met wie ze tien jaar geleden een vurig affaire had, maar die plots uit haar leven verdween. Jarenlang zocht Louise tevergeefs naar hem. Tot nu. Want Tyler Moore is terug… en Louise is hun prikkelende fantasieën van toen niet vergeten. Haar honger naar hem is nog steeds niet gestild. Opnieuw valt ze als een blok voor hem, maar is dit wel een spel dat ze durft te spelen?

Ademloos is het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie. Vanaf de eerste bladzijde word je meegesleurd in het stomende liefdesleven van een jonge vrouw die in haar zoektocht naar het ultieme genot meer grenzen overschrijdt dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Over de auteur

Anja Feliers is al jaren een van de meeste succesvolle thrillerauteurs in Vlaanderen. Haar spannende boeken rond personages Kathleen Verlinden en Caro Westerhof vielen al meermaals in de prijzen. In deze nieuwe reeks gooit ze het over een heel andere boeg en spelen liefde en verlangen de hoofdrol.

Mijn mening

Louise is een 28-jarige journaliste, die het best gezellig heeft met haar onenightstands. Toch kan niemand haar die ene man, Tyler Moore, doen vergeten. De man die 11 jaar geleden opeens uit haar leven verdween. Tot nu, want ze krijgt een vriendschapsverzoek van ene Tyler M. Moet ze deze aanvaarden? Komt ze dan te weten waarom hij 11 jaar plotseling verdween? Ze vraagt raad aan haar boezemvriendin Claire, de enige die haar geheim kent. Of komen er nog meer geheimen boven water?

Het boek heeft geen hoofdstuknummers. Afwisselend neemt Anja Feliers je mee naar het heden en het verleden. Het verhaal uit het verleden wordt mooi vormgegeven met een sierlijk kader. Hierdoor weet je – uitgezonderd één hoofdstuk op het einde – dat je in het verleden bent. Wat ik hier wel een minpuntje vond, was dat deze hoofdstukken uit het verleden niet chronologisch waren. Dit was af en toe wel verwarrend, want hoe? Ze hadden toch een relatie? En waarom doen ze zo afstandelijk? Na enige tijd heb je door dat dit hoofdstuk nog wat vroeger in de tijd was, voordat ze relatie hadden.

Het label van het boek uit de bib is erotiek. Ik vertelde in de inleiding al dat Anja Feliers haar typische ingrediënten wat gemengd heeft. Het is wat mij betreft nog geen Vijftig tinten grijs, want het blijft nog allemaal wat braafjes. Buiten de verschillende, spannende locaties is het dagdagelijkse erotiek. Niettemin komt er wel voldoende erotiek in voor. Het boek is dus goed gelabeld. 😉

Anja Feliers is voornamelijk een thrillerauteur en dat is dan weer naar het einde toe te merken. Ze prikkelt de mensen om zeker de rest van de serie te lezen.

Ik lees heel veel boeken van Nederlandse auteurs, dus het valt me meteen op dat Anja Feliers een op en top Vlaamse schrijfstijl heeft. Niet verwonderlijk, want Anja Feliers is afkomstig uit Bilzen (Belgisch Limburg). De Vlaamse schrijfstijl is er eentje om fier op te zijn en het voelt ook als “thuiskomen”.

Nog een typisch Anja Feliers-kenmerkje: de hoeveelheid wijn en cava die er gedronken wordt. 🙂 Elke gelegenheid is goed om een fles wijn of cava open te trekken. Ik denk dat ik één of twee keer heb gelezen dat er iets van koffie gedronken wordt, voor de rest dus altijd wijn of cava.

Ik ben in ieder geval nieuwsgierig gemaakt voor de rest van de serie. En het wordt ook eens tijd om de draad van de Kathleen Verlinden-serie weer op te pakken, want wat schrijft Anja Feliers fantastisch goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: