Liefste dagboek #55: juni 2021

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Een dagboek in een iets andere vorm. Het is geen dagboek meer van dag na dag, zoals je gewoon was. Ik heb het anders ingedeeld. Omdat het de eerste keer is in deze vorm, leg ik bij elk onderdeel uit wat de inhoud zal zijn.

De titel Liefste dagboek blijf ik wel behouden en wordt gewoon verder genummerd. De eerste helft van juni kan je hier (#53 – #54) nog terugvinden, maar af en toe zal er in dit bericht wel iets dubbel verschijnen. 😉

Laten we beginnen. Ik ben er ook gewoon mee begonnen en op het einde van de maand blijkt het weer een halve boek te zijn. Lees je weer mee? 😀

Ik ben chronisch ziek en het maakt nu eenmaal deel uit van mijn leven. Ik wil een realistisch beeld geven en niets verdoezelen. In dit onderdeel zoom ik in op het chronisch ziek zijn, de pijn, …

Pijn

Ik begin te merken dat de pijn op mooie, zonnige dagen minder is dan op herfstdagen vol met regen, kilte, … Daarentegen zetten bij hittegolfdagen wel de MS-klachten weer op. Temperaturen boven de 25 °C zijn nefast.

Als ik heel lang rechtsta, komt er weer een ander kwaaltje opzetten: fasciitis plantaris oftewel pijn aan mijn voeten. De kinesist heeft haar marteltuig weer bovengehaald.

Energie

In juni had ik ook enkele dipdaagjes. Mijn energiepeil is zo laag, waardoor ik af en toe het gevoel heb dat ik niets anders kan doen dan slapen-eten-werken. Op dagen dat ik dan vrij ben, moet mijn batterij opladen. Oh wacht, maar je moet ook de was nog doen en je appartement kuisen, koken, … Het is een continue evenwichtsoefening waarbij ik nog al te vaak van het koord val en terug moet opkrabbelen.

Het favoriete gespreksonderwerp van de mens: het weer. 😀 Hoe was het weer afgelopen maand? Zijn er speciale natuurfenomenen gebeurd?

Na een natte lente brak het zonnetje echt door. We mochten genieten van warme temperaturen. Alhoewel, genieten? Het werd af en toe wel een beetje te warm.

Hitte brengt ook altijd onweer met zich mee. In het begin van de maand was het al zover. Twee onweerzones kwamen ons land over. Tijdens de eerste onweerzone zat ik er middenin. In mijn dorp was er een wolkbreuk en de riolen konden het water niet meer slikken. Ruitenwissers op hoogste stand en ze konden nog niet volgen.

Twee weken later was het weer zover. De volgende onweerzone diende zich aan. Deze keer heb ik er niet veel last van gehad. Ofwel was het ’s nachts ofwel bereikte het het oosten van het land niet. Het westen kreeg wel wat water te slikken en de weermannen spraken zelfs van een supercell.

En alsof het nog niet genoeg geonweerd had, ook op het einde van de maand trok er een onweerzone langs. Het ligt misschien aan mij, maar ik vind dat we al veel regen en onweer gehad hebben dit jaar.

In dit onderdeel komen er varia-onderwerpen die niet meteen onder een ander kopje geplaatst kunnen worden. Van alles en nog wat dus. 🙂

Het Europees Kampioenschap Voetbal

Ik ben geen voetballiefhebber, maar met een vader en een broer die wel van voetbal houden, is het nooit ver weg. En je moet al echt onder een steen leven als je niet weet dat het EK weer van start gegaan is. De Rode Duivels zijn een titelkandidaat voor de overwinning, dus als Belg “supporter” ik wel mee voor onze nationale ploeg. Ik vind het ook echt hartverwarmend hoe we bij zo’n EK of WK weer één team, één land zijn. Tous ensemble.

Toch bleek op de tweede dag van het EK, zaterdag 12 juni 2021, de derde match tussen Denemarken-Finland, dat het ook maar gewoon voetbal is. De Deense voetballer Christian Eriksen zakte ineen op het veld, zonder enige aanleiding. Hartstilstand bleek later. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en godzijdank kwam hij weer bij bewustzijn. Heel voetbalminnend Europa hield even hun adem in, bad dat het allemaal goed zou komen. Dit was weer een staaltje #tousensemble, voetbal werd bijzaak, iedereen hoopte dat Eriksen het ging halen. Hoe mooi was het dat de Finse supporters Christian scandeerden in het stadion, waarna de Deense supporters Eriksen riepen. Hoe mooi was het dat bij het vervolg van de wedstrijd de Finse ploeg, die al op het veld terug aan het opwarmen was, de Deense ploeg met handgeklap verwelkomde. De wedstrijd eindigde op 0-1 (Finland won), maar dit was echt bijzaak voor de Denen.

Op diezelfde avond moesten onze Rode Duivels hun eerste match tegen Rusland spelen. Het zag er even naar uit dat deze match werd uitgesteld, maar aangezien Christian Eriksen weer bij bewustzijn was, ging de match door. Aangezien er enkele Belgische spelers een goede band hebben met Eriksen, was het ook in het Belgische kamp moeilijk om de knop om te draaien. Toch wonnen de Belgen met 3-0.

Bron: Facebook Sporza

Op donderdag 17 juni speelden de Belgen hun tweede match tegen Denemarken. De eerste helft was om te huilen. Na twee minuten konden de Denen al scoren. Roberto Martinez moest al snel ingrijpen. Kevin De Bruyne mocht na de rust het veld op en liet meteen zien wat voor sterspeler hij is. Een assist zodat Thorgan Hazard de bal in de goal kon trappen. Even later mocht De Bruyne zelf victorie kraaien, al deed hij dat op een ingetogen wijze met respect voor de Denen en Eriksen. Oef, 1-2 en winst voor de Belgen. Mag ik ook even zeggen dat die twee goals mijn mond even deden openvallen. Voetbal is in mijn opzicht nog altijd “achter een bal aanlopen en er tegen stampen”, maar die goals bewijzen het tegendeel. Inzicht, snelheid, plaats op het veld inschatten, … Het is meer dan “achter een bal aanlopen en er tegen stampen”…

Ik heb de match niet live gekeken, want ik kan niet tegen de spanning. Ik keek af en toe op Facebook en zo kon ik de match wel “volgen” en de twee goals bekijken. Ik vond bovenstaande reactie van de Sporza-redactie trouwens echt geniaal. 🙂

Op maandag 21 juni speelde België tegen het stugge Finland. Uiteindelijk wonnen we wel met 0-2 en zijn we zo groepswinnaar.

Tijd voor de 1/8 finale tegen Portugal op zondag 27 juni. Ik heb zelf niet gekeken, maar toen ik rond de klok van 22u50 gejuich en getoeter hoorde, wist ik dat de Belgen gewonnen hadden. Het was een moeilijke wedstrijd, de Portugezen speelden het niet zo mooi (lang leve de samenvattingen), maar de Belgen hielden stand en met een doelpunt van (weer) Thorgan Hazard mogen we naar de kwartfinale. Hopelijk raken sterkhouders De Bruyne en E. Hazard op tijd terug fit na de bewuste aanvallen van de Portugezen en bijgevolg blessures.

Belastingaangifte

Elk jaar is het hetzelfde liedje. Half juli moet de aangifte via Tax-on-web binnen zijn. Normaal gezien schuif ik dat door naar papalief, maar dit jaar heb ik me er zelf eens achter gezet. Met het nodige gevloek. De ene keer kreeg ik een foutmelding, de andere keer blokkeerde er een pop-up en dan was het wel iets anders. Papa heeft het voor de zekerheid nog wel eens nagekeken. Je kunt ook al berekenen hoeveel je ongeveer terugtrekt en ik word wel blij van dat bedrag. Ik was even bang dat mijn tijdelijke werkloosheid door corona een negatieve invloed zou hebben, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Aromadiffuser

Ik heb de aromadiffuser van O’dor met de 6 meest gebruikte oliën (lemon grass, orange, eucalyptus, peppermint, tea tree en lavender) gekocht. Het is niet goedkoop, maar het is ook niet pokkeduur. Ik vind dit een ideale set om mee te starten en kennis te maken met aromatherapie.

Een mens moet eten en drinken. En laat ik dat nu graag doen. Ik ben en blijf een Bourgondische Belg. In dit onderdeel dus alles over eten en drinken, recepten, …

Online cooking MS-Liga Jongerenwerking

Begin juni stond ik achter de kookpotten. De MS-Liga Jongerenwerking organiseerde namelijk een online cooking. Ik schreef er ook deze blog over.

BBQ

We hebben een aantal prachtige dagen gehad in juni. De BBQ is enkele keren opengedraaid. Jammer genoeg zit het weer niet altijd mee en hebben we al veel minder gebarbecued dan in 2020.

Courgettesoep

Ik had weer eens zin om soep te maken. Dat was lang geleden. Het was eveneens lang geleden dat er een recept op mijn blog was verschenen, dus dat heb ik dan nog maar eens gedaan. Het recept vind je hier terug.

Alcoholvrije gin

Bij mijn geliefde supermarkt Aldi (haha) stond er alcoholvrije gin in reclame. Ik nam deze twee mee en onderwierp ze aan een heuse smaaktest.

Watched en listened, Gekeken en geluisterd, … Meerdere namen zijn de revue gepasseerd. Ik heb uiteindelijk de algemene term maar genomen. Hier komt er alles over tv, radio, muziek, theater, …

Reserveren tickets theaterseizoen 2021-2022

Het afgelopen seizoen waren de theaters gesloten omwille van de gekende reden. Gelukkig is het einde van tunnel nu (hopelijk) in zicht en kunnen we volgend seizoen weer genieten van cultuur. Het cultureel centrum opende weer de ticketdeuren en we konden onze tickets reserveren. Omwille van de onzekerheid is er betalingsuitstel en krijgen we pas enkele weken voor de voorstelling een uitnodiging tot betaling. We hebben tickets gereserveerd voor o.a. Bert Gabriëls, Adriaan Van den Hoof, Jan Jaap van der Wal en Wouter Deprez.

Voor de coronacrisis hadden we ook al tickets voor de Studio 100-musicals Daens en 40-45, maar deze werden uitgesteld. Ondertussen zijn zij ook begonnen aan het huzarenstukje om alle gekochte tickets om te boeken naar voorstellingen die in regel zijn met de coronamaatregelen. Nog even geduld dus. 🙂

Hallo, dit kan toch niet ontbreken? 🙂 Meer uitleg is ook niet nodig, denk ik. Hier komt alles over boeken. Welke boeken heb ik gelezen? Heb ik boeken gekocht? Ben ik naar de bib geweest?

Aantal boeken uitgelezen

In juni heb ik 7 boeken uitgelezen:

Boeken gekocht?

Het was Boekenweek. Ik heb in deze week 3 boeken gekocht + 1 boek gekregen:

 • Mathilda’s geheim – Corina Bomann
 • Flessenpost – Chantal Claassen
 • Onder de Spaanse zon – Anna Thomas
 • Wat wij zagen – Hanna Bervoets (Boekenweekgeschenk, krijg je gratis bij een aankoop van meer dan 15,00 euro)

Ik heb ook nog het e-book Wedden dat ik blijf van Marijke Vos gekocht, maar dit was na de Boekenweek.

E-bookactie Humo

Op een vrijdagochtend was ik aan het werken, MNM stond op en het was tijd voor het reclameblok. Normaal luister ik niet geconcentreerd, maar nu hoorde ik ineens De meeste mensen deugen vallen. Toen was ik natuurlijk één en al aandacht, want ik had dit boek gereserveerd bij de bib. Wat bleek? Humo had een geweldige e-bookactie waarbij je dit boek gratis kon downloaden.

Mijn ouders hebben een abonnement op Humo, dus heel braaf heb ik gevraagd of ik de unieke code mocht hebben. Geen probleem. Ik koos uiteraard het boek De meeste mensen deugen.

And lucky me, ook mijn broer heeft een abonnement op Humo, waardoor hij eveneens een unieke code had die hij met plezier aan mij gaf. Met deze code koos ik voor Cliënt E. Busken.

Bezoek aan de bib

Ik bracht een bezoek aan de bib. De bib is een enorm gevaarlijke plaats voor mij. Ik kom altijd met veel te veel boeken terug buiten en vraag mij steeds af hoe ik dat in godsnaam gelezen krijg. Terwijl ik ook nog een e-reader heb waar er nu al 170 boeken op mijn verlanglijst staat. Oeps.

Ik nam bij dit bezoek 6 boeken mee:

 • Pinguïnpost – Karla Stoefs
 • Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers
 • Over vijf jaar – Rebecca Serle
 • Zoek de zon op – Jenny Colgan
 • Strandslag – Linda van Rijn
 • Corinnes toekomst – Paula Stern

Ik zeg bij dit bezoek, want nadien ben ik nog twee keer geweest. Telkens omdat er een gereserveerde boek was binnengekomen. Bij deze bezoeken nam ik in totaal 3 boeken mee:

 • Toen geluk nog heel gewoon was: hoe het Vlaamse gezin in honderd jaar helemaal veranderde – Dirk Musschoot
 • Femme fatale – Anja Feliers
 • Ademloos – Anja Feliers

Zo, dit was de vernieuwde versie van Liefste dagboek. Het volgende dagboek verschijnt op maandag 2 augustus. 🙂

Fijne maand, allemaal! 🙂

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: