Nutteloze weetjes over mij #1: de vakantie-editie

Het is vakantie! Om deze in te luiden, heb ik enkele nutteloze, willekeurige weetjes over mij op een rijtje gezet. Uiteraard volledig in vakantiestijl. 😉

 • België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk mochten me ooit al eens verwelkomen.
 • Als kind gingen we naar de Belgische kust. Toen mijn broer iets ouder was, reden we richting Frankrijk waar we een stacaravan op een camping huurden. Nadien reden we zuidoostwaarts richting Oostenrijk waar we op hotel gingen. Toen was dat nog te betalen met mijn broer die gratis mee mocht en ik aan een kortingstarief. Het afgelopen decennia zijn we afwisselend naar vakantiehuisjes in Nederland of Duitsland geweest.
 • Ik ben nog nooit met een vliegtuig op vakantie geweest. Ik ben er ook niet heel scheutig op, maar zeg nooit nooit.
 • Ik kan heel goed kaartlezen. Ik vind mijn plek op een kaart probleemloos en weet moeiteloos waar ik heen moet gaan.
 • ’s Avonds laat nog een tomatensoepje eten in een wegrestaurant in Aarlen/Arlon in het Frans op weg naar Frankrijk. Ooit zijn we trouwens op die plek – Aarlen of all places – mijn juf van het derde leerjaar tegengekomen.
 • Ik houd van subtropische zwembaden. Voor mijn plechtige communie mocht ik kiezen: een weekendje Disney of een weekendje CenterParcs. Keuze was heel snel gemaakt. 😉
 • Op de dag van vertrek op het vakantieadres wil ik gewoon naar huis. Ik hoef niets meer te zien of te bezoeken. Ik ben dan als een paard dat zijn stal geroken heeft.
 • Ik hoef niet ver te gaan. Nederland vind ik al prima om naartoe te gaan. Alleen willen mijn reisgenoten het minder plat hebben en opteren zij voor heuvels/bergen.
 • Ik ben vaak degene die dagenlang zit rond te surfen om een leuke locatie te spotten. Pas als de locatie en accommodatie mijn goedkeuring heeft, wordt het voorgesteld aan de reisgenoten. Heel handig, maar ik word af en toe moe van mijn eigen hoge-eisen-lijstje.
 • Het eerste wat ik aanklik bij de filters om een accommodatie te zoeken is “Gratis wifi”. En nee, ik ben niet verslaafd aan mijn gsm. Als we ergens op uitstap zijn, zit die in mijn tas en ligt die niet in mijn handen. Dus niet verslaafd.
 • Ik ben de gids van het gezelschap. Ik dokter al op voorhand uit wat er in de omgeving te doen is. Vaak zit dit onderdeel al bij de accommodatie zoeken, want je wilt toch niet hebben dat je ergens verzeild raakt waar er niets te beleven valt of kilometers moet rijden voor een attractie.

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: