Mijn favoriete liedjes van het afgelopen kwartaal #2021.2

Het kwartaal is weer (bijna) achter de rug. Het is weer tijd voor een overzicht van mijn favoriete liedjes. Het is een bont allegaartje van verschillende stijlen. Van de typische Engelstalige popnummers tot prachtige Nederlandstalige nummers tot nummers die hoog scoren in de foute muziek-lijst. En deze keer zit er zelfs een Franstalige nummer bij… 😉

Klik op de link om naar YouTube te gaan en de clip te bekijken..

My head and my heart – Ava Max

Oké, het klinkt een beetje als All around the world, maar ik vind dit een geweldig lied. Op de één of andere manier weet Ava Max altijd mijn aandacht te trekken. Ook al wist ik eerst niet dat ze dit zong. Ik hoor het op de radio, vind het een goed liedje en ga dan kijken wie de artiest is. Natuurlijk, Ava Max. Waarom verbaast me dat niet?

Higher power – Coldplay

Er zijn zo van die nummers die meteen blijven hangen. Deze van Coldplay is hier een voorbeeld van. Geweldige song!

Bed – Joel Corry ft. Raye ft. David Guetta

In diezelfde categorie behoort ook dit nummer. Als dit op de radio komt, zijn mijn oren net iets meer gespitst.

Hero – Afrojack ft. David Guetta

Dit nummer is (nog) niet doorgebroken in de Belgische hitlijsten, maar in de Nederlandse hitlijsten is het wel te vinden. Het was namelijk de muziek uit de geweldige intervalact in de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Ik hoorde het dus de eerste keer tijdens die bewuste avond en ik vond het al meteen een geweldig nummer.

Voilà – Barbara Pravi

Ondanks dat ik de officiële winnaar van het Eurovisiesongfestival, Maneskin met Zitte e buoni, beter en beter begin te vinden (het nummer wordt ook door ons strot geduwd door de media en meerdere keren per dag gedraaid op de radio), blijft deze Franse chanson mijn echte winnaar.

Vuurwerk – Camille

Camille heeft echt een prachtige stem. Met dit nummer vliegt ze helemaal onder de vleugels van Like Me en Regi uit. De jonge garde is de hitlijsten aan het veroveren.

Rendez-vous – Metejoor ft. Emma Heesters

Wat worden wij verwend met de Nederlandstalige songs. Dit hoort in het rijtje van Suzan & Freek, Snelle & Maan, … Die teksten zijn toch een streling voor het oor? Of ja, misschien is het ook omdat ik nu eenmaal van het Nederlands houd. 😉

Hef je glas – Marco Borsato ft. Rolf Sanchez ft. John Ewbank

Nee, dit vind ik absoluut niet het beste nummer van Marco Borsato. Maar dat heeft zo’n vrolijk deuntje en dit mag ook wel na het afgelopen jaar.

Mooi zo – Ilsen & Verhulst ft. Jan Smit, Gert Verhulst en James Cooke

Dit is de guilty pleasure van het afgelopen kwartaal. Dit nummer verdient niet echt de nobelprijs voor de meest originele en meest prachtige tekst. Studio 100-nummers zijn zelfs origineler. Maar dit nummer is ook gewoonweg vrolijk, nonchalant, plezierig, … Dit is zo’n nummer dat geweldig hoog scoort in de foute muziek-lijst en daar is hoegenaamd niets mis mee.

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: