Droomvakantie – Sarah Morgenthaler

Droomvakantie, wie droomt daar nu niet van? 😉 Normaal trekt de cover mijn aandacht, nu is het de titel. Wat ik verder van het boek vond, ontdek je hier. 🙂

Droomvakantie (Moose Springs #1)

Sarah Morgenthaler | vertaling Monique Eggermont

2021 | A.W. Bruna Uitgevers | 398 pagina’s

Korte inhoud

Toen Graham Barnett zijn eetcafé de Tourist Trap noemde, was dat bedoeld als grapje. Maar nu zit hij vast aan het grillen van worstjes voor een eindeloze stroom toeristen, die hem allemaal irriteren. Zelfs diegene die rustig aan een tafeltje zit met haar boek.

Twee weken in Alaska staat niet enkel aan de top van Zoey Caldwells bucketlist. Het is haar volledige bucketlist. Eén blik op het bergstadje Moose Springs en ze is verkocht. Wanneer een goede daad haar Grahams leven in katapulteert, ontdekt ze dat er meer is aan deze knorrige local dan ze kon vermoeden… en meer om lief te hebben in Moose Springs dan alleen de prachtige wildernis van Alaska. (achterflap)

Over de auteur

Sarah Morgenthaler is geoloog en een enthousiaste wetenschapsnerd. Ze heeft een asielhond, pitbull Sammy. Als ze niet aan het schrijven is, dan maakt Sarah graag wandeltochten door de nationale parken, samen met haar man. Ze was twee keer een Golden Heart Finalist en won de NOLA STARS Suzannah Award voor haar romantische fictie. (achterflap)

Mijn mening

Graham haat toeristen. Toch opende hij de Tourist Trap, een café/eetgelegenheid voor, zoals de naam al zegt, toeristen. Maar één toerist springt meteen in het oog en haat hij toch niet zo hard als alle anderen. Meer zelfs, hij voelt bij de eerste blik al dat zij geen gewone toerist is.

Zoey is uitgenodigd door haar vriendin Lana om twee weken op vakantie te komen in Alaska. Met haar zuurverdiende centen lukt het haar om naar Moose Springs te komen. Ze heeft een goedgevulde planning en wil er alles uithalen wat erin zit. Ze had enkel niet gerekend op die ene persoon…

Dit is een cover waarbij de titel al mijn aandacht opeiste. Droomvakantie is toch een prachtige titel? Pas nadat ik het boek uitgelezen had, zag ik de foto op de cover.

Het verhaal staat vol met “blunders” en niet-voorziene gebeurtenissen. Een walvissenspeurtocht, een gevangenisbezoekje, een gletsjerbezoek, … Niets loopt van een leien dakje, ook het einde van het verhaal niet. Als je iets wilt, moet je er wat voor over hebben. Is het niet, Graham? 😉

In deze reeks zijn er nog twee boeken verschenen en blijkbaar volgt er nog een vierde boek. De meningen zijn over het algemeen positief. Ik kan me er echter niet bij volledig bij aansluiten. Om de één of andere reden nam het boek mij niet mee. De opeenstapeling van die niet-voorziene activiteiten was iets te veel van het goede voor mij. Het boek telde bijna 400 pagina’s, maar voor mij had dit gerust 100 pagina’s minder kunnen zijn.

Ondanks de ellelange hoofdstukken (hoofdstukken van zo’n 25 pagina’s) – ik ben een hoofdstuk-tot-hoofdstuklezer – las het wel redelijk vlot. Sarah Morgenthaler beschrijft Alaska heel goed en je ziet het zo voor jou.

Ik denk dat het voor mij bij dit ene boek blijft in de reeks. Maar niets weerhoud je om het zelf eens te lezen en te ontdekken. 😉

Het boek is beschikbaar in KoboPlus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: