Een onverwachte zomer – Marjoleine Tel

Ik volg op Instagram enkele uitgeverijen (onder andere Luitingh-Sijthoff) en bookstagrammers. Dit boek kwam voorbij en trok meteen mijn aandacht. Een aantrekkelijke cover en het woord camping geeft me een instant vakantiegevoel. Ook al heb ik niets met kamperen, haha. 😉 Voldoet het boek aan mijn verwachtingen? Dat lees je hier! 🙂

Een onverwachte zomer (Campinggeluk #1) | Marjoleine Tel

2021 | Luiting-Sijthoff | 427 pagina’s (e-book)

Korte inhoud

Wendy komt met haar familie al jaren met veel plezier op camping De Zandrand. Ze is dol op het buitenleven, de wekelijkse bingo en de gezelligheid. Linda houdt meer van een luxe vakantiehuisje in Italië, maar de oude stacaravan naast Wendy is het enige wat ze zich na haar scheiding kan veroorloven. De twee tegenpolen Wendy en Linda leren elkaar steeds beter kennen en ze blijken meer gemeen te hebben dan ze dachten. Niet in de laatste plaats door hun gedeelde interesse: campingdirecteur Martin, die zijn eigen reglement dreigt te overtreden.

Over de auteur

Vanaf het moment dat ze kan praten, vertelt Marjoleine Tel verhalen. Ze werkt als contentspecialist, columnist en auteur voor diverse magazines en bedrijven. Tien jaar lief en leed op een oer-Hollandse camping met man, drie zonen en 101 medekampeerders vormen de onweerstaanbare inspiratiebron voor haar driedelige feelgoodserie Campinggeluk.

Mijn mening

Wendy en haar familie zijn vaste klant op camping De Zandrand. Samen met haar man Hans en zoon Freek vieren ze elk jaar vakantie op de camping. Ook de ouders van Wendy hebben een plaatsje op de camping.

Linda daarentegen is de luxueuzere vakantie in Italië in een vakantiehuis met zwembad gewoon. Ze is echter gescheiden van haar man Frits en heeft het niet meer zo breed. Enkel een vakantie op een camping op de Veluwe zit er voor haar en haar twee zoontjes in.

Wendy en Linda zijn twee tegenpolen en het knettert nogal vaak tussen hen, maar tegelijkertijd hebben ze ook heel veel gemeen. Hun interesse voor de knappe campingeigenaar bijvoorbeeld…

Welkom op camping De Zandrand en welkom in het instant vakantie- en zomergevoel. Heb je nood aan een echt vakantieboek, dan is dit echt iets voor jou. De beschrijvingen van Marjoleine Tel zijn zo treffend dat het lijkt alsof je zelf een gast bent op de camping.

Een minpuntje vind ik dat het soms nogal rommelig overkomt. In het boek zijn er vaak perspectiefwisselingen tussen Linda en Wendy, wat maakt dat je je aandacht goed bij het verhaal moet houden om te weten in welk perspectief we zitten. De overvloed van nevenpersonages is ook af en toe lastig. Zo zegt Wendy logischerwijs Ma en Pa tegen haar ouders, maar diezelfde personages worden in het perspectief van Linda bij naam genoemd. Dan is het wel even nadenken wie die mensen nu weer zijn.

Ik vond het een heel fijn boek om te lezen. Lekker zomers. Ik ga het tweede deel zeker ook lezen. Het is al te koop, maar ik wacht even op de KoboPlus-versie. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: