Liefste dagboek #53: Bijwerkingen 2de dosis coronavaccin, boekenweek, World MS Day en onweer

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 In dit (goedgevuld) dagboek vertel ik je of ik bijwerkingen heb gehad van de 2de dosis van het coronavaccin. Het was boekenweek, dus ik heb weer enkele boeken gekocht. Ik besteedde aandacht aan World MS Day. Ik opende het nieuwe zwemseizoen. En na zonneschijn komt altijd regen. We hebben de volle lading gekregen, al kan het nog altijd erger. Ik leg ook uit waarom ik het niet zo heb met onweer. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 29 mei 2021

Het is zaterdag, dus boodschappendag. Op naar de Aldi. Mama vertelde al dat er weer kersen te koop zijn. Ik hou van kersen en net als mama kan ik kilo’s kersen eten. Dus er lagen kersen in mijn winkelkar. Ze kostten zo’n 5,00 euro voor 500 gram, maar eerlijk gezegd kijk ik totaal niet naar de prijs als het op eten aankom. Ik koop gewoon waar ik zin in heb. Hoe moet ik anders die maaltijdcheques ooit op krijgen? 😉

Ik kocht een bos bloemen bij de supermarkt. Niet duur en het huis wordt even opgefleurd. De kwaliteit is natuurlijk ook niet zoals bij bv. Bloomon of bloemenspeciaalzaken, maar ach… Ik heb er wel geniet van. 🙂

Het is deze week boekenweek. Bij aankoop van 15,00 euro aan boeken (papieren boeken of e-books) krijg je een gratis geschenk/boek. Dit jaar schreef Hanna Bervoets het boekenweekgeschenk, Wat wij zagen. Het boek staat nog niet op bovenstaande foto, omdat het nog gesynchroniseerd moest worden. Ik kocht de eerste drie boeken: Mathilda’s geheim, Flessenpost en Onder de Spaanse zon.

In de namiddag kwam mama op bezoek. Ik zat heerlijk te lezen in mijn loungeset op het terras. Ik las Een onverwachte zomer van Marjoleine Tel, het eerste deel uit de Campinggeluk-serie, te lezen via KoboPlus. Een ideaal boek om te lezen met zo’n temperaturen. 🙂

Ik zou nog vertellen of ik bijwerkingen heb gehad van de 2de dosis van het coronavaccin. Hoegenaamd niet. Enkel wat pijn op de prikplek, maar zelfs minder dan bij een gewone griepspuit. De nacht van zaterdag op zondag kon ik zelfs weer op die arm slapen. Dus bij mijn 1ste dosis lag ik een heel weekend plat in de zetel door de bijwerkingen, bij mijn 2de dosis heb ik niets gevoeld. Ook mijn collega’s, die op hetzelfde moment ingeënt waren, hebben geen bijwerkingen gehad.

Ik ben wel heel vaak duizelig. Ik link dit niet aan het coronavaccin, want ik heb dit wel vaker. Ik ben uit extreme duizeligheid vroeg in bed gekropen. Zelfs met ogen dicht was mijn hoofd nog aan het tollen.

Zondag 30 mei 2021

Het is vandaag World MS Day, een dag om extra aandacht te besteden aan MS. Ik schreef er een blog over.

Het is weer zalig weer, een prachtig zonnetje, een zacht briesje… en geen treinen! Ik woon vlak naast een treinspoor. Ook mijn ouders wonen vlak bij het spoor, dus ik was dat wel gewoon toen ik in mijn appartement kwam wonen. Ineens viel het mij gisteren op, toen mama bij mij op bezoek was, dat ik nog geen trein had gezien of gehoord. Ik raadpleegde even de site van de NMBS en het bleek dat er 5 weekends achter elkaar werken zijn aan het spoor en dus geen treinverkeer. Dit was al het derde weekend en ik heb het zelfs niet door gehad! Wel zalig om niet gestoord te worden door treinen. Het enigste lawaai dat er kwam, was van de onderburen die tegels aan het slijpen waren.

Ik heb dus weer een namiddagje vertoefd in mijn loungeset met mijn e-reader.

Maandag 31 mei 2021

Het is werkendag. Ik ben ook vrolijker door het mooie weer. Mijn gemoed is precies iets beter.

’s Avonds is het weer tijd om naar de kiné te gaan. Ze vraagt me of deze warmte beter is voor mij. Ik kan dat nog niet echt zeggen, want er zijn nog te weinig goede dagen geweest.

Dinsdag 1 juni 2021

’s Morgens fietste ik naar de Zeeman in het dorp. Ik kreeg online een tip dat ze bij Zeeman ook goedkope jurkjes hebben. Dus ik ging eens een kijkje nemen. Ik kwam inderdaad thuis met een jurkje, een t-shirt, sneakersokken en AAA-batterijen. De kledij is echt op de gok gekocht, maar het paste gelukkig wel.

Een klein nadeel van de jurk is dat het wat doorschijnt. Een zwarte onderbroek zie je er gewoon door. Ik had bij het passen een huidskleurige BH aan (ja, niet de mooiste combi, maar I don’t care) en dat viel niet op. Ik besloot dus gewoon huidskleurige onderbroeken te bestellen. Die vond ik bij Lidl. Ik gooide er ook een kleedje bij, weer op de gok, we zullen wel zien of het past.

In de namiddag lag ik weer in mijn loungeset te lezen terwijl de wasmachine op volle toeren draaide. Hoe krijg je in godsnaam 5 machines was bijeen als alleenstaande in anderhalve week tijd? Of sorteer ik te veel? Ik heb een machine zwarte was, donkere (blauw, grijs,…) was, lichte (beige, wit,…) was, rode/roze was en 60°-was (handdoeken, zakdoeken, washandjes, …). De zwarte en donkere was kunnen eventueel bijeen, maar daarvoor is mijn trommel weer te klein. Het zal dat zijn, een te kleine wastrommel. 😉

Ik ben trouwens begonnen in Droomvakantie van Sarah Morgenthaler. Ik ben begonnen in het papieren boek, maar later zag ik dit boek ook in KoboPlus staan. Ik lees het boek dus verder op mijn e-reader.

Mijn appartement is op het westen gelegen, dus vanaf 13u-14u staat de zon vol op mijn ramen. ’s Avonds was het dan ook 25 °C in mijn appartement. Gelukkig voelt het in mijn slaapkamer (noorden) wel nog wat koel aan.

Woensdag 2 juni 2021

Vannacht heb ik met raam open geslapen. Nog steeds zo blij met het vliegenraam zodat die insecten niet binnen kunnen vliegen.

Het is warm weer. Tot nu toe de warmste dag van het jaar met zo’n 28 °C. Mijn gordijnen zijn de hele dag dicht om de warmte buiten te houden.

In de namiddag appte ik naar papa met de vraag hoe warm het zwembad is. Hij antwoordde met “gisterenavond 29 °C”. Mijn minimumtemperatuur is 28 °C, dus dat zag er al goed uit. Ik vroeg of het morgen (donderdag) al proper en zwembaar was. Hij antwoordde “ja en vandaag ook al”. Hmm, daar ging ik over nadenken. Ik moet vanavond ook naar de kiné, dus misschien kon ik nadien wel eventjes in het zwembad gaan. Ik had namelijk zoveel zin na alle foto’s en stories op Instagram en het nieuws (“Openluchtzwembaden uitverkocht”).

En zo geschiedde… Na de kiné reed ik naar mijn ouders en wijdde het zwembad in. Heerlijk! 🙂

Donderdag 3 juni 2021

Pijn. En niet de normale pijn, maar de pijn die ik vorige zomer in de hitte ook voelde. Nu weet ik het zeker. Dit is MS-gerelateerde pijn. Dit is het fenomeen van Uhthoff. Ik noemde het toen een soort van gewrichtspijn, spierpijn, … zo’n vervelende zeurende pijn in mijn armen. De plek waar ik in normale omstandigheden geen pijn heb. Dus ja, dit komt door de warmte.

’s Avonds dook ik weer in het zwembad, ik douchte bij mijn ouders, zodat ik dat thuis niet meer hoefde te doen. Donderdagavond is namelijk mijn haren-wassen-dag en Copaxone-dag. Tussen douchen en Copaxone spuiten moet enige tijd tussen zitten, want door het douchen zijn je aders vergroot, waardoor de kans er is dat je in een bloedvat prikt.

Ze hadden onweer voorspeld, maar we zijn er goed vanaf gekomen. Geen druppeltje regen gezien.

Bron: Lidl

Mijn Lidl-pakketje is ook toegekomen. Het jurkje past, dus heel fijn. En zo wordt mijn garderobe beetje bij beetje kleurrijker. En vooral, het past gewoon zonder dat het ergens zit te spannen rond mijn heupen.

Vrijdag 4 juni 2021

Vandaag was er onweer voorspeld en het is serieus tekeer gegaan. Juist op het moment dat ik naar huis reed, rond 16u00-16u30. En ik haat dit echt. Ik haat autorijden met hevige regen of onweer. Ik ben niet bang om iets te krijgen, ik vind het gewoon eng. De natuur die alle macht heeft en je kunt er niks aan doen.

En ja, in het Antwerpse begon het heel hard te regenen. Ik had het geluk om juist op tijd droog in de auto te zitten. Het regende hard, op een baan van 70 kon je nog 50 rijden. Daarna was een tijdje droger, maar zodra ik ons dorp inreed, was het een echte wolkbreuk. Ruitenwissers op hoogste stand, die niet konden volgen, door plassen rijden, … “Het geluk” is dat de steenweg door werken maar éénrichtingsverkeer is, dus dat je in het midden van de baan kon rijden, dat iets hoger ligt dan de riolering en dus nog geen plassen. Het dorp stond onder water, maar in vergelijking met bv. Turnhout, waren wij nog de hofnar in plaats van de koning.

Het water was ook al gedeeltelijk in de ondergrondse garage geslopen. Niet overstroomd, maar gewoon nat. Mijn kelderberging was op dat moment gelukkig nog droog.

Ik vind dit weer dus niet leuk. Of ik moet het anders zeggen… ik vind dit weer niet leuk als ik er met de auto door moet. En dan kan je wel zeggen: ga dan aan de kant staan of wacht even, maar op zo’n moment komt mijn overlevingsdrang naar de boven. Ik wil THUIS zijn. Ik wil niet aan de kant gaan staan. Om achteraf te beseffen dat ik misschien toch beter eventjes had gewacht…

Ik wist dat er onweer aankwam, de buienradar werd vaak bekeken en ik kan zeggen dat die niet correct was. Op het moment dat het losbarstte waren de onweersbuien volgens de buienradar nog in Henegouwen (doortrekkend richting het oosten) en zou ik droog thuisraken. Niet dus.

’s Avonds maakte ik pasta pesto. Heel gemakkelijk en vooral heel snel klaar (10 minuten ofzo?). Ik heb het ineens voor twee dagen gemaakt, zo hoef ik morgen niets te koken. 😉

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: