Liefste dagboek #51: Pijn, Eurovisiesongfestival en shoppen

Welkom bij een nieuw dagboek! Afgelopen week was het weer pijn geblazen en zocht ik enkele trucjes om die pijn te doorstaan. Zo ging ik in de infraroodsauna, kocht ik magnesium gel en lang leve de graankussens! Het is ook de heilige week in mei, het is het Eurovisiesongfestival. Ik zit gekluisterd aan de tv om niets te missen van dit spektakel. Ik raapte ook mijn moed bijeen en ging shoppen. Ik had namelijk echt nieuwe kledij nodig. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 15 mei 2021

Auw… Pijn, pijn en pijn. Het is de eerste keer dat ik in mijn pixeldagboek een vakje rood inkleur.

Het is zaterdag, dus boodschappendag. Ik rijd weer naar de Aldi. Vorige week stond er wijn in reclame. Ik had er gisteren (vrijdag) al van geproefd en ik vond het echt lekker. Vandaag zag ik nog enkele flessen liggen, dus even een voorraadje ingeslagen. 😀 😉

Ondanks de pijn is het me vandaag wel gelukt om te koken. Hiermee bedoel ik dus echt zelf aardappelen schillen, ui snijden, … en niet alles uit de diepvriezer. Ik maakte trouwens Luikse salade, naar het recept van Jeroen Meus.

Zondag 16 mei 2021

Vandaag ben ik brak. Ik lig in de zetel, kijk tv en kom er niet meer uit.

Maandag 17 mei 2021

Meneertje La Pein is in the house. Behalve de rug-, nek-, en rechterarmpijn, heb ik nu overal pijn. Zucht.

’s Avonds weer naar de kiné.

Dinsdag 18 mei 2021

Een ezel(in) stoot zich geen 2x aan dezelfde steen? Deze ezelin dus wel.

Ik heb nu verlof tot en met volgende week dinsdag. Mijn appartement moet dringend gepoetst worden. Ik begin met de badkamer, want die zag het “vuilst”. Voordat ik het wist had ik weer heel mijn appartement gepoetst. Ik kan gewoon niet stoppen. Ik ben met iets begonnen en ik wil het af hebben.

Resultaat: heel veel pijn en uit pure frustratie maar een pijnstiller genomen. Ik neem niet altijd pijnstillers, alleen als het echt niet uit te houden is. Zoals vandaag dus.

Zo had ik echt heel harde spierpijn in mijn rechterbeen, dat niet overging met een pijnstiller. Ik heb dan mijn graankussen opgewarmd en rond mijn been gewikkeld. Zo is de pijn stilletjesaan weggetrokken.

Ohja, nog wat feelgood vandaag. Het wordt geen depressief dagboek. 😉 Het is namelijk de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival waarin België aantrad. Hooverphonic vertegenwoordigde ons land met The wrong place.

Ik kijk echt graag naar het songfestival. Ik ben geen die hard-fan, maar die dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond in de heilige week zijn wel gereserveerd.

Hooverphonic slaagde erin om door te stoten naar de finale zaterdag. Of zoals de presentatoren zeggen: “… the grand final this Saturday“. Over de presentatoren gesproken, wat zijn die goed. Vooral Chantal Janzen en Nikkie de Jager doen het uitstekend. Chantal straalt één en al professionaliteit uit. Als België ooit zou winnen, vraag ik mij af wie bij ons het songfestival zou kunnen presenteren. In Vlaanderen kan ik niet meteen iemand bedenken die de professionaliteit en deskundigheid van Chantal Janzen heeft. In Vlaanderen kennen we, buiten The Voice/Belgium got talent, niet echt een entertainmentshow zoals ze in Nederland wel kennen. An Lemmens is misschien een mogelijkheid?

Woensdag 19 mei 2021

Gisteren laat gaan slapen, vandaag dus brak en moe. Gelukkig heb ik verlof.

Ik begin in een nieuw boek, Mathilda’s geheim van Corina Bomann.

’s Avonds is het weer tijd voor de kiné.

Donderdag 20 mei 2021

Ik vind shoppen niet leuk. Te vermoeiend, te druk, kost me te veel energie, … Maar ik heb echt nieuwe kledij nodig. Dus ik raap mijn moed bijeen en rijd naar het Wijnegem Shopping Center. Ja, ik weet dat ze een nieuwe naam hebben, maar ik zeg nog altijd Wijnegem Shopping Center. Ik ga lekker vroeg, zodat ik dicht bij de ingang kan parkeren.

Binnen ga ik recht op mijn doel af: C&A. Ik koop bij C&A vooral de basics, zoals jeans en vestjes. Ik heb altijd al jeans van C&A gehad. Ze passen ten minste rond mijn billen en mijn kuiten en zijn betaalbaar.

Nadien naar de Lola&Liza. Ik ben er vorige week nog geweest, maar ik ging nog eens een kijkje nemen. Misschien kon ik nog een ander kleurtje van die blauwe broek (die ook paste en betaalbaar was) kopen. Ik merkte meteen dat de collectie anders was dan vorige week. Ik ging dus weer met wat kledij naar huis.

Dan naar H&M. Ik vind de collectie maar troosteloos, sober, veel zwart-wit, … Het contrast met de vrolijke kledij van Lola&Liza kan niet groter zijn. Ik koop bij H&M nog een vestje, in de kleur die ze bij C&A in mijn maat niet meer hadden.

En dan back to home. Ik heb bijna alles, ik zoek enkel nog kledij voor de echte hittegolfdagen en een zomerjas met kap (voor de regen).

Onderweg stop ik ook nog bij de Action. Ik zag toevallig deze magnesium gel liggen. Magnesium zou goed zijn tegen spierpijn, dus wie niet waagt, niet wint. Eens zien of het helpt. 😉

In strijd tegen de spierpijn rijd ik ook naar mijn ouders. Zij hebben een infraroodsauna. Warmte helpt ook goed tegen spierpijn, dus we proberen het dan maar. De warmte deed wel deugd, maar het was van korte duur. Zodra ik gedoucht was en terug “normaal” was, was de pijn er weer.

’s Avonds was het de tweede halve finale van het songfestival. Het is gelukt om te blijven kijken tot na de bekendmaking van de finalisten, alhoewel ik wel zat te knikkebollen bij de laatste liedjes.

Vrijdag 21 mei 2021

Vandaag terug een rustig dagje. Tv kijken, lezen, eten, bloggen, pijn verbijten…

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: