Liefste dagboek #49: Webinar, Bloomon en bezoek aan reumatoloog

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Afgelopen week volgde ik een webinar van de MS-Liga Jongerenwerking. Bloomon leverde weer boeketten, zowel bij mij als bij mama. Ik bracht ook een bezoek aan de reumatoloog, nadat de neuroloog me heeft doorverwezen. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 1 mei 2021

In de voormiddag zit ik klaar voor de webinar MS en voeding die de MS-Liga Jongerenwerking organiseert. Het verslag kan je hier lezen.

Ik begin in het kleuren op nummer-kleurboek dat ik vorige week kocht. Na enkele uurtjes is de tekening volledig ingekleurd. Eens ik begonnen was, kon ik niet meer stoppen. Ik kocht dit trouwens bij het blauwe mannetje, maar waarschijnlijk zal het ook elders wel te koop zijn.

En ’s avonds vul ik voor de eerste keer mijn Structuurjunkie-dagboek in.

Zondag 2 mei 2021

Het was een brakke nacht. Gisterenavond werd ik plotseling doodmisselijk wakker. Gewoon, uit het niets. Gelukkig herken ik dit en ligt de Domperidone op mijn nachtkastje. Eventjes een pilletje nemen en even geduld oefenen. Na halfuurtje, waarbij ik naast het toilet kampeerde voor het geval dat, trekt de misselijkheid langzaam weg. Domperidone is echt mijn lifesaver en werkt heel goed tegen de misselijkheid. Alleen ben ik de uren daarna wel brak. Liever brak dan misselijk, denk ik dan.

In de voormiddag heb ik dus nog heel rustig aan gedaan. Wat tv kijken en een dutje gedaan, want ja… brak hé.

Na de middag gaat het weer wat beter, doe ik een aflevering Nederland in beweging, zodat ik toch een beetje beweging heb gehad. Ik ruim de Bloomon-boeketten op, was de vazen uit, … zodat ze klaarstaan voor de volgende levering. Er zitten trouwens nog wel enkele goede bloemen in de boeketten. Hiervan snijd ik de stengels korter en zet het in een glas met water.

’s Avonds kijk ik naar Château Planckaert. Ik heb toch enkele keren moeten lachen met die uitspraken. Vooral Junior kan zo droog reageren. 😀

Maandag 3 mei 2021

Op mijn route naar het werk zijn ze ondertussen begonnen aan drie (!) langdurige werven. Nutsvoorzieningen, fietspaden, … Noem maar op. Met de nodige verkeershinder tot gevolg. Dat worden nog plezante maanden. 😉

Ik krijg een mail van de huisarts. Ze heeft mij als risicopatiënt opgegeven voor coronavaccinatie. Ik heb mijn eerste prik AstraZeneca al gehad via het werk, dus het maakt voor mij niet veel uit. Op het einde van de maand krijg ik trouwens mijn tweede prik. Er was lange tijd onduidelijkheid na de hele soap rondom AstraZeneca, maar uiteindelijk geeft de overheid groen licht om de tweede prik te geven als personen onder de 40 jaar al een eerste prik gehad hebben.

’s Avonds loop ik nog even binnen in de bib. Ik had een boek gereserveerd (Ik vergeet je niet – Gillian King) en deze was binnen. Er stonden nog twee andere boeken op mijn reservatielijst en deze stonden ook op het rek met gereserveerde boeken. Ik vraag of die boeken nog voor mij bestemd waren. Ze kijkt het na en eentje was inderdaad voor mij bestemd. Voor het andere boek moet ik nog even mijn beurt afwachten.

Om het eventjes uit te leggen: als je een boek reserveert, krijg je in de nacht daaropvolgend een (automatisch) mailtje als het boek is binnengekomen. Het tweede boek was dus vandaag binnengekomen, waardoor ik uiteraard nog geen mailtje had gekregen. Als ik er niet achter zou vragen, zou ik binnenkort dus terug in de bib moeten staan om het boek af te halen. En laat een bib niet meteen een veilige plaats voor mij zijn. Ik kom altijd met meer boeken buiten dan oorspronkelijk gepland. 😉

Vandaag is er geen kiné. De afspraak wordt verzet naar vrijdag.

Dinsdag 4 mei 2021

Dinsdag, dus was- en strijkdag.

Ik lees weer veel en heb bijna mijn boek uit.

Ik maak chocoladepudding en deze keer is hij goed gelukt. De vorige keer had ik eerder chocolademelk in plaats van chocoladepudding.

Ik heb weer twee Bloomon-boeketten besteld. Deze keer was het Post NL-mannetje voor 20u00 gearriveerd, dus helemaal blij.

Het is een rotslechte dag. Veel wind en regen. Gelukkig hoefde ik nergens naar toe en kon ik gezellig binnenblijven.

Woensdag 5 mei 2021

Vandaag staat de afspraak met de reumatoloog gepland. Ik had eerst deze ingepland in het ziekenhuis, maar dat was nog eens twee maanden later. In het diagnosecentrum (dat intensief samenwerkt met het ziekenhuis) kon ik veel eerder terecht.

Er is al een sterk vermoeden vanwaar de pijn komt. Er moeten nog wat “uitsluitingsonderzoeken” gebeuren en op het einde van de maand heb ik een controleafspraak. Ten gepaste tijde zal ik dit ook delen op mijn blog.

’s Avonds ben ik weer present bij de kiné.

Donderdag 6 mei 2021

Aanstaande zondag is het Moederdag. Ik heb een boeket bij Bloomon besteld en vandaag al laten leveren, zodat het mooi staat tegen Moederdag zelf. Papa was op de hoogte en hield zich van de domme. Mama was verbaasd toen de bezorger aanbelde – “Ik heb toch niets besteld?” -, maar was wel heel blij.

Vrijdag 7 mei 2021

Laatste werkdag van de week. In plaats van maandag ben ik vandaag weer naar de kiné geweest.

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: