Wandellust – Cynthia Schultz

Wandelen is gezond. Men roept het van de daken. Door de crisis is men volop aan het wandelen (en fietsen) geslagen, iets anders mag toch niet. In dit boek neemt Cynthia Schultz je mee naar de mooiste wandelgebieden in Nederland. Een boek om bij weg te dromen en een boek om je wandellust aan te wakkeren… Als het nog niet aangewakkerd zou zijn, tenminste. 😉

Wandellust | Cynthia Schultz | 2020 | Kosmos Uitgevers | 192 pagina’s

Korte inhoud

Lijkt wandelen je saai of denk je bij wandelen aan wandelschoenen, windjacks en stokken? Wandelen is zoveel meer! Lifestyleblogger Cynthia Schultz laat je zien waarom wandelen een van haar passies is.

Na een periode van teveel stress ontdekte Cynthia hoe heerlijk het is om door bossen en velden te struinen. Niet alleen kun je je hoofd helemaal leegmaken, maar je komt ook nog eens op goeie ideeën!

In Wandellust deelt Cynthia haar mooiste wandelplekken: sprookjesachtige bossen, prachtige heidevelden, woeste zandvlaktes en bruisende steden. Ze vertelt je wat je er allemaal kunt zien en hoe je wandelen kunt combineren met dieren spotten en vogels kijken of genieten van een lekker glas wijn. Ook geeft ze tips voor waar je bijzonder kunt overnachten.

Wandelen kun je integreren in je dagelijks leven en de mooiste natuur vind je gewoon om de hoek: overal in Nederland! (achterflap)

Over de auteur

Cynthia Schultz runt de succesvolle lifestyleblog Cynthia.nl en helpt mensen met haar Structuurjunkie-planners en -trainingen efficiënter te werken zodat ze meer grip krijgen op hun leven en gelukkiger worden. Cynthia wandelt dagelijks zo’n anderhalf uur. (achterflap)

Mijn mening

Als mijn voeten en benen een beetje willen meewerken, wandel ik graag. Het vergt wel altijd wat moed om uit mijn luie stoel te komen, maar eens ik vertrokken ben, geniet ik ervan. Ik kan wel geen lange wandelingen aan en ook hoogteverschillen zijn nogal zwaar.

Daarnaast vind ik Nederland een geweldig mooi land. Ik kijk er altijd vanop als Nederlanders zeggen dat Nederland is volgebouwd. Wat moeten Belgen dan niet over België zeggen? Ik moet wel zeggen, ik woon in een volgebouwde provincie (Antwerpen). Mijn dagelijks beeld bestaat uit asfalt, beton en baksteen. Alhoewel ik niet moet klagen, want ik heb sinds ik in mijn appartement woon een prachtig zicht op de velden. Ik bedoel maar dat er in Nederland veel meer natuurgebieden en open vlaktes zijn dan in België, mede door de betere ruimtelijke ordening van de Nederlanders.

Over naar dit boek. Een boek vol prachtige foto’s over verschillende wandel-, voornamelijk natuurgebieden in Nederland. Van Terschelling tot de Veluwe tot Zeeland tot Limburg. Met zelfs een uitstapje naar een Nederlands grondgebied in de Cariben. De Caraïben dus, is een synoniem en dat is hetgeen ik altijd gebruik. Cariben klinkt zo raar.

Verwacht geen uitgestippelde routes. Enkel een mogelijk beginpunt krijg je mee, waar je de auto kan parkeren. Voor de rest is het je benen en neus volgen. Verder vertelt Cynthia vooral over het ontstaan van het gebied, welke dieren je er kunt spotten, … Zaken die je ook op informatieve borden zou kunnen vinden.

Wie Cynthia’s blog volgt, weet dat ze gek is op eten en drinken en op haar hond Kees. Ook in dit boek is er plaats voor eten en drinken, want Cynthia geeft leuke horeca-adresjes mee. Voor wanneer ze terug open mogen uiteraard… Voor de hondenliefhebbers wordt er telkens weergegeven of de hond los mag lopen in het gebied of aangelijnd moet blijven.

Ik vond het fijn om door dit boek te bladeren en de info te lezen. Zoek je echt wandelroutes in Nederland, zou ik eerder een ander boek aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: