Vaarwel Roscoe – Céla van Gastel

Je hebt goede boeken en je hebt heel goede boeken. Je hebt ervan genoten of je bent omver geblazen. Wat ik juist van Vaarwel Roscoe vond, lees je hier. 🙂

Vaarwel Roscoe | Céla van Gastel | 2021 | Boekerij | 336 pagina’s

Korte inhoud

De hele wereld is in shock als multitalent Roscoe Mulder onverwachts overlijdt. Tegen wil en dank doorgebroken als superheld in een hitserie, zat Roscoe nog boordevol plannen en ideeën: schrijver wilde hij zijn, en fotograaf, en muzikant. Het verlies is groot, maar bij niemand komt de klap harder aan dan bij de twee belangrijkste mensen in het leven van Roscoe: zijn grote liefde Livia en zijn broer Rafael.

Terwijl er postzakken vol steunbetuigingen worden bezorgd en social media overstromen met berichten en speculaties van vriend en vijand, proberen Rafael en Livia grip te krijgen op hun verdriet. Door hun herinneringen reconstrueren ze het leven van Roscoe, een hypergevoelige jongen die worstelde met een neiging om alle leed van de wereld op zijn schouders te torsen. Hij stond altijd klaar voor anderen en gunden iedereen een tweede kans, van hun weggelopen vader tot de muzikant op de hoek van de straat, maar was er wel genoeg oog voor hem? (“over dit boek” in e-book)

Over de auteur

Céla van Gastel is het pseudoniem van de zussen Chantal van Gastel (1980) en Priscilla (1983).

Chantal van Gastel is al een gevestigde waarde in de Nederlandse auteurswereld met de trilogie Zwaar! (Zwaar verliefd!, Zwaar beproefd! en Zwaar verguld!) en verschillende stand-alones. Enkelen van haar boeken zijn reeds verfilmd.

Chantal en Priscilla debuteerden in 2016 met het boek Zonder jou. De lezersreacties waren lovend, waardoor de vraag naar een nieuw boek van de zussen groot was. Dit resulteerde in Vaarwel Roscoe, waarvan de filmrechten voor publicatie al verkocht waren.

Mijn mening

Om met de deur in huis te vallen: ik ben omver geblazen. Dit boek is waanzinnig, formidabel goed geschreven!

De zusjes Van Gastel zijn niet alleen gevestigde waarden in de Nederlandse auteurswereld, ook in mijn boekenkast zijn ze alom vertegenwoordigd. Het begon met Zwaar verliefd! en is niet meer gestopt. Ik lees hun boeken heel graag en ik kan al meteen zeggen dat Vaarwel Roscoe al hun eerder verschenen boeken overtreft.

Over wat gaat Vaarwel Roscoe juist? Zoals de titel het al zegt, gaat het over Roscoe. Wanneer hij overlijdt, is de hele wereld in shock. Niet in het minst zijn geliefde Livia en zijn broer Rafael. Het zijn ook deze twee personages die het verhaal vertellen aan de hand van brieven.

Aan de hand van brieven, is meteen ook waarom ik dit boek zo waanzinnig goed geschreven vind. Livia en Rafael vertellen het verhaal AAN Roscoe. Alsof ze gezellig thee zitten te drinken met hem. Livia keert terug naar de tijd dat ze Roscoe leerde kennen en Rafael vertelt over zijn leven met zijn grote broer. Beetje bij beetje leer je Roscoe beter kennen. De vriendelijke, mega populaire, behulpzame artiest die in het holst van de nacht zich ligt dood te piekeren over essentiële vragen.

Rouw is uiteraard een groot thema, maar het is geen zwartgallig boek. En daar was ik in het begin wel een beetje bang voor. Toen men dit boek aankondigde en ik de korte inhoud las, stond ik niet te springen om het te lezen, ondanks dat het geschreven was door Chantal en Priscilla (je weet wel, die auteurs waarvan je elk boek gelezen wilt hebben 😉). Een soort beschermmuur rondom mij. Toen de eerste reviews binnenstroomden, keerde ik op mijn stappen terug. En ik heb er hoegenaamd geen spijt van!

De zusjes Van Gastel hebben dit boek samen geschreven. Volgens mij is Céla gewoon de derde zus, want niets lijkt er op dat dit boek door twee personen is geschreven. Chantal en Priscilla zijn ineengevlochten in Céla, ze zijn gewoon één.

Ik ben dus helemaal omver geblazen. Het best geschreven boek dat ik in tijden gelezen heb! Als ik weer vijf jaar moet wachten op een boek van de zusjes en het overtreft weer dit boek? Ik wacht met plezier vijf jaar. Sneller mag altijd, natuurlijk. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: