Mijn favoriete liedjes van het afgelopen kwartaal #1.2021

Het eerste kwartaal van 2021 is weer voorbij, dus dat betekent dat ik mijn favoriete liedjes weer even opsom. Het is een mix van Engelstalig met Nederlandstalig waarbij ik vooral over de landsgrens ga richting Nederland.

Klik op de link om naar YouTube te gaan.

Get out my head – Shane Codd

Oké, de achttien-song. Met dank aan Sander Gillis en Laura Govaerts die me dit lieten weten via MNM. Sindsdien hoor ik altijd achttien in plaats van I did. 😀

Wellerman – Nathan Evans

Zo fout als het maar kan zijn, maar wel een heel leuk liedje.

Learning to fly – Sheppard

Een tof radionummer. Niet meer en niet minder, maar voldoende om in mijn lijst te komen.

The wrong place – Hooverphonic

Of ze hier hoge toppen mee gaan scheren op het Eurovisiesongfestival weet ik niet, maar dat dit een echte Hooverphonic-song is, staat buiten kijf. Dit is Hooverphonic mét Geike Arnaert. Dit is klasse.

Tranen – Kriss Kross Amsterdam ft. Kraantje Pappie ft. Pommelien Thijs

Ik vind de stem van Pommelien Thijs zo mooi. Dit is trouwens een remake van Passie van Clouseau.

Blijven slapen – Snelle X Maan

Die lockdown in Nederland heeft precies goed gewerkt voor de Nederlandse artiesten, want één voor één komen ze buiten met leuke nummers. 😉

Goud – Suzan en Freek

Alles wat Suzan en Freek aanraken verandert in GOUD. Met hoofdletters. Dit nieuw liedje, met de gelijknamige titel, vind ik weer prachtig.

Een moment – Marco Borsato ft. Rolf Sanchez ft. John Ewbank

En daar is ‘m weer. Marco Borsato komt weer boven de grond met een lied over zijn scheiding met Leontine. Hoe hij het telkens klaarspeelt, weet ik niet, maar het is weer een pareltje.

Vivo per lei – Nick Schilder ft. Maan

Vivo per lei heeft voor mij nog een extra betekenis. In het zesde leerjaar werd dit nummer uitgekozen door onze juf om te zingen op het kerstconcert of het grootoudersfeest (geen idee meer op welk feest). ZESDE LEERJAAR. ITALIAANS. En zo hoog. 😮 Maar het is waarschijnlijk één van de Italiaanse nummers die ik nog rats van buiten ken. Deze versie van Nick en Maan is echt prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: