De matchmaker – Marijke Vos

Ondanks dat de lente is aangebroken, las ik toch een winters verhaal. Wat ik ervan vond, lees je hier.

De matchmaker | Marijke Vos | 2020 | Harper Collins | 107 pagina’s

Korte inhoud

Liefde? Ha! Carol gelooft niet in de liefde. Tenzij ze er geld aan kan verdienen. Haar miljonairsmatchingbureau loopt dan ook als een tierelier. Zeker rond de kerstdagen werkt Carol hard en maakt ze lange dagen, wat ze ook eist van iedereen om haar heen, van die incompetente assistente tot de wannabe-barista in het koffietentje om de hoek. Carol kan niet wachten tot de kerstdagen achter de rug zijn. Totdat een nieuwe cliënt haar meeneemt op een bijzondere reis door het verleden en het heden en haar een kijkje in de toekomst geeft. Lukt het dan toch om Carols koude hart te laten smelten? (e-book)

Over de auteur

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is maatschappelijk werker, freelancetekstschrijver en auteur. Eerder verschenen van haar hand de romans Ik kom je halen! en Van Chanel naar flanel. Naast dat ze passie heeft voor schrijven, houdt Marijke van boeken, schoenen en wijn. In willekeurige volgorde. (bol.com)

Mijn mening

Carol runt haar eigen matchingbureau, ook al gelooft ze niet in de liefde. Totdat er één of andere vreemde man voor haar bureau verschijnt en haar de andere kant laat zien…

De schrijfstijl van Marijke is prachtig. Ik vind het zo’n leuke stijl om te lezen. Ze neemt je mee in haar eigen Marijke Vos-wereld en voor je het weet, klap je het boek dicht. De matchmaker is een kortverhaal van zo’n 107 pagina’s. Ondanks dat ik enorm van Marijkes schrijfstijl en verhalen houd, hoefde dit verhaal niet langer te zijn. Nog meer een chagrijnige Carol hoefde echt niet. Het is goed zoals het is. 😉

Dit winter, kerstig verhaal is weer een echte aanrader. Wacht vooral niet totdat de kerstperiode terug aanbreekt. Je kan dit boek zelfs lezen bij 40 °C, misschien koel je dan af. Alhoewel? Dit verhaal maakt je gewoonweg warm. Hoe dan ook, het maakt niet uit wanneer je het leest, als je het maar leest. Anders mis je een prachtig verhaal!

Enne… Wedden dat ik Wedden dat ik blijf (boek dat op 2 juni 2021 verschijnt) ook zeker zal lezen? 😉

Lees hier de recensie van Ik pleit voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: