Liefste dagboek #40: Wandelen, Meneertje La Pein houdt me voor de zot en coronavaccin

Welkom bij een nieuw dagboek! Afgelopen week ging ik weer aan het werk, ook al is Meneertje La Pein weer heel actief bezig. Hij houdt me gewoon voor de zot. 😉 Ik wandelde wat, ik las wat, ik genoot van het zonnetje en ik kreeg het nieuws dat ik ingepland stond voor de vaccinatie van het coronavaccin. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 27 februari 2021

Ik was een beetje verwend de afgelopen dagen. Toen ik de gordijnen opentrok, scheen het zonnetje zo mooi. Vandaag was het mistig.

Net voor de middag gaf ik mezelf een schop onder mijn kont, trok mijn jas en sjaal aan en ging een klein wandelingetje maken. Even frisse lucht. Dat deed zo deugd. Ik liep langs het oude speelbos, waar we vroeger met school en jeugdbeweging vaak kwamen. Recent is het ook officieel een speelbos geworden. Ik liep langs het oude paadje van de parking aan de kerk naar mijn oude school. Een paadje dat ik ontelbare keren als kind had gelopen. In mijn beleving was dat paadje veel langer dan het in werkelijkheid is. Of hoe je iets hetzelfde door een andere bril ziet, de volwassenbril.

In de namiddag dook ik weer in een boek. Ik las De ontdekking van Urk uit. Dan is het tijd om een nieuw boek uit te zoeken. Ik heb nog een stapel boeken uit de bib liggen, maar dat kan mijn arm nog niet aan. Ik kies dan weer voor een boek dat ook als e-book in Kobo Plus beschikbaar is. Als ik dit boek heb uitgelezen, heb ik wel een probleem, want alle andere boeken zijn niet beschikbaar als e-book in Kobo Plus of in de bibliotheek.

Zondag 28 februari 2021

Het is 11° C en ik zit weer op mijn terras te lezen. Nog wel met jas aan, maar het is zo fijn in het zonnetje. Ik lees nog steeds op mijn e-reader en dit gaat perfect. Door het scherm kan je perfect lezen, wat je niet hebt met bv. een scherm van je smartphone, laptop, tablet, …

Ik maak ook een wandelingetje door de buurt. Als ik dan binnenkom in onze wijk, ben ik eigenlijk wel trots op hoe mooi het is. Maar als iedereen eens zou weten wat voor problemen we al gehad hebben, is het iets minder mooi. Ik troost me maar met de gedachte dat alle nieuwbouwprojecten zever hebben… Op het einde van de rit hebben we toch een mooie wijk.

Maandag 1 maart 2021

Vandaag ga ik terug aan het werk. Of beter gezegd: ik zal zien of het gaat. Ik heb me doorheen de dag geploeterd, ik heb afgezien, maar het is gelukt. Ik heb voor de zekerheid wel terug een afspraak ingeboekt bij mijn “eigen” huisarts in de praktijk.

Ik heb me een beetje miskeken op het weer en me iets te licht aangekleed. Buiten was het toch frisjes en dat zou je niet zeggen als je de dag voordien met 11° C op je terras gezeten hebt…

’s Avonds is het weer tijd voor de kiné. Arm wordt weer naar alle kanten gewrongen, maar ook de fasciitis plantaris moet nog steeds behandeld worden. Binnenkort heb ik al nood aan een privékinesist. 😉

Dinsdag 2 maart 2021

Na de problemen vorige week zat ik vandaag weer bij de huisarts. Meneertje La Pein houdt me gewoon voor de zot. Het begon vorige week in mijn elleboogplooi en nu zit het in mijn schouder. Volgens de huisarts is het ook een schouderprobleem. Ik moet stoppen met de ontstekingsremmers, ze waren toch op, en overgaan op gewone pijnstillers. Ontstekingsremmers mag je namelijk niet te lang innemen, daar ontwikkel je weer andere problemen, zoals maagproblemen, mee.

En ’s avonds ging het van de schouder over naar de nek. Ik ging slapen met een verwarmd graankussen in mijn nek.

Woensdag 3 maart 2021

Vandaag kreeg ik een mail in mijn mailbox. Komende vrijdag sta ik gepland voor de eerste toediening van het coronavaccin. Het zal AstraZeneca worden. Op het einde van de week zouden alle personeelsleden in het ziekenhuis hun eerste prik gehad moeten hebben. Voor AstraZeneca is de periode tussen twee prikken drie maanden. Eind mei zal ik de tweede prik krijgen.

Meneertje La Pein is heel stout vandaag. De pijn in de schouder en nek is nog niet over. ’s Avonds was het weer kinétijd, dus ook even aangekaart bij de kiné. Mijn spieren zijn helemaal gespannen. Ze heeft het wat los gemasseerd en ook die schouder wat gemobiliseerd.

Donderdag 4 maart 2021

Als ik zeg dat Meneertje La Pein mij voor de zot aan het houden is, is het dat ook. Vandaag stond ik op mijn lage rugpijn. Het is om moedeloos van te worden. Ik slikte nog maar eens Dafalgan Codeïne. Na de middag kreeg ik ook overal tintelingen in mijn lichaam. Meneertje La Pein mag terug in z’n kot gaan en ook blijven. Daar hoeven geen versoepelingen aan de pas te komen!

Om toch een vrolijke noot in het dagboek te zetten… 😉 Vandaag heeft Hooverphonic onze inzending voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. Vorig jaar ging het door de gekende reden niet door, maar dit jaar komt het er. Corona of niet. Hooverphonic gaat met The wrong place ons land vertegenwoordigen. Ik vind het een echte Hooverphonic-song en beter dan Release me. Ook enorm blij dat Geike terug is. Ook al is Luca een geweldig zangeres, Geike is en blijft dé Hooverphonic-zangeres.

Ook Nederland maakte vandaag hun inzending bekend. Jeangu gaat met Birth of a new age het gastland vertegenwoordigen. Vanaf de release gaat het de wereld in als de broccoli-song. Waarom? Luister dan maar eens naar het lied. 😀 😉

Het Eurovisiesongfestival is op 18, 20 en 22 mei. Dan kruip ik weer in mijn ESC-bubbel, ik vind het namelijk geweldig. 😉

Vrijdag 5 maart 2021

Het is gebeurd! Het vaccin is gezet. Het ging heel goed vooruit. Binnen en buiten, zoals ze ook wel zeggen. Ik kwam binnen, moest me aanmelden en dan even wachten totdat er een “hokje” vrij was. De verpleegkundige (of wie de spuit ook zet) was heel vriendelijk en vaccineerde heel traag. Nadien bleef ik nog een beetje nabloeden en toen vroeg ze of ik bloedverdunners pakte. Euhm, nee. Het is niet de eerste keer dat ik dat hoorde. Bij de MRI’s krijg ik dat ook telkens te horen nadat ze contrastvloeistof hebben ingespoten. Vroeger had ik dat totaal niet, dus ik weet echt niet waarvan dat dat komt.

Gelukkig stopte het bloeden snel en kon ik beschikken. Op naar het volgende “station”. Het ziekenhuis had voor iedereen een drankje en een cupcakeje voorzien. Hier moesten we ook laten registreren dat we het vaccin gehad hebben. Onze identiteitskaart werd gescand en we kregen een vaccinatiekaart mee. De volgende dag ben ik even naar COZO (online medisch dossier) gegaan en de registratie staat er in.

Zo’n halfuurtje voor de vaccinatie heb ik preventief een Dafalgan genomen. Ook ’s avonds voor het slapengaan heb ik nog een Dafalgan genomen. Volgende week lees je of ik bijwerkingen heb gehad of niet. Als je mij op Instagram volgt, weet je trouwens al meer. 😉

Vorige week heb ik met geen woord gerept over het Overlegcomité, of zoals ze het tijdens de ochtendshow op MNM zeggen: Overlegshow. Geweldig woord. Ga ik vanaf nu ook gebruiken. 😉 De Overlegshow heeft eindelijk perspectief geboden en versoepelingen aangekondigd. Nog niet voor morgen, maar we hebben al perspectief. Het meest “opvallende” is dat de horeca en de cultuursector vanaf 1 mei terug mogen openen onder strenge voorwaarden. Hallelujah! 🙂

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: