Geluk komt in de zomer – Michelle Visser

Dit boek in combinatie met het heerlijke lenteweer in het weekend van 20-21 februari zorgde ervoor dat ik in een ware vakantiesfeer raakte. Heerlijk! 😀 Wat ik verder van dit boek vond, lees je hier.

Geluk komt in de zomer | Michelle Visser | 2020 | Boekerij | 336 pagina’s

Korte inhoud

Na enkele jaren van hard werken is het Loes gelukt om een fijn bestaan op te bouwen in Pommiers. Haar chambre d’hôte loopt goed, net als haar brocantehandeltje, en ze is gelukkig met haar nieuwe liefde Sjoerd. Maar als hij aandringt om te gaan samenwonen, voelt Loes zich in het nauw gedreven. Is liefde belangrijker dan haar moeizaam verkregen zelfstandigheid? Ze zoekt afleiding in haar werk, en in een zaak die ze graag wil oplossen: het opsporen van de rechtmatige eigenaar van een oude koffer die ze in haar schuur heeft gevonden. Haar speurtocht voert haar naar Parijs en Amerika.

Ondertussen wordt Frankrijk geteisterd door terroristische aanslagen; angstgevoelens en een grimmige sfeer bereiken het platteland. Maar de dorpelingen hebben ook hun eigen beslommeringen. Loes helpt waar ze kan, maar verlangt ondertussen naar Sjoerds liefde en steun in haar leven. Ze weet echter dat ze lastige knopen moet doorhakken om hem te behouden. De oplossing voor de vraag hoe ze haar toekomst moet invullen, komt vanuit onverwachte hoek. (achterflap)

Over de auteur

Michelle Visser werkte als communicatiemedewerker voor ze fulltime ging schrijven. Naast feelgood schrijft ze ook historische romans; Véronique was haar debuut, dat werd gevolgd door Opstand en Eline. Michelle Visser is getrouwd en woont in Hengelo. (achterflap)

Mijn mening

Loes baat een chambre d’hôte uit in Pommiers, Frankrijk. Ze raakt beetje bij beetje geïntegreerd in de lokale gemeenschap. Ze is gelukkig met Sjoerd, maar als hij voorstelt om te gaan samenwonen, begint haar gevoel te knagen. Ondertussen wordt Frankrijk geteisterd door terroristische aanslagen. De angst is ook voelbaar in het dorp, maar het leven gaat door. Loes is in de ban van de koffers die ze vond in haar schuur, ze helpt haar oude buurvrouw die een operatie moet ondergaan, ontvangt gasten uit binnen- en buitenland, leidt mensen rond als makelaar, maar moet ondertussen ook Sjoerd tevreden houden. Hoe vergaat het Loes verder? Dat lees je in dit boek. 🙂

De schrijfstijl is heel beschrijvend. Er komen wel een paar dialogen in voor, maar het is dus vooral beschrijven, beschrijven, beschrijven. In het begin kan dit een beetje wennen zijn, maar na een tijdje is het heerlijk. Door deze beschrijvende manier waan je je meteen in Pommiers.

Elk hoofdstuk heeft een titel. Dus geen nummering, maar een titel. Deze titel slaat op het onderdeeltje dat Michelle Visser bespreekt.

Michelle Visser doet ook even aan marketing. In het verhaal leest Loes een boek. Het boek is achtergelaten door vakantiegangers en heet Véronique. De auteur van dit boek is… jawel, Michelle Visser zelf. Handig gezien, toch? Ik vond het vooral heel grappig. 🙂

Geluk komt in de zomer is het derde boek uit deze trilogie. Het eerste boek, Het huis met de blauwe luiken, heb ik in ver verleden gelezen, maar herinner ik me amper iets van. Het tweede boek, Een lucht vol Franse dromen, heb ik niet gelezen. Dit vormt totaal geen probleem. Ondanks dat het een trilogie is, is het niet noodzakelijk om alle boeken te lezen.

Ik las het boek uit in het zonnige weekend van 20-21 februari. De combinatie met dit prachtige lenteweer maakte dat ik in een ware vakantiesfeer raakte. Ik las het boek ook na een mentaal iets mindere week. Door dit boek te lezen fleurde ik meteen weer op. Wat boeken toch kunnen doen met mensen… 😉

Laat je met deze roman meevoeren naar het betoverde Pommiers bij Chez Loes. Je zult er geen spijt van krijgen! 😉

Lees hier de recensie van Eline.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: