Liefste dagboek #37: Winter wonderland, verjaardag en spook van de opera

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Afgelopen week werden we verwend met een prachtig sneeuwlandschap. Ik vierde mijn verjaardag en ik deed auditie voor de rol van het spook van de opera. Wat ik hiermee bedoel, lees je in dit dagboek. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 6 februari 2021

Zaterdag dus weer boodschappendag. Zoals altijd weer lekker vroeg.

Ik kreeg een WhatsAppje dat mama een afspraak bij de kapper had gemaakt. Aangezien we dezelfde kapper hebben, besloot ik ook maar te bellen. Ik wilde nog even wachten, maar ach, ik belde maar. Misschien is het nog wel weken wachten, nu het een stormloop aan afspraken zal zijn. Op het einde van de maand kan ik er terecht. 🙂

’s Avonds lag mijn eten weer op mijn maag. Godzijdank bestaat daar Domperidone voor.

Zondag 7 februari 2021

Deze nacht was het zover. We kregen een witte wereld. En wat ben ik ontzettend blij met mijn winterbanden. Ik raak zonder problemen uit de ondergrondse garage en zonder problemen op mijn bestemming. Uiteraard met aangepaste snelheid. Het is niet omdat ik winterbanden heb, dat ik zot moet gaan doen.

In de namiddag nog een dutje gedaan. Het was weer nodig.

We hebben ook mijn verjaardag al een beetje gevierd. Ik had een tijdje geleden terloops laten weten dat ik nog een croque-/wafelijzer nodig had. Mijn ouders waren dit niet vergeten en zodus kreeg ik het als verjaardagscadeau.

Maandag 8 februari 2021

Ik heb al vaker een witte verjaardag dan een witte kerst gehad. Ik heb even de statistieken opgezocht. Ik heb nog maar 2x een officiële witte kerst gehad, waarvan ik één zeker weet. De gegevens komen uit het meetstation van Ukkel, dat hier niet in de buurt ligt, dus het kan zijn dat het maar 1x is. Kerst 2010 was een witte kerst, dat herinner ik me nog heel goed, aangezien het de laatste kerst met moemoe (overleden in 2011) was. Daarnaast zou kerst 2009 ook een witte kerst geweest, maar dat herinner ik me niet meer. Het aantal witte verjaardagen is beduidend meer. Exacte jaartallen weet ik niet meer.

’s Morgens had ik voor mezelf een kinderchampagneontbijt gemaakt. Voor de rest heb ik het rustig aan gedaan. Lezen, tv kijken, dutje doen, …

Ik heb mijn dikke winterjas nog eens bovengehaald. Het is ook nodig met die min-temperaturen. Maar aangezien het al een tijdje geleden is dat ik het nog gedragen had, was een wasbeurtje ook nodig. Deze jas mag volgens de wasvoorschriften niet in de droogkast. Mama hangt zo’n jas dan altijd aan de chauffage. Maar wat als je geen chauffage hebt? Dan is de douchestang een goed alternatief. 😉 De warmste kamer in mijn appartement en na enkele uurtjes was de jas droog.

Om nog eens in herhaling te vallen van zaterdagavond: ook deze avond had ik een Domperidone nodig. Ik had totaal geen honger en misselijk. Wat is er nu weer aan de hand?

’s Avonds was het weer kinétijd. Verjaardag of niet, ik ging naar de kinesist. Ik vroeg trouwens of er veel hadden afgezegd met dit weer, maar dat viel goed mee. De jongere mensen komen sowieso sneller door dit weer dan de oudere mensen.

Er is trouwens een ongeschreven wet dat je met dit weer je handrem beter niet kunt gebruiken met kans op aanvriezen. Je zou het dan in een versnelling (in 1ste of 2de als je niet achteruit wil bollen of in achteruit als je niet vooruit wil bollen) moeten zetten. Wel, deze truc werkt niet bij mijn auto. Ik herhaal, niet. Ik bolde gewoon voor- en achteruit. Ik heb gewoon mijn handrem opgezet.

Dinsdag 9 februari 2021

’s Ochtends voelde ik me al terug iets beter. Maar na de middag veranderde dit weer helemaal. Misselijk, totaal geen eetlust en ik zag eruit als het spook van de opera. Mijn euro begon te vallen. Dit herken ik maar al te goed.

In de winter van 2013-2014 had ik dit ook. Constant misselijk, weinig tot geen eetlust, pijn in de maagstreek, … Jep, dit is weer een maagontsteking.

Woensdag 10 februari 2021

Ik voel me helemaal belabberd, maar plichtsbewust vertrek ik naar het werk. Voor alle duidelijkheid: dit is geen corona, dus de boom in met “blijf thuis als je je slecht voelt”. Gelukkig trekt dat gevoel wel weg. 100% voel ik me nog niet, maar ik kom de dag door met cola en Domperidone. ’s Middags eet ik wel mijn lunch op, maar ’s morgens en ’s avonds eet ik niets.

’s Avonds was het weer tijd voor de kiné. De pijn in mijn voeten (fasciitis plantaris) is niet meer zo nadrukkelijk aanwezig. Het gaat de goede kant uit en de kinesist gaat weer een versnelling hoger. De kinesist maakt gebruik van de Hypervolt. De eerste weken deed ze dit met een groot dopje, nu doet ze het met een kleiner dopje. Hiermee wordt er nog dieper in de peesplaat “gemasseerd”.

Donderdag 11 februari 2021

Ik voel me nog niet 100%, maar het gaat. Ik ben wel enorm moe, af en toe duizelig en tja, eten doe ik ook nog amper.

’s Avonds had ik een “prikincident” met de Copaxone. Toen ik geprikt had en de prikpen op tafel wou leggen, schoot ik iets uit en de naald kwam in mijn linkerduim terecht. Oppervlakkig weliswaar. Gelukkig komt de naald uit mijn eigen lijf. 😉 Als dit ergens anders was voorgevallen, moest er een melding gemaakt worden i.v.m. besmettingsgevaar.

Vrijdag 12 februari 2021

Vandaag begon ik een halfuurtje vroeger en vertrok ik een halfuurtje vroeger van het werk, want ik had een afspraak bij de huisarts. Eerder ter bevestiging en voor een voorschrift, want ik wist toch al wat ik had. De huisarts bevestigde mijn vermoeden. Here we go again… Gastritis (= maagontsteking). Een korte kuur van een week met Pantomed 20mg, bij geen beterschap verlengd met 6 weken. Anders wordt het weer een gastroscopie. Goh, laten we vooral hopen dat het zo ver niet komt. Ik heb in het verleden al bijna een jaar Pantomed moeten nemen, met als gevolg een vitamine B12-tekort. Dus Pantomed (en alle maagzuurremmers) zijn niet zo onschuldig als het lijkt en dus ook enkel verkrijgbaar op voorschrift.

Toen ik de consultatie moest betalen, zei de huisarts: “Ah, ik zie dat je derdebetalersregeling hebt. Dat is dan 4,00 euro.” Eerlijk, ik had daar zelfs nog niet aan gedacht toen ik wilde betalen. Maar inderdaad, sinds 1 januari heb ik recht op derdebetalersregeling. Ik heb te veel medische kosten gemaakt in de afgelopen kwartalen… 😉

’s Avonds heb ik mijn croque-toestel uitgeprobeerd. Ging heel gemakkelijk en de croque smaakte me wonderwel. Dus nog steeds blij met dit cadeau. 🙂

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: