Puta – Sterre Carron

Na een roman-periode las ik weer een thriller. De eer was weggelegd voor Puta van Sterre Carron. Ze schrijft thrillers aan de lopende band, maar dit betekent niet dat het inboet aan kwaliteit. Ik kan enkel niet volgen en loop achter de feiten aan. 😉 Wat ik van dit boek vond, lees je hier.

Puta | Sterre Carron | 2017 | Witsand Uitgevers | 316 pagina’s

Korte inhoud

Wanneer Manon op een nacht het levenloze, verminkte lichaam vindt van haar vriendin Flore, geldt ze meteen als de hoofdverdachte van deze moord. In een hoeve op het platteland worden even later ook de lichamen gevonden van een oude man en een oude vrouw.

Hoofdinspecteur Rani Diaz voelt meteen dat er iets niet klopt aan beide zaken. Wanneer Manon bij gebrek aan bewijs wordt vrijgelaten, breekt de hel helemaal los. In een broeierige sfeer van angst en paniek wordt duidelijk dat er in de stad iemand rondloopt die bepaalde mensen vol haat naar het leven staat. Vindt Rani Diaz met haar team het moordende monster voor er een nog grotere catastrofe plaatsvindt? (achterflap)

Over de auteur

In de Rani Diaz reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen thrillers Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha! en Carta. Van deze boeken werden al vele duizenden exemplaren verkocht. (achterflap)

Sterre Carron (pseudoniem) debuteerde in 2013 met Mara. In een heel vloeiend tempo publiceert ze twee thrillers per jaar. Voor de echte thrillerfans is het telkens wachten op een nieuw boek. Boekenliefhebbers die een veel te hoge leeslijst hebben, zoals ik, kunnen amper volgen. Ik ontmoette Sterre al verscheidene keren op signeersessies en/of op de Boekenbeurs. Ze is een heel warme vrouw die haar lezers met veel liefde omarmt. Want wat is een auteur zonder lezers?

Mijn mening

Wanneer ik zeg dat ik niet kan volgen, meen ik dat ook. Puta is het negende boek in de Rani Diaz reeks en kwam uit in het najaar van 2017. Pas nu heb ik het boek opengeslagen. Het scheelt misschien ook wel dat ik de laatste jaren nog amper thrillers las.

Ik vind persoonlijk de covers van de boeken van Sterre Carron niet zo mooi. Het is omdat ik de boeken en de schrijfstijl van Sterre ken, dat ik het boek lees. Don’t judge a book by its cover, is een bekende slogan. 😉 De titels verdienen dan wel de hoofdprijs qua originaliteit. Het zijn steeds titels die ik nog nooit gezien of gehoord heb.

Toen ik begon te lezen, voelde ik weer de vertrouwde schrijfstijl van Sterre. De vertrouwde, Vlaamse schrijfstijl. Ik lees voornamelijk boeken van Nederlandse auteurs of vertalingen door Nederlandse vertalers. Om dan terug een op en top Vlaamse schrijfstijl te lezen, was één hoofdstuk wennen.

Ook de eerste hoofdstukken waren een inkopper van jewelste. Typisch Sterre Carron. Tip: zorg ervoor dat je het boek niet ’s avonds begint te lezen, want je gaat slapen met achtervolgingswaanzin. Ik zorg er altijd voor dat ik als laatste hoofdstuk een “rustig” hoofdstuk lees. Hiermee bedoel ik een huis-tuin-keuken-hoofdstuk, zonder lugubere details, achtervolgingswaanzin, … Zeker als je een boek van Sterre Carron leest. 😀 😉

Ondanks dat Puta al het negende boek in de reeks is, is het niet noodzakelijk om vanaf het begin te beginnen lezen. Af en toe wordt er wel eens verwezen naar eerdere boeken, maar het verhaal kan je altijd blijven volgen. Zo zaten de verhaallijnen van die eerste acht boeken, die ik dus allemaal gelezen heb, ook ver weg in mijn achterhoofd. Toch had ik geen enkel probleem om dit boek te volgen.

Het boek leest enorm vlot. De gruwelijke scènes worden heel gedetailleerd beschreven. Wees maar zeker dat je de volgende keer dat je een lift neemt, toch eens kijkt of er niemand mee instapt. 😉

Nadat ik het boek had dichtgeslagen, moest ik toch even bekomen. Ik ben die gruwelijke thrillers echt niet meer gewoon. Het moge duidelijk zijn dat mijn volgende boek terug een roman is. Maar dat betekent niet dat ik de Rani Diaz-reeks niet ga verderzetten, want we mogen fier zijn op onze Vlaamse Sterre Carron die heel goede thrillers aflevert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: