Liefste dagboek #36: Frietjes uit de airfryer, tandartsbezoek en wateroverlast

Een nieuwe week, een nieuw dagboek. Welkom! 🙂 Afgelopen week kon ik voor het eerst diepvriesproducten shoppen, aangezien vorige week mijn diepvriezer geleverd was. En zo kon ik diepvriesfrietjes kopen. Ik heb geen friteuse, maar wel een airfryer. Dus na meer dan twee jaar testte ik de airfryer uit. Ik ging ook naar de tandarts voor een controle en kreeg af te rekenen met wateroverlast. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 30 januari 2021

Het is zaterdag, dus weer boodschappendag. Aangezien vorige week de extra diepvriezer is geleverd, kon ik nu naar hartenlust diepvriesproducten inslaan. 🙂

Zo sloeg ik diepvriesfrietjes in. ’s Avonds haalde ik de airfryer boven, een cadeau van mijn peter zo’n twee jaar geleden. Ik bakte de frietjes in 20 minuten en ze waren echt lekker. Niet zoals met frietvet, maar ze waren echt krokant. Voor herhaling vatbaar.

Ik las ook verder in Puta van Sterre Carron. Wanneer het nog licht buiten is, want ’s avonds wordt het toch wat gruwelijk. Ik ben dat niet meer gewoon, die gruwelijke thrillers.

Zondag 31 januari 2021

Vandaag is mijn lieve mama jarig. Hiep hiep hoera!

Ik lees het boek van Sterre Carron uit. Recensie verschijnt donderdag. Ik kijk ook tv, want ik moet even bekomen van Puta.

In mijn appartement is het ondertussen 24,5 °C geworden. Het voelt echt als een sauna aan. Ik zet de ventilatieroosters in de woonkamer weer open, ik zet even een raam open en ik pruts aan de kranen van de vloerverwarming. Ik heb het graag warm, maar 24,5 °C is iets te warm. Thermostaat staat gewoon op 21 °C.

Maandag 1 februari 2021

Maandag, dus weer werkendag. Maar ook kinédag. En ik heb het echt koud gehad bij de kiné. Eerst moet je sowieso in het inkomhalletje wachten, waar de deur wagenwijd openstaat en het dus echt trekt. En in de praktijk staan alle ramen open. Al heel de crisis lang hoor, maar deze keer stond ik echt te bibberen.

Dinsdag 2 februari 2021

Deze nacht heb ik het wat warm gehad. Rond 3u ben ik mijn raam gaan openzetten voor frisse lucht. ’s Morgens heb ik terug het ventilatierooster in de slaapkamer opengezet. Ik heb daarvoor een krukje nodig en om dat ’s nachts met een slaapkop te doen, zag ik niet helemaal zitten. 😉

Vandaag had ik ook een afspraak bij de tandarts. Ik ben zo iemand die voor een afspraak haar tanden meerdere keren poetst. In plaats van twee minuten, poets ik mijn tanden veel langer om er echt zeker van te zijn dat ze proper zijn. De controle was goed. Tandsteen was minimaal en ik kreeg ook een compliment omdat ik mooie tanden had. De tandarts legde uit dat ze hiermee bedoelde dat ik geen fake hagelwitte gebleekte tanden heb (zoals sommige BV’s). Ze staan mooi recht en veel gaatjes heb ik ook niet. Ik zweefde bijna naar buiten. 😉

Nadien stond de was en de plas weer op het programma. En ook de strijk. Ik zet dan YouTube op (op mijn tv) en dan gaat de strijk al heel wat vlotter. 😉

Woensdag 3 februari 2021

Toen ik ’s morgens nog iets wegbracht naar mijn kelderberging, zag ik een grote plas in de gang. Ik ging een kijkje nemen in de technische ruimte en die stond helemaal blank. Ik nam snel foto’s en stuurde deze door in de WhatsApp-groep van ons gebouw. Ik had geen tijd om het nader te bekijken, want ik moest gaan werken.

Was het grondwater of toch een lek? Uiteindelijk is het een lek, want zodra het (eindelijk) niet meer regende, stopte het ook met lekken.

Ondertussen ging het in mijn eigen berging ook niet zo goed. Een oud probleem kwam weer bovendrijven. Ik heb meteen een mail gestuurd naar de werfleider, die het ondertussen druk had met al de wateroverlast. Niet enkel in onze gemeenschappelijke ruimte, niet enkel in mijn berging, maar in heel de wijk. En we liggen in niet-overstromingsgevoelig gebied, voor de informatie. 😉

In plaats van de regendans deden we nu even een droogtedans, want hoe lang trekken wij deze overlast nog? Hopelijk slaan de watermaatschappijen dit water op, want binnenkort zullen de droge periodes zeker en vast volgen.

’s Avonds was het ook weer kiné-tijd. Om toch iets positiefs te zeggen, de pijn in mijn voeten wordt eindelijk wat minder. Hopelijk blijft het nu ook de goede kant op gaan.

Donderdag 4 februari 2021

Gisteravond ging ik met een bang hartje slapen. Hoe zouden we deze morgen wakker worden? Is het probleem erger geworden? Voorlopig niet. Hopelijk is het opgelost voor de volgende regenperiode er weer aankomt.

In mijn eigen berging gaat het minder… De plek wordt groter en groter.

Vrijdag 5 februari 2021

Hoe staat het in mijn eigen kelderberging? Tja, zoals je ziet op bovenstaande foto is het echt erger geworden. Tot nu toe heb ik geen reactie meer gekregen van de werfleider. Ik hoop zo dat het niet nog erger wordt als het in het weekend weer gaat regenen/sneeuwen.

Vandaag was het weer het Overlegcomité. Binnenkort mogen de kappers weer open, net als de dierentuinen en de campings. Op 1 maart mogen ook de andere niet-medische contactberoepen weer opstarten. Binnenkort dus een afspraak bij de kapper maken. 😉

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: