Liefste dagboek #32: Online bestellen, 30 jaar Samson & Gert en veel lezen

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Afgelopen week begon het normale werkritme weer. Ik deed een online bestelling en las veel. Ik ben ook op zoek naar de mol, maar heb hem nog niet gevonden. En ik werd terug gekatapulteerd naar mijn kinderjaren met de tv-special 30 jaar Samson & Gert. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 2 januari 2021

Het was weer tijd voor boodschappen. Uiteraard weer lekker vroeg, dan is het nog niet zo druk in de winkel.

Wie het vorige dagboek gelezen heeft, weet dat ik intens genoten heb van de gezelschapsspelletjes die we gespeeld hebben op nieuwjaarsdag. Ik besloot dus een nieuw gezelschapsspel te bestellen. Het was een zoektocht naar een leuk, betaalbaar bordspel. Ik las vele goede commentaren van Ticket to ride Europe, maar uiteraard was dit (het basisspel) niet meer beschikbaar of gewoon veel te duur. Maar dan is er weer het voordeel dat je computer alles van je weet… want ineens kwam The Great Tour European Cities als advertentie. Bij de commentaren las ik dat het een variant van Ticket to ride was. Daarnaast was het ook betaalbaar, dus dit werd ‘m.

Daarnaast heb ik ook mijn agenda voor het komende jaar besteld. Het stond op mijn wenslijstje voor de kerstdagen, maar uiteindelijk niet gekregen. Dan bestel ik het zelf maar. 🙂 Ik bestelde dezelfde agenda als in 2020. Links wordt de week weergegeven om je afspraken in te noteren. Rechts is een notitiepagina. Ik gebruik dit deel van de agenda om mijn dagelijkse dankbaarheidsmomentjes in te noteren. Een samenvatting van deze momentjes is telkens te lezen in de maandelijkse blog Dankbaarheid in … . 😉

Ik deed nog een aflevering Nederland in beweging om nadien een middagdutje te doen. Daarna dook ik weg in een boek, Leven met een leugen. De recensie staat ondertussen al online.

En ’s avonds begon Wie is de mol? op NPO1 weer. Ik heb deze keer ook de app gedownload, zodat ik eens zwart op groen (de kleuren van de app) kan zien of ik een goede (of slechte) mollenjager ben. Na de aflevering bleek ik niet meteen uit te blinken in mollenjagen, want één van mijn mollen was de eerste afvaller. Gelukkig heb ik er niet te veel punten op ingezet.

Zondag 3 januari 2021

Ook vandaag bestond een deel van mijn dag uit lezen en slapen. Middagdutjes kunnen zo goed doen.

Ik keek ook naar de opgenomen aflevering van 30 jaar Samson & Gert. Zo leuk! Pure nostalgie. En die liedjes, en dan heb ik het over de liedjes van de beginjaren, zitten nog steeds in mijn hoofd. Je hebt het al jaren niet meer gehoord, maar als je ze dan hoort, kun je het nog woord voor woord meezingen.

Maandag 4 januari 2021

Vandaag is het de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Nu is het weer back to normal, terug naar een normaal werkritme.

’s Avonds is het weer kinétijd.

Dinsdag 5 januari 2021

De dag dat ik geen wekker heb staan, ben ik weer te vroeg wakker. Het is ook weer zo’n dag. Vermoeidheid XXL.

Maar veel tijd om terug in bed te kruipen, is er niet. Ik werd verwacht bij de verzekeringen om mijn adres nog te wijzigen. Via alle mogelijke online wegen lukte het niet, dus de enige oplossing was om eventjes op kantoor langs te komen.

’s Avonds zette ik de vaatwasser op, op kort programma. Een uurtje later kon ik de vaatwasser weer uitladen. Hoefde ik dat morgenvroeg niet te doen. 😉

Terwijl de vaatwasser zijn werk deed, nam ik een kopje thee en las een boek.

Woensdag 6 januari 2021

Woensdag, dus de plicht roept weer. Op naar het werk.

’s Avonds was het weer tijd voor de kiné. Deze keer zette ze me voor de eerste keer op de loopband (in kader van deconditionering). Ik wandelde tegen 2 km per uur en mijn hartslag ging al goed naar boven.

Donderdag 7 januari 2021

Vandaag was er niets bijzonders.

’s Avonds nestelde ik me weer in de zetel met een boek en een kopje thee. Volledige rust. Ik kan goed tegen de stilte. Tv of radio staan hier zelden (eigenlijk nooit) op als achtergrondgeluid. En echt volledig stil is het uiteraard niet in een appartementsgebouw om 19u00 ’s avonds. 😉

Vrijdag 8 januari 2021

Een hele dag geen water hebben? Vandaag was dit de realiteit op het werk. Doordat werkmannen in de straat de hoofdwaterleiding kapot hebben gedaan, zaten we de hele dag zonder leiding-/kraanwater. Geen water om koffie of thee te zetten, maar vooral geen water om het toilet door te spoelen. Hoe stom het ook klinkt, dat is altijd mijn eerste gedachte als het water wordt afgesloten. Het toilet! 😉

Gelukkig was er in het hoofdgebouw (ik werk in een bijgebouw) geen enkel probleem. Daar werkten de toiletten nog perfect. Dat betekent dus af en toe een wandelingetje naar het hoofdgebouw. En ook een hele dag weinig drinken, want je wilt zo weinig mogelijk naar het hoofdgebouw gaan. En ik weet dat dit enorm slecht is en dat heeft mijn lijf ook echt laten voelen. Heel de avond en nacht een dorstgevoel gehad.

Het Overlegcomité kwam weer samen. Geen verstrengingen, maar ook geen versoepelingen. De enigste versoepeling is dat de rijscholen weer mogen openen. Het goede nieuws is dan weer dat de vaccins sneller toegediend kunnen worden dan aanvankelijk voorzien. Tegen het einde van de zomer zou heel de Belgische bevolking ingeënt kunnen zijn.

Om de week af te sluiten dronk ik een glaasje wijn, at een kommetje chips en las ik verder in dit boek.

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: