Leven met een leugen – Wendy Brokers

Leven met een leugen | Wendy Brokers | 2019 | Boekerij | 380 pagina’s

Korte inhoud

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem is zij nooit meer geweest dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen.

Jaren later, als Sofie met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Ze heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie mee. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen kunnen hebben voor hun families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Mijn mening

Ik vertel vaak niets over de cover, terwijl dit toch een belangrijk deel is van het boek. Een cover dient om mensen aan te trekken, om mensen te overtuigen om het boek te lezen. Als er één uitgeverij is, die goede covers kan maken, is het Boekerij wel. Ik vind hun covers altijd pareltjes. En daar hoort de cover van Leven met een leugen ook zeker bij. Oh, waarom deze cover, met schommel en lichtjes, is gekozen, kom je in het verhaal te weten. 🙂

In het eerste deel van deze trilogie, Baguette met jam voor twee, leerden we al Nate en Lize kennen. Zij komen ook voor in dit boek. Het is geen must om eerst het eerste deel te lezen, maar wel een aanrader. Je mist anders wel een goed verhaal.

Wat vond ik nu van dit boek? Wel, toen Sofie en Jelle bevrijd werden uit de ingesneeuwde skihut, was ik ook blij. Heel de scène in de skihut, toch zo’n 150 pagina’s lang, vond ik redelijk zwaarmoedig. Toen had ik wel even moeite om door te lezen. Maar ik ken de schrijfstijl van Wendy Brokers al een beetje. Ze rammelt het verhaaltje niet af, maar geeft het wel veel diepgang. En je moet daar soms door ploeteren, maar tegelijkertijd wéét je ook: the best is yet to come. En of dat ‘the best is yet to come’! 🙂 Nadat Sofie en Jelle bevrijd werden, verslond ik het boek. Hoofdstuk na hoofdstuk. Ik wilde gewoon weten hoe het afliep.

Kortom, dit boek was weer een echte Brokers. Een roman met heel veel diepgang en emotie. Een roman die je dichtslaat en waarbij je denkt: Waar is het volgende boek van Wendy Brokers? Oh, je hebt geluk, Kim, want het derde deel in deze trilogie, Omkijken naar morgen, is al verschenen. 😉 🙂

Lees hier de recensie van Baguette met jam voor twee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: