Durf dromen – Annemie Struyf

Je boeltje pakken en naar een ander land verhuizen? Een lange wereldreis maken? Gaan werken in het buitenland? Niet meteen voor mij weggelegd. Toch kiezen vele mensen ervoor om dit wel te doen. Ze jagen hun dromen achterna, maar wat als het een nachtmerrie wordt? Journaliste en reportagemaker Annemie Struyf volgde de afgelopen jaren heel wat mensen die de stap wel durfden te wagen om hun droom te volgen…

Durf dromen | Annemie Struyf | 2020 | Lannoo | 216 pagina’s

Korte inhoud

‘Zelf dromend van een nieuw avontuur, heb ik ook de stap gezet naar een nieuw leven dat me nog elke dag bijzonder gelukkig stemt. Waarom heb ik dit boek geschreven? Om de lessen die ik de laatste jaren in mijn persoonlijk en professioneel leven geleerd heb, te kunnen doorgeven aan andere dromers. Want geloof me, dromen zijn géén bedrog. Ze moeten gewoon beter gekoesterd worden, ook in moeilijke tijden. Zolang mensen hun dromen blijven koesteren, is er hoop, is er een toekomst.’

Mijn mening

Ik kijk graag tv, maar ik kijk vooral graag naar human interest-programma’s. Ik ben geen seriekijker. Fel bejubelende series als Undercover en dergelijke interesseren me niet. Programma’s zoals, ik noem enkelen van de afgelopen weken, Dezelfde deur, 20 jaar later, Het huis, Kinderziekenhuis 24/7,… dan weer wel. Ook de reeksen van Annemie Struyf horen in deze categorie.

In dit boek neemt Annemie ons mee in de dromen van anderen. Van deelnemers aan haar programma’s tot haar eigen zoon. Ze dromen van een nieuw leven in het buitenland of een lange avontuurlijke reis. Maar waarom? En vooral, bleef de droom een droom of eerder een nachtmerrie?

Aan het begin van elk hoofdstuk citeert Annemie een zin uit Een vrouw in de poolnacht van Christiane Ritter uit 1938. Meer dan 80 jaar oud, maar zo verbonden met dit boek.

Ik heb het boek graag gelezen. Als je graag kijkt naar de tv-reeksen van Annemie Struyf, zal dit boek je zeker ook kunnen bekoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: