Druks – Francien Regelink

Druks | Francien Regelink | 2020 | Blossom Books | 284 pagina’s

Korte inhoud

‘Heb jij je pilletje al geslikt?’ vragen mensen zich vaak af als ze Francien Regelink voor het eerst ontmoeten. Niet geheel ongegrond, want Francien heeft AD(H)D en kan nogal druk zijn. Maar AD(H)D is meer dan Alle Dagen Heel Druk.

In Druks legt Francien uit wat AD(H)D precies is en geeft ze een ongefilterd kijkje in haar leven. Van waarom boodschappen doen een uitdaging is en welke medicatie ze (soms niet) slikt, tot hoe AD(H)D werkt tussen de lakens en waarom ze op kantoor onder de brandtrap werkt. Voor iedereen die direct of indirect met AD(H)D te maken heeft.

Mijn mening

Francien Regelink is in haar twintigere jaren gediagnosticeerd met AD(H)D. In dit boek vertelt ze over haar leven waarin ze taboe-onderwerpen niet schuwt.

Francien is een Nederlandse, dus het boek is voornamelijk voor de Nederlandse markt bestemd. Maar hoe fijn is het als men ook aan de Vlamingen denkt?! Zo zijn in het hoofd stuk Doodshoofdaap – over donkere gedachten zowel de gegevens van de Nederlandse als de Vlaamse/Belgische zelfmoordlijn weergegeven.

Ohja, het feit dat ik in bovenstaande alinea hoofd stuk uit elkaar schrijf, is geen fout. Francien doet dit ook in haar boek, ook al weet ze dat hoofdstuk aaneen is. Hier maakt ze duidelijk dat haar hoofd stuk is. Of hoe men zo leuk met taal kan spelen. 🙂

Het was interessant om eens een kijkje te nemen in het hoofd van een AD(H)D’er. Gelukkig heeft ze ook hulp gekregen van professionals (of een deel van haar dreamteam, zoals ze het zelf noemt) om haar gedachten, die van hot naar her schieten, te ordenen en op papier te zetten, zodat het voor ons als lezer leesbaar zou zijn. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: