En toen testte ik positief op corona…

Wie Liefste dagboek #20 en Liefste dagboek #21 gelezen heeft, weet al dat ik positief testte op corona. Indien je de dagboeken niet gelezen hebt, praat ik je hier even bij.

Hoe ben je besmet?

Ik ben besmet via het werk.

Welke symptomen had je?

Hoesten en verminderde eetlust. Ik heb trouwens nooit koorts gehad. Ook heb ik nooit geur- en smaakverlies gehad.

De test

Aangezien ik in contact gekomen was met een besmette persoon, een zogenaamd hoogrisicocontact, en ikzelf symptomen vertoonde, werd ik al snel onderworpen aan een coronatest.

Op een zondagnamiddag had ik een afspraak bij de triagepost. Ik had van de contacttracing een code meegekregen, maar deze hadden ze nergens nodig. De verpleegkundige was helemaal ingepakt, zoals we de beelden ook wel kennen. Het was mijn eerste coronatest, dus ze legde nog even uit wat dit inhield.

Eerst moest ik mijn neus nog eens snuiten, zodat het meeste snot weg was. Toen vroeg ze of ik mijn hoofd achterover kon houden, zodat ze met de wisser in een neusgat kon gaan. Dit is even een ambetant gevoel, maar niet pijnlijk. Ik heb ook geen kokhalsneigingen of dergelijke gehad. Achteraf heb ik wel nog een beurs gevoel gehad in mijn neusgat, maar ook dit verdween snel. Ik kan dus niet zeggen dat ik getraumatiseerd was door die test. 😉

Het resultaat

En dan was het wachten op het resultaat. Enorm frustrerend, want het duurde immens lang. Als je dan hoort dat politici en sporters blijkbaar meer zijn dan een normaal persoon, en heel snel het resultaat hebben, komt de frustratie weer boven.

Uiteindelijk had ik mijn resultaat op woensdagnamiddag, bijna 76 uur na de test. Positief.

De quarantaine

Ik zat in afwachting van het resultaat al in quarantaine, maar deze werd dus nog wat verlengd. Eerst tot en met zondag, 7 dagen dus na een positieve test. Daarna nog eens met een week aangezien ik niet symptoomvrij was. De quarantaine was het moeilijkste gedeelte. Fysiek ging het wel, maar mentaal was het een hel. Je zit contant alleen.

MS en corona

Nu luidt natuurlijk de vraag hoe het is om MS en corona te hebben. Mijn neuroloog had al te kennen gegeven dat ik in mijn specifieke MS-geval niet meer kans heb om corona te krijgen dan een “normale” persoon. Ik had in mijn specifieke MS-geval ook niet meer kans op een ernstiger verloop van corona dan een “normale” persoon.

Achteraf heb ik geen ernstig verloop van corona gehad. Heb ik dikke pech gehad of zit MS er toch voor iets tussen dat ik besmet ben geraakt? Ik weet het niet.

Terwijl ik corona had, was Meneertje La Pein verdacht rustig. 😉 Precies alsof Meneertje La Pein enorm veel schrik had van die bol met uitsteeksels en zich ergens in een hoekje verschool. Ik had dus weinig MS-klachten.

Ik heb mijn positieve test nooit verborgen, juist omdat ik wil laten zien dat je niet meteen veroordeeld bent tot intensieve zorgen als je MS en corona hebt.

Genezen?

Of ik werkelijk genezen ben van corona, weet ik niet. Ik heb in ieder geval geen symptomen meer. Ik moest me ook niet laten hertesten. Het zou nogal zijn, als alle positieve coronagevallen zich moesten laten hertesten. We zullen zien wat de toekomst brengt…

Lieve mensen, corona is niet fijn. Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen. Wees liefdevol voor elkaar. Heel veel liefde gewenst voor jullie!

Eén reactie op “En toen testte ik positief op corona…”

  1. Heyhey Kim, Eindelijk uit quarantaine, dat zal wel goed doen maar met de nieuwe lockdown toch nog veel beperkingen… Toeval of niet, de man van een collega heeft ook MS in een iets zwaarder stadium dan jij. Ook hij is besmet en zit thuis in totale afzondering, niet uit zijn kamer komen, aparte WC en aparte douche, alles ontsmetten met bleekwater en niets aanraken wat de andere al heeft vastgehad. Mijn collega zit daardoor ook thuis in quarantaine, zorgt voor hem, werkt fulltime verder van thuis uit, heeft haar moeder en andere familie al sedert juli niet meer life gezien (om kans op besmetting voor haar man te verkleinen). Bovenop mag ze nu ook niet met hun hond gaan wandelen want ze mag niet zomaar wat gaan rondlopen buiten…

    Mss kan je je nog ‘gelukkig’ prijzen dat je alleen in je appartement zit, want was je met 2 of meer mensen in een woonst, dan was je verblijfruimte wss beperkt tot 1 kamer 🤨. Positief denken 😉😂 Groetjes, en hou je sterk ! Ann Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: