Liefste dagboek #22: Winteruur, terug aan het werk en tweede lockdown

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Afgelopen week is het winteruur ingegaan. Anders dan voorbije jaren heb ik er deze keer wel wat last van gehad. Mijn quarantaine liep af, net op tijd, want er stonden weer onderzoeken gepland. Ik ging ook terug aan het werk. En we maakten ons klaar voor de tweede lockdown. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 24 oktober 2020

Ik zit een hele dag te lezen, waardoor er weer een boek (Ik pleit voor jou! – Marijke Vos) uit is. 🙂

’s Avonds verzet ik al alle klokken. Precies of mijn appartement vol met klokken hangt. Ik hoef enkel de klok van de ovens te verzetten, mijn wekker en mijn horloge. Tv, laptop en smartphone gaan automatisch.

Zondag 25 oktober 2020

Vannacht is het winteruur ingegaan. Na een nachtelijke toiletstop, rond 4u30, raakte ik wéér niet terug in slaap (story of my life, tegenwoordig 😦 ). Met andere woorden zat ik al om 5u30 voor de tv.

Ik voel aan alles dat Meneertje Corona het onderspit heeft gedolven voor Meneertje La Pein, daar heb ik geen nieuwe coronatest voor nodig. Terwijl Meneertje Corona aan de macht was, was Meneertje La Pein opvallend stil. Ik had echt amper MS-klachten. Nu komen die MS-klachten weer hevig opzetten, dus Meneertje La Pein heeft Meneertje Corona verslagen.

Het winteruur is echt wel wennen, meer dan de voorbije jaren. Om 17u30 gaat de straatverlichting aan, gaan de gordijnen dicht en lijkt het alsof je moet gaan slapen. Zelfs voor deze vroege slaapvogel is 17u30 wel iets te vroeg. 😉

Maandag 26 oktober 2020

Vandaag mocht ik weer buiten. Het MRI-onderzoek, dat normaal gezien twee weken eerder gepland was, maar door de corona verplaatst moest worden, ging door. En echt, het deed zoveel deugd om nog eens buiten te komen. Verder dan de brievenbus. 😉

Dinsdag 27 oktober 2020

Op controle bij de neuroloog. Uitgebreid verslag van alle onderzoeken volgt nog.

Woensdag 28 oktober 2020

Het is weer zo typisch. De afgelopen dagen ben je altijd heel vroeg wakker en als je moet gaan werken, word je gewekt door de wekker.

Want ja, het is weer mijn eerste werkdag na de positieve coronatest. Het was weer een fijn weerzien. Het was wel meteen volle bak, want het werk heeft zich wat opgestapeld én de arts-specialisten voelen de bui ook al hangen en proberen zoveel mogelijk patiënten nog te helpen. Op dit moment hebben wij, als labo pathologie, het nog heel druk.

Donderdag 29 oktober 2020

Komt er een tweede lockdown? Morgen komt het Overlegcomité weer samen.

Door de Belgische staatsstructuur zijn het namelijk persconferenties en verschillende maatregelen voor de deelstaten aan de lopende band. In één week tijd zullen er vijf persconferenties geweest zijn: federaal – Waals – Brussels – Vlaams – federaal. Verschieten ze er nu van dat de Belgische burger het niet meer weet? Ik weet zelf niet meer welke avondklok voor Vlaanderen is ingesteld: middernacht tot 5u of middernacht tot 6u?

Vrijdag 30 oktober 2020

De dag van de waarheid. Zullen we weer in een lockdown gaan? De cijfers zijn en blijven rampzalig. Ondanks ingevoerde maatregelen (maar werden ze wel nageleefd?) slaken de ziekenhuizen een noodkreet. Ons zorgsysteem staat op instorten.

’s Avonds was er de persconferentie van de federale regering. België gaat naar een tweede lockdown vanaf maandag.

Ik heb weer twee aankoopsuggesties bij de bib gedaan: Leven met een leugen van Wendy Brokers en Ik mis je van Gillian King. De bibliotheken lenen nu trouwens ook e-boeken uit. Misschien is het tijd om mijn e-reader weer boven te halen. 😉

Ik bracht ook een bezoekje aan de kapper. Deze afspraak is al lange tijd gemaakt (bij de vorige afspraak namelijk). En als ze dan toch moeten sluiten, ben ik weer voor eventjes gesteld. 😉

Vogels zijn niet zindelijk, jammer genoeg. Tel maar eens hoeveel plekken er zijn. Of wilden die beesten mij zeggen dat het hoog tijd is om mijn auto te poetsen? (volledige poetsbeurt is geleden van de vorige lockdown, trouwens 😉 )

Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen. Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: