Plankenkoorts – Tamara Haagmans

Afgelopen zomer las ik De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans uit. Ze had ondertussen al een nieuw boek uitgebracht, Plankenkoorts dus, dat ik meteen via aankoopsuggestie in de catalogus van de bib introduceerde. Ondertussen is het boek gereserveerd door een andere lezer en ik kan al verklappen dat het verhaal niet teleurstelt… 🙂 😉

Plankenkoorts | Tamara Haagmans | 2020 | Boekerij | 262 pagina’s

Korte inhoud

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma?

Dan stapt er een knappe klant de winkel binnen. Mara is bang dat hij ook ergens naar op zoek is, maar hij lijkt meer interesse te hebben in haar dan in de winkel. Wie is hij, en waarom is hij zo geïnteresseerd in Mara?

Mijn mening

Neptelefonerend naar de 112 werkt Mara van Kooten een bende ongeregeld hun familiezaak Partituur de deur uit. Ze laten een immense puinhoop achter. Maar wat zochten ze precies? Wat is er zo belangrijk om van het winkeltje een zwijnenstal te maken? Net nadat Mara de bende ongeregeld buiten gewerkt heeft, stapt er een knappe man de winkel binnen. Het zal toch niet waar zijn? Is hij ook één van die bende ongeregeld? Mara zet zich alvast schrap…

Naast deze verhaallijn snijdt Tamara Haagmans ook het thema alzheimer aan. Dat doet ze op een prachtige, liefdevolle manier. Ondanks de heftigheid van dit thema, weet ze hiermee bij iedere lezer een gevoelige snaar te raken.

Het verhaal leest enorm vlot. Hoofdstuk na hoofdstuk wil je verder blijven lezen. Het is een verhaal overgoten met liefde tussen verschillende generaties, gedrenkt met een humorsausje en als afsluiter tovert ze een glimlach op je gezicht. Het moge duidelijk zijn, ik ben heel enthousiast over dit verhaal.

De personages uit De mooiste dag van je leven krijgen ook een heel klein rolletje. Fijn om ze verwerkt te zien in dit verhaal.

Tamara Haagmans slaagde er in om even de coronazorgen te vergeten. Het feit dat ik opgesloten zit, eventjes te vergeten. Ze deed me even vluchten naar een coronavrije wereld, waarvoor mijn oprechte dank. 🙂

Ik wacht vol spanning af op een volgend verhaal van Tamara Haagmans, wat ongetwijfeld ook weer zorgeloos genieten zal zijn. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: