Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers

Wat zo fijn is aan lezen, is dat je het decor zelf kunt invullen. Ook al beschrijft de auteur een prachtige omgeving, toch vul je dit zelf in met je eigen fantasie. Zo bracht dit boek me terug naar de camping in Frankrijk waar we zo’n 20 (!) jaar geleden op vakantie waren. Doe er nog een romantisch verhaal met diepgang bij en je hebt Baguette met jam voor twee.

Baguette met jam voor twee | Wendy Brokers | 2018 | Boekerij | 335 pagina’s

Korte inhoud

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zomin als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Mijn mening

Tijdens de eerste hoofdstukken werd ik terug gekatapulteerd naar mijn eigen vakanties op een camping in Frankrijk. Ook al zal de camping van Wendy totaal deze camping niet zijn, voor de rest van het boek heb ik deze camping als decor gebruikt. 🙂

Het midden van het boek vond ik het beste deel. Het was ook juist het meest romantische, happy deel van het boek. Wendy Brokers tovert een glimlach op je gezicht. Toch is er ook wat diepgang, want één ding kan men wel zeggen: Wendy Brokers rammelt het verhaaltje niet zomaar af. Op het einde krijg je een heel gedetailleerd verhaal over het verleden van de hoofdpersonages te lezen. Het mag duidelijk zijn: de hoofdpersonages hebben al wat bagage mee.

Daarnaast zijn er nog wat verrassende wendingen. Wendingen waarmee je blij bent dat de auteur al meer weet dan de lezer, want anders zou het eerder een slechte thriller geweest zijn. 🙂 😉

Het was mijn eerste kennismaking met Wendy Brokers, nadat ik het boek zelf als aankoopsuggestie heb gedaan bij de bib. Ondertussen is het nieuwste boek, Omkijken naar morgen, uit en blijkt dat de bib dit nieuwe boek al zelf heeft aangekocht (zonder mijn tussenkomst 😉 ). Dit boek belandt dus ook op mijn leeslijstje. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: