Mijn favoriete liedjes van het afgelopen kwartaal #3.2020

Het afgelopen kwartaal is er maar één topfavoriet. Hetgeen me aan de vakantie doet denken. Mijn vakantienummer van 2020. Om dit bericht toch nog iets gevulder te laten zijn, heb ik nog gezocht naar andere mooie nummers. 🙂

Ava Max – Kings & queens

We zaten in de auto op weg naar onze vakantie. De Belgische radio was al lang niet meer bereikbaar, dus schakelden we over op een Duitse zender. Dit nummer hoorde ik voor het eerst ter hoogte van Göttingen, we waren net de autosnelweg af. Om de één of andere reden werd mijn aandacht meteen getrokken, ook al had ik een podcast in mijn oren. Later hoorde ik dit nog vaker. Ik vind dit echt een heel goed nummer!

Toen ik het opzocht, kwam ik er al snel achter dat dit nummer van Ava Max was en al eind maart is uitgekomen op Youtube. Ik was gewoon verbaasd dat dit nog niet is opgenomen in de Belgische hitlijsten. De Duitsers zijn de Belgen voor, want dit nummer staat sinds zijn release in de Duitse hitlijsten. Bij thuiskomst heb ik de MNM 50 en Ultratop erbij genomen en daar staat het EINDELIJK ook in. Wel meer dan drie maanden later, maar beter laat dan nooit… 😉

Over Ava Max gesproken, er was nog een ander nummer van haar die met de regelmaat van de klok werd afgespeeld op de Duitse radio: Salt. Dit nummer dateert uit 2019, voor Alone, maar is nooit doorgebroken in België.

Kortom, als we het over muziekassociatie hebben… dit nummer is mijn vakantienummer van 2020. 😀

Ilse DeLange – Way back home

Elke keer dat ik dit nummer hoor, weet ik niet wie het zingt, dus kijk ik even naar de boordcomputer en zie ik Ilse De Lange staan. Ahja. Juist. 🙂

Kylie Minogue – Say something

Kylie Minogue heeft een heel herkenbare stem. De eerste keer toen ik dit liedje hoorde, vond ik het maar zo-en-zo. Ik vond Stop me from falling veel beter. Na meerdere luisterbeurten begon ik het beter en beter te vinden.

Tinne Oltmans – Verdrijf me

Ze kan zingen, die Tinne Oltmans. En dan een mooie tekst. Ja, dit is een goed nummer!

Nick & Simon – Oostenwind

Net uitgekomen, maar zo actueel. Of ja, je kan het begrijpen als “actueel”. Ik associeer dit gewoon met de coronacrisis als zijnde die oostenwind. Verder ook gewoon een mooi nummer. 🙂

Uitgelichte afbeelding: canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: