Zo goed als nieuw – Petra Vollinga

Een boek uit de bib dat ook dienst kon doen als een Marktplaats-exemplaar. Het boek heeft een beetje geleden en moet na mijn leesbeurt weer naar de boekbinderij. Gelukkig kon ik het nog snel even lezen, want wat was dit de moeite waard! 🙂

Zo goed als nieuw | Petra Vollinga | 2020 | Boekerij | 301 pagina’s

Korte inhoud

Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrobber Jeff hebben op het eerste gezicht niets met elkaar te maken. Behalve dan dat ze allemaal rondneuzen op Marktplaats.

Een antiek bed, een rode Kia, een gezellige reisgenoot, een bereisde rugzak: alle advertenties hebben een eigen verhaal. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven leiden en veel meer met elkaar gemeen hebben dan je in eerste instantie dacht.

Mijn mening

Tessa is onverwachts zwanger. Annegien verkoopt heel haar hebben en houden om op wereldreis te vertrekken. Herman is pas gescheiden en op zoek naar avontuur. En Jeff keert na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben terug naar Nederland. Allen lijken ze niets gemeens te hebben, behalve hun nieuwsgierigheid voor Marktplaats. Maar niets is wat het lijkt…

Het is mijn eerste boek dat ik las van Petra Vollinga. Ik heb ten tijde van de lockdown wel een FB-feuilleton gevolgd van haar, maar echt een boek gelezen? Nee, dan is dit mijn eerste, aangename kennismaking met deze auteur.

Het verhaal heeft korte hoofdstukken. Ik houd van korte hoofdstukken. Ik heb dan het gevoel dat ik sneller doorheen een boek vlieg. Het boek leest enorm vlot. Ik zette me op een zaterdag in mijn zetel, had nog 250 pagina’s te gaan en tegen de avond was het boek dichtgeklapt. Komt door die korte hoofdstukken, hé. 😉

Elke groot onderdeel – in de zin van het grote hoofdstuk per personage – heeft een leuk detail. Een WhatsApp-gesprek, een telefoongesprek, een dagboekfragment,… Ook de zoekertjes worden weergegeven. Ik vind dit echt leuk om te lezen.

Het is een roman, dus er is ook romantiek te bespeuren. Geen zeemzoetige romantiek waarbij je wegzwijmelt, maar wel mooie romantiek.

Ik vond dit boek heel leuk om te lezen. Ik ben al aan het kijken naar een ander boek van Petra Vollinga, ze heeft er nog wel een paar op haar naam staan, dus keuze genoeg… 😉

Lees hier een interessant interview met Petra Vollinga.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: