De moedermaffia – Anita Terpstra

De titel klinkt als één of andere thriller, maar dit boek is een hilarische en herkenbare roman. Een must-read voor moeders, moeders-in-spé, vrouwen-die-moeder-wensen-te-worden, … voor iedereen die een beetje affiniteit heeft met buiken, baby’s en ander ongemak. 😉

De moedermaffia | Anita Terpstra | 2020 | Cargo | 247 pagina’s

Korte inhoud

Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een zwangerschapscursus, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendinnen mee zou willen worden. Nog voordat Merel “baby” kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en leert ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.

Mijn mening

Vijf vrouwen, met elk een andere kijk op het moederschap. Dit zorgt voor hilarische, maar heel herkenbare taferelen. En nee, je hoeft zelf niet bij de moedermaffia te horen. Als je een beetje tv kijkt of af en toe een “familievlog” op Youtube bekijkt of een blog leest, zijn deze situaties ook heel herkenbaar voor niet-moeders.

Ik las onlangs Vonk van Anita Terpstra. Haar schrijfstijl is zo goed en vlot. De herkenbare situaties in dit boek schrijft ze op zo’n droge manier neer, dat je niet anders kunt doen dan te lachen of te grinniken.

Ik heb dit boek in één dag (!) uitgelezen. En dan betekent dat het dus een niet-weg-te-leggen boek is. Als je dus een beetje affiniteit heb met het moederschap, als je al moeder bent of een wens om moeder te worden hebt, is dit boek een absolute aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: