De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

Soms klap je een boek dicht, heb je er een dubbel gevoel over, maar als je reflecteert wat je gelezen hebt, blijkt het nog niet zo slecht te zijn. Waar heb ik het in godsnaam over? Lees dan hier verder.

De mooiste dag van je leven | Tamara Haagmans | 2019 | Luitingh-Sijthoff | 237 pagina’s

Korte inhoud

Krista had de trouwjurk natuurlijk nooit moeten passen. Ze wist al dat er iets niet klopte toen haar collega Marthe de prachtige wolk stof uit de doos haalde, maar toch. Marthe dwong haar zowat om de jurk aan te trekken, en ja, hij zat als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. En dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Die spullen horen niet thuis in hun kringloopwinkel. Van wie is de jurk geweest?

Mijn mening

In Ratjetoe, de kringloopwinkel waar Krista werkt, komt er een grote doos aan. Bij het uitpakken blijkt dat er een gloednieuwe trouwjurk in verscholen zit. Marthe, de collega van Krista, dringt aan om de jurk even te passen. Op dat moment komt juist eigenares en baas Sylvia binnen, dus Krista verzint snel dat ze de jurk wil kopen. Thuis begint het te knagen bij Krista, vooral als ze nog andere trouwzaken in de doos vindt. Wat als deze doos per ongeluk bij Ratjetoe is terecht gekomen? Dit is het begin van de zoektocht naar de eigenaar van deze doos…

Niet enkel de zoektocht naar de eigenaar van de doos vormt een deel van het verhaal. Er zijn nog wat nevenverhalen. Wat schuilt er in de dozen en dagboeken van haar overleden moeder? Wie in godsnaam is Steven? En wat doet Marthe in dat huis in die villawijk? Dit boek is een verzameling van een lach en een traan, van een roze wolk en een donderwolk.

Ik kan hier beginnen strooien met de mooiste complimentjes, maar dan zou ik mezelf gewoon voorliegen. Is dit boek slecht? Helemaal niet! Meer zelfs, het heeft me even van de pijn afgeleid. Raar maar waar, net op het moment dat de levens van de personages in puin lagen. Letterlijk en figuurlijk.

Toch heb ik er meer dan twee weken over gedaan om het boek uit te lezen. Ik zat liever tijdens een wachtmomentje (je weet wel, mijn ’s morgens-in-de-auto-lezen-omdat-ik-te-vroeg-op-de-parking-ben-moment) het logospel op mijn smartphone te spelen i.p.v. eventjes te lezen. Zou ik weer in die verdomde leesdip raken nu het weer wat slechter gaat op MS-gebied?

Dit boek mag zeker in het rijtje van goede feelgood romans. Tamara Haagmans heeft zeker niet afgedaan, want ik ben heel benieuwd naar Plankenkoorts, haar nieuwste boek. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: