Tussen de leugens – Michelle Adams

Zoek je een prima psychologische thriller met een (voor mij) verrassend einde? Dan is Tussen de leugens misschien iets voor jou. 😉

Tussen de leugens | Michelle Adams | vertaling Caecile De Hoog & Noor Koch

2020 | De Fontein | 320 pagina’s

Korte inhoud

Wanneer Chloë Daniels bijkomt in een ziekenhuis, is haar geheugen verdwenen, en heeft ze geen idee hoe ze er beland is. Ze herkent de mensen aan haar bed niet en ze weet haar eigen naam niet meer.

Terwijl ze langzaam herstelt, vullen haar ouders en haar zus haar geheugen in met details over haar succesvolle carrière, haar huis aan de kust en het bijna fatale auto-ongeluk. Maar Chloë krijgt het gevoel dat er dingen voor haar verborgen worden gehouden en ze is vastbesloten de waarheid te achterhalen.

Mijn mening

Chloë ontwaakt na een vreselijk auto-ongeluk uit coma. Ze herinnert zich niets meer van haar leven ervoor. Haar ouders en zus proberen Chloë beetje bij beetje meer te vertellen over haar oude leventje. Toch lijkt Chloë aan te voelen dat ze niet de volledige waarheid vertellen. Koste wat het kost zal ze de waarheid achterhalen. Een waarheid die verschrikkelijk is…

In het boek zijn er korte hoofdstukken in cursief gedrukt. In het begin zijn deze hoofdstukken heel vaag. Je weet als lezer dat het te maken heeft met iemand die Chloë heel goed gekend heeft, maar je hebt er nog het raden (een stuk of 3x) naar wie het is. Wanneer er in het verhaal een sluier wordt getipt, krijg je als lezer ook in deze korte hoofdstukken iets meer informatie.

Het eerste deel kabbelt een beetje voort. Je komt nog niet heel veel te weten. Vooral in het tweede deel van het boek komt er wat vaart in. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukken in elkaar, maar je weet nooit eerder dan Chloë hoe het verhaal in elkaar zit. Meer zelfs, Chloë weet het eerder dan jij. 😉

Ik vond Tussen de leugens een prima psychologische thriller. Voor mij was het einde iets dat ik niet verwacht had. Het was redelijk verrassend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: