Liefste dagboek #8: Theedoos aanvullen, MS-moeheid en slecht in m’n vel

Er is weer een weekje voorbij. Een week om heel snel te vergeten. De vermoeidheid is nog steeds aanwezig, ik zit slecht in mijn vel en op de koop toe krijg ik een niet zo’n leuke mail. Nee, het zat echt niet mee. Lees je weer mee?

Zaterdag 18 juli 2020

Ik ben naar de apotheek gereden voor een nieuwe voorraad mondmaskers. Het ziet er namelijk niet naar uit dat we voor de winter al terug mondmaskervrij zijn. Het gaat namelijk echt de slechte kant op met het coronavirus. Het aantal besmettingen stijgt heel snel.

Ik vulde ook mijn theedoos aan. Blauw is kamillethee (Westminster – Aldi), geel is de gewone Lipton, zwart is ook gewone thee (Teekanne), rood/donker oranje is perzikthee (Teekanne) en het licht oranje is sinaasappelthee (Westminster – Aldi). In de kast staan er ook nog rozenbottel en citroen, maar dat zijn zo’n driehoekjes van Lipton.

Met gebrek van een loungeset, die dinsdag 28 juli geleverd wordt, zette ik even binnenmeubelen (stoel en bijzettafeltje) buiten op mijn terras. Zoals het woord al zegt: het zijn binnenmeubelen. Oh, wat verlang ik naar die loungeset om languit in te liggen.

Om terug wat meer beweging te hebben, heb ik, net als in de lockdownperiode, nog eens een aflevering Nederland in beweging opgezet. Nu kan dat via mijn tv en heb ik een zee van ruimte in de woonkamer, waardoor ik geen rekening moet houden om ergens tegen aan te stoten.

’s Avonds was het weer tijd voor BBQ. Ik hou zo van BBQ! 🙂 Tijdens het aperitief dronk ik gin tonic. Ik heb jaren niks moeten weten van gin tonic, maar de laatste tijd begin ik dat drankje wel lekker te vinden.

Zondag 19 juli 2020

Kleine wasjes, grote wasjes… Ik heb een machine met handdoeken gewassen en een machine met beddengoed.

Voor de rest is het een mindere dag. In de namiddag ben ik weer in slaap gevallen in mijn zetel. Een klein dutje doen…

Maandag 20 juli 2020

Ik voelde het al toen ik op stond: dit gaat een slechte dag worden. En jep, mijn gevoel heeft gelijk gekregen. Mijn rechterkant is weer voos. Stappen gaat weer moeilijker. En de toiletbezoekjes zijn niet bij te houden. Het rare is: het kan zomaar zijn dat ik 3x (of was het 4x) in hetzelfde halfuur naar het toilet moet om te plassen. En daarna weer een uurtje niet meer. Er is geen peil op te trekken…

Ook nog zo moe… Dutjes doen? Geen probleem mee.

Dinsdag 21 juli 2020

Eigenlijk verschillen mijn dagen niet zo hard. Tv kijken (lang leve Youtube op mijn tv! 😉 ), in de zetel hangen, naar het toilet gaan, moe zijn…

Eigenlijk zouden de ramen in mijn appartement nog eens gepoetst mogen worden. Eigenlijk zou de vloer van enkele kamers nog eens grondig mogen aangepakt worden met cementverwijderaar. Eigenlijk zouden die kartonnen dozen eens weg mogen. Maar ik heb er 0,0 energie voor, dus ik laat de boel de boel.

Woensdag 22 juli 2020

Mijn verlof zit er op. Het is weer werktijd. Back to work. Back to reading in the car (ik lees vaak ’s morgens nog in de auto, aangezien ik altijd te vroeg op de parking ben). 🙂

Ik zit niet goed in mijn vel. Niet enkel door de MS, maar ook door andere zaken die zich afspelen in mijn leven… 😦

Donderdag 23 juli 2020

Een dag om snel te vergeten en meer woorden maak ik er vandaag ook niet aan vuil…

Vrijdag 24 juli 2020

Wanneer ik dacht om er mentaal terug een beetje bovenop te komen, zit er een mail in mijn mailbox van Overstock Garden voor mijn loungeset. Ik dacht in eerste instantie: Yes, ze laten me weten dat ze dinsdag leveren.

Tja, zoals het de hele week al misloopt, loopt dit ook mis. Ineens in de levertijd verplaatst naar woensdag 26 augustus 2020. Dat is 4 weken (!) extra. Ik heb de bestelling geplaatst en betaald op 21 mei 2020. Ik had er begrip voor dat de levertijd tot 28 juli 2020 (9 weken) was, en dan krijg je dit te horen. Ik moet er geen tekeningetje bij maken dat ik niet tevreden ben.

Ondertussen laait het coronavirus nog harder op. Vele smeekbedes van de virologen en een groot deel van de bevolking ten spijt: de federale regering geeft geen strobreed toe in verband met het verkleinen van de bubbel (10 i.p.v. 15). Ondertussen denk ik: Laten we slimmer zijn dan die in de Wetstraat en spontaan een stapje terugzetten. Voor mij geen probleem, ik heb er geen moeite mee met m’n sowieso kleine bubbel, een mondmasker te dragen, vaak de handen te wassen en afstand te houden.

Om dit mega negatieve dagboek toch nog positief te eindigen: Na regen komt altijd zonneschijn. 🙂 😉

Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen! Laten we er samen voor zorgen dat het coronavirus terug ingedijkt wordt.

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: