Onze zomervakantie in Landal Salztal Paradies

We zijn weer terug van een weekje Duitsland. Wat we allemaal ginds gedaan hebben, is te lezen in Liefste dagboek #6 en Liefste dagboek #7.

De bestemming van onze zomervakantie was Landal Salztal Paradies in Bad Sachsa, een dorpje in het Duitse gebied Harz, op zo’n 5,5 uurtjes rijden vanuit Brussel. In het voorjaar was het nog bang afwachten of het überhaupt door zal gaan, door het coronavirus, maar half juni kregen we de bevestiging dat we konden gaan. De grens met Duitsland was terug open en Duitsland heette Belgen van harte welkom.

We zijn al vaak bij Landal op vakantie geweest en het heeft ons nog nooit teleurgesteld. We kiezen ook de rustigste parken uit. De faciliteiten zijn minder van belang, we kijken eerder naar de accommodatie.

Om meteen vastgeroeste gedachtes de kop in te drukken: ja, als 28-jarige ga ik nog altijd mee met mijn ouders op vakantie. Ik heb een heel goede band met mijn ouders en ik vind het heel fijn om met hen op vakantie te gaan…

Landal Salztal Paradies

Het park is een verlengde van het dorpje Bad Sachsa. Geen slagbomen of dergelijke. Beneden is er ook het gemeentelijk zwembad, schaatsbaan, fitness, binnenspeeltuin, de bistro, … Het zwembad is gratis toegankelijk voor gasten van Landal, voor andere faciliteiten kan men wel een klein bedrag vragen. Wegens de corona zijn wij hier niet binnen geweest.

Over de schaatsbaan gesproken: tijdens het weekend was het hier een drukte van jewelste door de ijshockey. Jawel, midden in de zomer en toch ijshockey. Vermoedelijk was het een toernooi, want er waren veel Duitse nummerplaten die begonnen met een B (van Berlijn) en Berlijn ligt nu niet bepaald vlak bij Bad Sachsa.

Het begin van het park. In de verte zie je trappen. Deze leiden naar de huisjes, maar ook naar de speeltuin. Dit was onze “binnendoor” als wij naar boven moesten.

De receptie.

De trap aan de andere kant van het park.

Accommodatie

Wij hadden een 4-persoonswoning 4BL. Dit is een luxe accommodatie van ca. 80m². Een luxe huisje heeft meestal een sauna, zonnebank en een tweede tv op de slaapkamer.

We hadden de bovenverdieping.

Bereikbaar via een trap.

Woonkamer.

Keuken en eetplaats.

Hal: links met deuren naar slaapkamer, recht voor het tweede toilet en rechterdeur is de badkamer.

Badkamer met douche en toilet.

Eerste slaapkamer.

Tweede slaapkamer (met tv).

Sauna. Aan de andere kant van de kamer staat er een zonnebank.

Ons “straatje”. Er is parkeergelegenheid in de buurt, maar niet genoeg voor alle huisjes. Indien er geen plaats meer is, moet je op de centrale parkeerplaats onderaan het park (bij het zwembad etc.) gaan staan.

De speeltuin, met het Bollo-huisje en de parkshop.

Omgeving

Hieronder heb ik enkele foto’s uit Bad Sachsa gezet. De omgeving is prachtig. De natuur is wondermooi.

Gastronomie

Papa is elke dag naar het dorp gegaan voor verse broodjes bij Bäckerei & Konditorei Meyer (Schulstrasse 14, Bad Sachsa). Na enkele dagen was hij er een bekend gezicht. Zondag is hun sluitingsdag, dus toen hebben we broodjes in de parkshop gehaald.

Bij Fannys Schnitzelhaus und Waffelbäckerei hebben wij heel lekker gegeten. (Schützenstrasse 13, Bad Sachsa)

Een ijsje hebben we gegeten bij Eiscafe Brehm. (Hindenburgstrasse 7B, Bad Sachsa)

Uitstapjes in de buurt

Kamp Mittelbau-Dora, een subkamp van Buchenwald. Lees hier mijn verslag.

Grenzlandmuseum Sorge, een museum over de voormalige DDR.

Kloster Walkenried, een voormalig cisterciënzerklooster.

Burgseilbahn Bad Lauterberg, een stoeltjeslift die je zo’n 110m hoog voert. Boven is er weinig te zien, behalve een berghut waar je iets kan eten en drinken. Vlakbij ligt wel het centrum van Bad Lauterberg waar je kan shoppen.

We hebben een fijne vakantie gehad in Landal Salztal Paradies. Verbeterpuntje is het trage internet. Voor de slechte slapers zou een verduisterend gordijn ook welkom zijn. Ik heb daarentegen heel goed geslapen (heel goede matras!) en heb geen last gehad van het licht. Ik vond het zelfs handig ’s nachts, want ik moest nooit het nachtlampje aansteken als ik naar het toilet moest. 😉 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: