Hoogtij – Jackie van Laren

Tijdens de lockdown-periode leerde ik de boeken van Jackie van Laren kennen. Ik las de eerste vier boeken (Duingras, Stormwind, Springvloed en Tegenstroom) in deze reeks uit. Ook de stand-alone Thuiskomen verslond ik. Nu was het tijd voor het vijfde en onverwachte deel in de Eilandliefde-serie, want oorspronkelijk was dit boek niet gepland, maar door de goede commentaren schreef Jackie van Laren vlijtig verder over het wel en wee van de eilandbewoners.

Hoogtij (Eilandliefde #5)| Jackie van Laren | 2020 | Boekerij | 351 pagina’s

Korte inhoud

Yvonne, het zusje van Tjeerd, is op zestienjarige leeftijd van het eiland af gestuurd naar haar strenge tante in Leeuwarden, omdat ze als bloedmooie, arrogante puber volkomen onhandelbaar werd. Jaren later heeft ze haar lange blonde haar afgeknipt en haar naam terug veranderd naar Nynke, haar eerste naam. Ze wil actrice worden, maar voordat ze kan beginnen aan haar opleiding wil ze haar jeugdzonden achter zich laten. Daarom keert ze, vroeg in de zomer, stilletjes terug naar het eiland om het goed te maken met iedereen die ze in het verleden heeft gekwetst.

In de huisjes bij strandtent Grote Vis logeert Daan (van het bekende duo Daan en Nout), die daar incognito op het terras muziek maakt. Als Nynke en Daan elkaar ontmoeten is er een klik, maar ze twijfelen aan elkaars motieven: hij is bekend, zij wil actrice worden; zij is mooi, hij is een versierder. Tot een flinke storm voor veel schade zorgt. Het hele eiland is in rep en roer, Daan en Nynke steken de handen uit de mouwen, en dan leren ze elkaar pas echt goed kennen.

Mijn mening

Deze keer leren we Nynke Olivier kennen. Enkele jaren geleden was ze een opstandige puber die door haar ouders bij haar strenge, katholieke tante is ondergebracht. Nu komt ze tot het besef dat ze haar excuses moet aanbieden aan alle mensen die ze gekwetst heeft… en dat zijn er nogal veel. Met een bang hartje stapt ze weer op de ferry naar het eiland. Ondertussen logeert de bekende muzikant Daan incognito in één van de huisjes van Grote Vis. Nynke en Daan voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar ze hebben vooroordelen over elkaars beroepskeuze. Dan raast er een grote storm over het eiland, die voor enorm veel schade zorgt…

Wat schrijft Jackie van Laren toch heerlijke verhalen. Dit boek gaat over Nynke en Daan, maar ook de hoofdpersonages uit de andere boeken (Axel & Wende, Vincent & Milena, Cam & Mayke en Martin & Mandy) komen aan bod. En zo groeit de Grote Vis-bende steeds verder uit. Weet je wat, Jackie van Laren? Ik zie nog wel een nieuw boek in aantocht over de eilandbewoners, want hoe gaat het verder met Tjeerd (broer van Nynke) en Greetje? Ja, er staat in het boek wat er gebeurt tussen hen, maar in mijn hoofd is er weer van alles anders aan het broeden. 😉

Kortom, Hoogtij is weer een heerlijk boek. Begin volgend jaar komt er een nieuwe reeks, met een vrouwelijke boswachter, uit, dus daar ben ik ook benieuwd naar. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: